reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Heparyna w ciąży

Hej! Aga, czyli tez bralas Acard razem z heparyna? dzis na pobraniu krwi, jak mowilam, ze biore i to i to, zeby pielegniarki nie byly zdziwione rozrzedzaona krwia, to sie zapytaly po co i ze to bardzo dziwne, ze dwa leki jednoczesnie.... hematolog mowila o odstawieniu acardu, a ginekolog kazala brac dalej z heparyna.... co lekarz to inna opinia, i badz tu madry...
ja biore Femibion Natal1 - ginekolog poiedziala, ze ma ta przyswajalna wersje kwasu foliowego.
Ja Acard brałam od starań do tego femibion Natal 1 kwas foliowy metylowany i b12, b6 metylowane od pozytywnego do tego zestawu dołączył Clexan i duphaston acard brałam cały czas odstawiłam go dopiero tydzień temu clexan biore nadal

reklama
@Misha84 Brałam Acard ale tylko do któregoś tygodnia. Nie pamiętam już do którego.. Później gin kazał odstawić i została sama heparyna.
Co do Acti Folin to mi w mutacji genu MTHFR wyszło, że przy tej mutacji bardzo źle wchłania się ten kwas. A Acti Folin ma jako jedyny lek dodatkowo takie coś, co odpowiada za jego wchłanianie więc u mnie to był mus.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Mordki druga noc z rzędu gdy po przebudzeniu mam zaschnieta krew na pizamie w tam gdzie robiłam zastrzyk danego dnia dzis nawet na przescieradle niema tego jakos ogromnych ilości ale zaschnieta i aż taka ciemna martwić sie czy nie ???

Mordki druga noc z rzędu gdy po przebudzeniu mam zaschnieta krew na pizamie w tam gdzie robiłam zastrzyk danego dnia dzis nawet na przescieradle niema tego jakos ogromnych ilości ale zaschnieta i aż taka ciemna martwić sie czy nie ???
Mi się zdarzało tak wbić że jak wyciąglam igle to mi mocno krew leciała więc gdybym nie przytrzymala to też bym miała na piżamie;-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się zdarzało tak wbić że jak wyciąglam igle to mi mocno krew leciała więc gdybym nie przytrzymala to też bym miała na piżamie;-)

Ale nie nie nie o to chodzi tez mi się zdarzyło ze po wyjęciu igły poleciala krew to to spoko wiem po prostu trafiła na żyłkę ale teraz krew poszła po normalnym zastrzyku i to po jakies 6 godzinach dopiero

Ale nie nie nie o to chodzi tez mi się zdarzyło ze po wyjęciu igły poleciala krew to to spoko wiem po prostu trafiła na żyłkę ale teraz krew poszła po normalnym zastrzyku i to po jakies 6 godzinach dopiero
To chyba tak nie miałam. Spytaj lekarza :-) A dużo tego?

No niby nie jakaś tragedia no ale plamy na piżamie wczoraj a dziś i na piżamie i na prześcieradle :szok:
A jak miałaś te plamy na piżamie to ci cieklo po zastrzyku od razu? Krew jest rozrzedzona to może dłużej trzeba poczekać aż przestanie i za krótko czekasz?

reklama
A jak miałaś te plamy na piżamie to ci cieklo po zastrzyku od razu? Krew jest rozrzedzona to może dłużej trzeba poczekać aż przestanie i za krótko czekasz?

Kochana wiem przytrzymuje długo zastrzyk robilam o 21 o 24 szlam spac i żadnych plam nie było dopiero rano

Do góry