reklama
Rogata1298
Fanka BB :)
Według mnie p/c beta 2 Igm masz wysokie i toczy się infekcjaDziewczyny mam wyniki badań.
W pon wizytę u hematologa
Co sądzicie?
Reszta jest Ok
Rogata1298
A No i homocysteina może za wysoka,zależy czy jesteś w ciąży czy nie . Pogadaj z lekarzemDziewczyny mam wyniki badań.
W pon wizytę u hematologa
Co sądzicie?
Qruszon
Toczy się infekcja czyli ?Według mnie p/c beta 2 Igm masz wysokie i toczy się infekcja
Reszta jest Ok
Qruszon
Nie jestem w ciążyA No i homocysteina może za wysoka,zależy czy jesteś w ciąży czy nie . Pogadaj z lekarzem
Rogata1298
P/c beta 2 to badanie przy zakrzepicyToczy się infekcja czyli ?
IgG znaczy ze aktualnie masz te przeciwciała w sobie i coś się dzieje w organizmie
Skoro nie jesteś w ciąży a masz wynik dodatni to będziesz musiała powtórzyć go po 12 tygodniach. Wykrycie zespołu antyfosfolipidowego ma to do siebie ze ciężko go wykryć,przeciwciała mogą pojawiać się dopiero w ciąży. Zależy jak masz je „duże”
Pogadaj z hematologiem to na pewno Ci to wytłumaczy
Toczy się infekcja czyli ?
Idalia B.
@Qruszon Białko S masz w dolnej granicy normy, czyli jest ok, ale w ciąży też może przyszaleć, tak jak u mnie, i zacząć spadać. Przypuszczam, że hematolog będzie chciał to też poobserwować.P/c beta 2 to badanie przy zakrzepicy
IgG znaczy ze aktualnie masz te przeciwciała w sobie i coś się dzieje w organizmie
Skoro nie jesteś w ciąży a masz wynik dodatni to będziesz musiała powtórzyć go po 12 tygodniach. Wykrycie zespołu antyfosfolipidowego ma to do siebie ze ciężko go wykryć,przeciwciała mogą pojawiać się dopiero w ciąży. Zależy jak masz je „duże”
Pogadaj z hematologiem to na pewno Ci to wytłumaczy
@Rogata1298 Do którego hematologa chodzisz? Ja do Pana Matyśniaka
Rogata1298
No to przybijam piątkę ja już teraz biorę u niego teleporady żeby nie jeździć specjalnie@Qruszon Białko S masz w dolnej granicy normy, czyli jest ok, ale w ciąży też może przyszaleć, tak jak u mnie, i zacząć spadać. Przypuszczam, że hematolog będzie chciał to też poobserwować.
@Rogata1298 Do którego hematologa chodzisz? Ja do Pana Matyśniaka
Idalia B.
Jest w porządku, mam wrażenie, że niczego nie bagatelizuje Też Ci każe robić aktywność Anty Xa co jakiś czas? Tylko raz byłam u niego na wizycie. Byłam zaskoczona tym jak dokładnie mnie zbadał, postukał, poszczypał, sprawdził krwiaki i pokazał jak mam robić zastrzyki. To było bardzo pomocne. Ja też już będę raczej próbować umawiać się z nim na teleporady. Widzę, że chętnie też koresponduje przez "zapytaj lekarza"No to przybijam piątkę ja już teraz biorę u niego teleporady żeby nie jeździć specjalnie
reklama
Rogata1298
Anty xa robiłam tylko raz w jakimś 10 tc. Najpierw dostałam dawkę 0,6 a teraz jestem na 0,8 neoparinu. Jak rozmawiałam z nim w sobotę to już tego badania mam nie robić tylko na połówkowych lakarz ma sprawdzić przepływy przez łożysko. Dawki raczej większej nie dostanę ale różnie bywaJest w porządku, mam wrażenie, że niczego nie bagatelizuje Też Ci każe robić aktywność Anty Xa co jakiś czas? Tylko raz byłam u niego na wizycie. Byłam zaskoczona tym jak dokładnie mnie zbadał, postukał, poszczypał, sprawdził krwiaki i pokazał jak mam robić zastrzyki. To było bardzo pomocne. Ja też już będę raczej próbować umawiać się z nim na teleporady. Widzę, że chętnie też koresponduje przez "zapytaj lekarza"
Tak,często z nim pisze jeśli nie ma wizyty w terminie na teleporade