reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Heparyna w ciąży

reklama
@kamisia871 Ja kłuję się około 5 cm na boki od pępka (nawet trochę niżej). Inne miejsca mnie bardzo bolą. ;)

@0202olowcia No u mnie już pewne, biorę zastrzyki cały czas aż do porodu (obecnie 37tc). Jak poczuję, że coś się zaczyna dziać to mogę pominąć dawkę na wieczór, bo wtedy złapie się na znieczulenie ;P Moja dawka też jest profilaktyczna, choć w sumie podkładkę z badań genetycznych mam.
Lekarz mówi, że na tym etapie ciąży nie zagraża już nic dziecku. Ale ponieważ już do końca życia będę miała zwiększone ryzyko zakrzepów to zastrzyki zostają aż do końca połogu.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@--Aga-- no ja tez niby podkladke z genetycznych mam przy mutacji MTHFR C677T hetero w interpretacji wyniku jest jasno napisane ze podczas ciąży mutacja może prowadzic do zakrzepów
Też mam mutacje w MTHFR, ale za nic nie przypomnę sobie czy homo czy hetero ;P Mam napisane, że w ciąży zalecane jest podawanie heparyny i to wystarczyło nawet dla mojej endokrynolog wypisać mi refundowane leki, bo akurat zabrakło mi kilka sztuk do wizyty u gina. ;) A w karcie ciąży masz wpisane, że je przyjmujesz? Bo mi lekarz wpisał.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie pamiętam jak to jest z d-dimerami, to zle? Wybacz zapomniałam już że byłam w ciazy i że miałam jakieś życie:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry