reklama
@kamisia871 Ja kłuję się około 5 cm na boki od pępka (nawet trochę niżej). Inne miejsca mnie bardzo bolą.
@0202olowcia No u mnie już pewne, biorę zastrzyki cały czas aż do porodu (obecnie 37tc). Jak poczuję, że coś się zaczyna dziać to mogę pominąć dawkę na wieczór, bo wtedy złapie się na znieczulenie ;P Moja dawka też jest profilaktyczna, choć w sumie podkładkę z badań genetycznych mam.
Lekarz mówi, że na tym etapie ciąży nie zagraża już nic dziecku. Ale ponieważ już do końca życia będę miała zwiększone ryzyko zakrzepów to zastrzyki zostają aż do końca połogu.
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
@0202olowcia No u mnie już pewne, biorę zastrzyki cały czas aż do porodu (obecnie 37tc). Jak poczuję, że coś się zaczyna dziać to mogę pominąć dawkę na wieczór, bo wtedy złapie się na znieczulenie ;P Moja dawka też jest profilaktyczna, choć w sumie podkładkę z badań genetycznych mam.
Lekarz mówi, że na tym etapie ciąży nie zagraża już nic dziecku. Ale ponieważ już do końca życia będę miała zwiększone ryzyko zakrzepów to zastrzyki zostają aż do końca połogu.
0202oliwcia
Fanka BB :)
Też mam mutacje w MTHFR, ale za nic nie przypomnę sobie czy homo czy hetero ;P Mam napisane, że w ciąży zalecane jest podawanie heparyny i to wystarczyło nawet dla mojej endokrynolog wypisać mi refundowane leki, bo akurat zabrakło mi kilka sztuk do wizyty u gina. A w karcie ciąży masz wpisane, że je przyjmujesz? Bo mi lekarz wpisał.@--Aga-- no ja tez niby podkladke z genetycznych mam przy mutacji MTHFR C677T hetero w interpretacji wyniku jest jasno napisane ze podczas ciąży mutacja może prowadzic do zakrzepów
0202oliwcia
0202oliwcia
Odebrałam wyniki wszystkie zadziwiająco dobre a d-dimer podwyższony a on mi kazał odstawić zastrzyki !!!!!!!!
0202oliwcia
reklama