reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Hej dziewczyny! wczoraj bylam na usg i moja 6mm kropeczka ma sie dobrze, seduszko bije :) ale sie wzruszymam... to dopiero 7 tydzien, wiec mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze szlo i dzielnie bedzie rosla :) biore heparyne i acard (choc jutro zobaczymy co powie hematolog na to polaczenie), witaminy i luteine, ktora dostalam na wszelki wypadek, bo male krwawienie mialam, raczej kilka niteczek raczej...

co do pracy to teraz pracuje, ale przy pierwszym dzicku pracowalam do 8 m-ca, zeby sie pokazac jak to bardzo dbam o sprawy zawodowe, ledwo zylam, ale jezdzilam na spotkania etc. a potem w trakcie macierzynskiego sie przeprowadzilam i juz nigdy nie wrocilam tam... wiec zgadzam sie, ze na pierwszym miejscu powinno byc dobro matki i dziecka, a jak nie wskazane jest chodzic do pracy, to nie chodzic :)

reklama
Hematolog powiedziala, ze trzeba bardzo uwazac na laczenie heparyny z Acardem i w moim przypadku, tylko przy mutacjach to jest niewskazane, bo moge miec za bardzo rozrzedzona krew...

witam. Ja również od początku ciąży przyjmuje clexane w dawce 0.4. lekarz mi zalecił z powodu otyłości. obecnie 33 tydzien. Pisze tutaj ponieważ może któras z Was miała taką sytuację. Bo nie wiem czy mam sie martwić czy nie. podczas podawania dzisiejszego zastrzyku wbilam sie chyba w zrost bo bardzo mnie bolało również jak podawałam lek. po chwili patrząc czy nie zrobił się krwiak czy coś dostrzegłam że w tym miejscu zrobiło sie widoczne wystające zgrubienie o średnicy ok 5cm. masuje to miejsce i nie maleje. czy któras z Was tak miała? czy mam sie tym niepokoić?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

witam. Ja również od początku ciąży przyjmuje clexane w dawce 0.4. lekarz mi zalecił z powodu otyłości. obecnie 33 tydzien. Pisze tutaj ponieważ może któras z Was miała taką sytuację. Bo nie wiem czy mam sie martwić czy nie. podczas podawania dzisiejszego zastrzyku wbilam sie chyba w zrost bo bardzo mnie bolało również jak podawałam lek. po chwili patrząc czy nie zrobił się krwiak czy coś dostrzegłam że w tym miejscu zrobiło sie widoczne wystające zgrubienie o średnicy ok 5cm. masuje to miejsce i nie maleje. czy któras z Was tak miała? czy mam sie tym niepokoić?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie się zrobiło coś w podobieństwo tylko jeszcze podskórny wylew dodatkowo. Dziś 4 dzień od tamtego zastrzyku i trochę zmalało.

Ostatnia edycja:
Też miałam tak chyba 2 razy że trafiłam w zrost, nie dość że okropnie bolało to mi się zrobiła taka córka która długo była siniakiem.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie . Będą w ciąży, biorąc heparynę miałyście może podawane znieczulenie u stomatologa? Dziś byłam u dentystki i mi powiedziała , że może dać mi znieczulenie do leczenia zęba ale jak przyniosę kartkę od lekarza prowadzącego , że przy heparynie można znieczulenie podawać, bo ona wolałaby nie.
No i się troszkę zdziwiłam , no bo jak ktoś choruje na jakieś choroby i musi przyjmować heparynę to co ? do dentysty tylko bez znieczulenia ? Jakieś to dla mnie dziwne . Przecież znieczulenie to nie operacja

reklama
a i jeszcze jedno , czy te siniaki / krwiaki można czymś smarować by to szybciej zeszło? No mówię w przypadku gdy się jest w ciąży , bo w ciązy wiele nie można

Do góry