Ja robiłam tylko raz Ddimery, a tak to układ krzepnięcia parę razy i chyba nic więcej. Ale ja brałam tylko profilaktycznie heparyne w małej dawce. Gin mi zlecal
A pamietasz wynik tych ddimerow, tak mniej więcej? Ja mialam ucisck w klatce piersiowej, powiedzialam o tym lekarzowi i dał mi heparyne. W zasadzie to mi po tym leku nie przeszło a jak go pytam ile mam to jeszcze stosować to mówi, ze do rozwiązania. Kazał mi jeszcze przed braniem tych zastrzykow zrobic ddimery i w drugim trymestrze miałam ok 730, a po ok 3 tygodniach stosowania spadło do 550. W między czasie byłam w szpitalu i u kardiologa i wszyscy się dziwią, ze z powodu tych ddimerow kaze mi to tak dlugo stosować. Juz sama nie wiem co robić po co mam coś stosować na wszelki wypadek skoro wygląda na to, ze nie mam wskazań?
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
pumelova
Fanka BB :)
Sorry że tak długo ale ciągle zapomniałam sprawdzić wynik. Miałam 600 w ok 26tyg :-)
A co do brania to nie doradze. Ja też nie miałam wskazań niby bo nie mam mutacji tych ważniejszych tylko PAI więc nie mam zakrzepicy, ale poronilam 2 razy i dopiero przy zastrzykach donosilam.
A co do brania to nie doradze. Ja też nie miałam wskazań niby bo nie mam mutacji tych ważniejszych tylko PAI więc nie mam zakrzepicy, ale poronilam 2 razy i dopiero przy zastrzykach donosilam.
Dziekuje Aga! Mam nadzieje, u mnie tez bedzie mozliwosc
pumelova
Redline tak przy braniu. Od 5 tyg ciąży do końca brałam. Ja się nikogo nie pytałam o słuszność brania zastrzykow. Mój gin mi zlecił a własnemu lekarzowi należy ufać;-)[emoji106] W poprzednich ciałach ronilam w 9 tyg, jak przetrwalam 9 tydzień to chodzbym się miała do końca życia kluc to bym już nic nie zmieniała żeby nic złego się nie wydarzylo:-)
@pulmelova Zgadza się! I moje poprzednie ciążę kończyły się zbyt wcześnie.. Lekarz zanim zlecił badani powiedział, że można by podziałać heparyną. Grunt to ogarnięty ginekolog
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
NomiMalone
No ja 5 ciąż straciłam. Teraz zmieniłam lekarza od razu kazał brać heparynę i zlecił badanie na białka s oraz c, bo genetyczne na te mutacje itd to już miałam i tam wyszło wszystko OK. Teraz leci mi 17 tydzień , nadal heparyna a w wynikach białek wyszło , że mam za mało białka C bodajże i to często powoduje jakieś zakrzepy i poronienia .
reklama
pumelova
No to tymbardziej dobrze że bierzesz leki rozrzedzajace? Nie jestem lekarzem ale brzmi rozsadnieNo ja 5 ciąż straciłam. Teraz zmieniłam lekarza od razu kazał brać heparynę i zlecił badanie na białka s oraz c, bo genetyczne na te mutacje itd to już miałam i tam wyszło wszystko OK. Teraz leci mi 17 tydzień , nadal heparyna a w wynikach białek wyszło , że mam za mało białka C bodajże i to często powoduje jakieś zakrzepy i poronienia .