reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

A wiec tak zastrzyki mam brać jeszcze 3 tyg dostalam recepte bez problemu ale.niestety na 100% a nie tak jak dotychczas na ryczałt co do zastrzykow po porodzie to wszystko zależy od tego jakie.bede miała wyniki

reklama
@0202olowcia A nie możesz iść do lekarza rodzinnego i poprosić? Powiedzieć, że Twój gin ma urlop i źle wyliczyliscie zastrzyki i Ci zabrakło.. ;) Ja miałam raz właśnie taką sytuację i poprosiłam endokrynologa, no akurat byłam na wizycie. ;)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny! Jestem nowa na forum, choc przyznam, ze podgladam Was od jakiegos czasu... w sumie od czasu kiedy dowiedzialam sie, ze przyczyna moich poronien mogla byc mutacja genetyczna. Mam Leiden (hetero), PAI i MTHFR (juz nei pamietam dokladnie ktora)... po badanich zaczelam starac sie o ciaze juz z Acardem, a w 5 tyg dostalam heparyne (przy czym Acard hematolog kazala odstawic, a ginekolog zostawic).... Teraz pelna nadziei czekam na usg (w pierwszym nie widac bylo zarodka, mam nadzieje, ze na kolejny sie ukaze)... Widze, ze niektore z Was doczekaly juz szczesliwego rozwiazania. Gratuluje Wam!!!

Witajcie dziewczyny! Jestem nowa na forum, choc przyznam, ze podgladam Was od jakiegos czasu... w sumie od czasu kiedy dowiedzialam sie, ze przyczyna moich poronien mogla byc mutacja genetyczna. Mam Leiden (hetero), PAI i MTHFR (juz nei pamietam dokladnie ktora)... po badanich zaczelam starac sie o ciaze juz z Acardem, a w 5 tyg dostalam heparyne (przy czym Acard hematolog kazala odstawic, a ginekolog zostawic).... Teraz pelna nadziei czekam na usg (w pierwszym nie widac bylo zarodka, mam nadzieje, ze na kolejny sie ukaze)... Widze, ze niektore z Was doczekaly juz szczesliwego rozwiazania. Gratuluje Wam!!!
Trzymam kciuki żeby się udało:) też brałam od 5 tyg zastrzyki. I teraz tule coreczke. Napisz jak będziesz po usg!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@Misha84 Hej! Trzymam mocno kciuki za kolejne usg i dużo, dużo spokoju życzę.. Jak coś trzeba to pisz, każda z nas ma tu jakieś swoje doświadczenia.. ;)

U mnie był Acard, heparyna, duphaston, koniecznie Acti Folin 2mg i worek nadziei.. Będzie dobrze! :)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hej! Aga, czyli tez bralas Acard razem z heparyna? dzis na pobraniu krwi, jak mowilam, ze biore i to i to, zeby pielegniarki nie byly zdziwione rozrzedzaona krwia, to sie zapytaly po co i ze to bardzo dziwne, ze dwa leki jednoczesnie.... hematolog mowila o odstawieniu acardu, a ginekolog kazala brac dalej z heparyna.... co lekarz to inna opinia, i badz tu madry...
ja biore Femibion Natal1 - ginekolog poiedziala, ze ma ta przyswajalna wersje kwasu foliowego.

reklama
Hej! Aga, czyli tez bralas Acard razem z heparyna? dzis na pobraniu krwi, jak mowilam, ze biore i to i to, zeby pielegniarki nie byly zdziwione rozrzedzaona krwia, to sie zapytaly po co i ze to bardzo dziwne, ze dwa leki jednoczesnie.... hematolog mowila o odstawieniu acardu, a ginekolog kazala brac dalej z heparyna.... co lekarz to inna opinia, i badz tu madry...
ja biore Femibion Natal1 - ginekolog poiedziala, ze ma ta przyswajalna wersje kwasu foliowego.
Też brałam jedno i drugie. Fraxy acard duphaston i luteine i femibion natal 1 a potem dwójkę. Potem odstawiłam acard bo miałam krwotoki i została sama heparyna i reszta. A potem się zmieniało ale fraxy do samego konca:-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry