reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Heparyna w ciąży

A wiec tak zastrzyki mam brać jeszcze 3 tyg dostalam recepte bez problemu ale.niestety na 100% a nie tak jak dotychczas na ryczałt co do zastrzykow po porodzie to wszystko zależy od tego jakie.bede miała wyniki

reklama
@0202olowcia A nie możesz iść do lekarza rodzinnego i poprosić? Powiedzieć, że Twój gin ma urlop i źle wyliczyliscie zastrzyki i Ci zabrakło.. ;) Ja miałam raz właśnie taką sytuację i poprosiłam endokrynologa, no akurat byłam na wizycie. ;)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny! Jestem nowa na forum, choc przyznam, ze podgladam Was od jakiegos czasu... w sumie od czasu kiedy dowiedzialam sie, ze przyczyna moich poronien mogla byc mutacja genetyczna. Mam Leiden (hetero), PAI i MTHFR (juz nei pamietam dokladnie ktora)... po badanich zaczelam starac sie o ciaze juz z Acardem, a w 5 tyg dostalam heparyne (przy czym Acard hematolog kazala odstawic, a ginekolog zostawic).... Teraz pelna nadziei czekam na usg (w pierwszym nie widac bylo zarodka, mam nadzieje, ze na kolejny sie ukaze)... Widze, ze niektore z Was doczekaly juz szczesliwego rozwiazania. Gratuluje Wam!!!

Witajcie dziewczyny! Jestem nowa na forum, choc przyznam, ze podgladam Was od jakiegos czasu... w sumie od czasu kiedy dowiedzialam sie, ze przyczyna moich poronien mogla byc mutacja genetyczna. Mam Leiden (hetero), PAI i MTHFR (juz nei pamietam dokladnie ktora)... po badanich zaczelam starac sie o ciaze juz z Acardem, a w 5 tyg dostalam heparyne (przy czym Acard hematolog kazala odstawic, a ginekolog zostawic).... Teraz pelna nadziei czekam na usg (w pierwszym nie widac bylo zarodka, mam nadzieje, ze na kolejny sie ukaze)... Widze, ze niektore z Was doczekaly juz szczesliwego rozwiazania. Gratuluje Wam!!!
Trzymam kciuki żeby się udało:) też brałam od 5 tyg zastrzyki. I teraz tule coreczke. Napisz jak będziesz po usg!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@Misha84 Hej! Trzymam mocno kciuki za kolejne usg i dużo, dużo spokoju życzę.. Jak coś trzeba to pisz, każda z nas ma tu jakieś swoje doświadczenia.. ;)

U mnie był Acard, heparyna, duphaston, koniecznie Acti Folin 2mg i worek nadziei.. Będzie dobrze! :)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hej! Aga, czyli tez bralas Acard razem z heparyna? dzis na pobraniu krwi, jak mowilam, ze biore i to i to, zeby pielegniarki nie byly zdziwione rozrzedzaona krwia, to sie zapytaly po co i ze to bardzo dziwne, ze dwa leki jednoczesnie.... hematolog mowila o odstawieniu acardu, a ginekolog kazala brac dalej z heparyna.... co lekarz to inna opinia, i badz tu madry...
ja biore Femibion Natal1 - ginekolog poiedziala, ze ma ta przyswajalna wersje kwasu foliowego.

reklama
Hej! Aga, czyli tez bralas Acard razem z heparyna? dzis na pobraniu krwi, jak mowilam, ze biore i to i to, zeby pielegniarki nie byly zdziwione rozrzedzaona krwia, to sie zapytaly po co i ze to bardzo dziwne, ze dwa leki jednoczesnie.... hematolog mowila o odstawieniu acardu, a ginekolog kazala brac dalej z heparyna.... co lekarz to inna opinia, i badz tu madry...
ja biore Femibion Natal1 - ginekolog poiedziala, ze ma ta przyswajalna wersje kwasu foliowego.
Też brałam jedno i drugie. Fraxy acard duphaston i luteine i femibion natal 1 a potem dwójkę. Potem odstawiłam acard bo miałam krwotoki i została sama heparyna i reszta. A potem się zmieniało ale fraxy do samego konca:-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry