reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Heparyna w ciąży

Dziewczyny mam wyniki badań.
W pon wizytę u hematologa
Co sądzicie?

Ostatnia edycja:
reklama
Toczy się infekcja czyli ?
P/c beta 2 to badanie przy zakrzepicy
IgG znaczy ze aktualnie masz te przeciwciała w sobie i coś się dzieje w organizmie
Skoro nie jesteś w ciąży a masz wynik dodatni to będziesz musiała powtórzyć go po 12 tygodniach. Wykrycie zespołu antyfosfolipidowego ma to do siebie ze ciężko go wykryć,przeciwciała mogą pojawiać się dopiero w ciąży. Zależy jak masz je „duże”
Pogadaj z hematologiem to na pewno Ci to wytłumaczy 😉
Toczy się infekcja czyli ?

P/c beta 2 to badanie przy zakrzepicy
IgG znaczy ze aktualnie masz te przeciwciała w sobie i coś się dzieje w organizmie
Skoro nie jesteś w ciąży a masz wynik dodatni to będziesz musiała powtórzyć go po 12 tygodniach. Wykrycie zespołu antyfosfolipidowego ma to do siebie ze ciężko go wykryć,przeciwciała mogą pojawiać się dopiero w ciąży. Zależy jak masz je „duże”
Pogadaj z hematologiem to na pewno Ci to wytłumaczy 😉
@Qruszon Białko S masz w dolnej granicy normy, czyli jest ok, ale w ciąży też może przyszaleć, tak jak u mnie, i zacząć spadać. Przypuszczam, że hematolog będzie chciał to też poobserwować.

@Rogata1298 Do którego hematologa chodzisz? :) Ja do Pana Matyśniaka

@Qruszon Białko S masz w dolnej granicy normy, czyli jest ok, ale w ciąży też może przyszaleć, tak jak u mnie, i zacząć spadać. Przypuszczam, że hematolog będzie chciał to też poobserwować.

@Rogata1298 Do którego hematologa chodzisz? :) Ja do Pana Matyśniaka
No to przybijam piątkę 😃 ja już teraz biorę u niego teleporady żeby nie jeździć specjalnie 😃

No to przybijam piątkę 😃 ja już teraz biorę u niego teleporady żeby nie jeździć specjalnie 😃
Jest w porządku, mam wrażenie, że niczego nie bagatelizuje :) Też Ci każe robić aktywność Anty Xa co jakiś czas? Tylko raz byłam u niego na wizycie. Byłam zaskoczona tym jak dokładnie mnie zbadał, postukał, poszczypał, sprawdził krwiaki i pokazał jak mam robić zastrzyki. To było bardzo pomocne. Ja też już będę raczej próbować umawiać się z nim na teleporady. Widzę, że chętnie też koresponduje przez "zapytaj lekarza" :p

reklama
Jest w porządku, mam wrażenie, że niczego nie bagatelizuje :) Też Ci każe robić aktywność Anty Xa co jakiś czas? Tylko raz byłam u niego na wizycie. Byłam zaskoczona tym jak dokładnie mnie zbadał, postukał, poszczypał, sprawdził krwiaki i pokazał jak mam robić zastrzyki. To było bardzo pomocne. Ja też już będę raczej próbować umawiać się z nim na teleporady. Widzę, że chętnie też koresponduje przez "zapytaj lekarza" :p
Anty xa robiłam tylko raz w jakimś 10 tc. Najpierw dostałam dawkę 0,6 a teraz jestem na 0,8 neoparinu. Jak rozmawiałam z nim w sobotę to już tego badania mam nie robić tylko na połówkowych lakarz ma sprawdzić przepływy przez łożysko. Dawki raczej większej nie dostanę ale różnie bywa 😉
Tak,często z nim pisze jeśli nie ma wizyty w terminie na teleporade 😃

Do góry