reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

hemoroidy:(

reklama
Na zaparcia polecam: ISPAGUL, do nabycia w aptekach i sklepach zielarskich.
Infodo poczytania na stronie:
Ispagul, zioła, 100 g, torebka - Apteka internetowa dbam o zdrowie
Stosowałam go w pierwszej ciąży i tuż po cc, nigdy mnie nie zawiódł.
Istotną zasadą jest, iż preparat jest skuteczniejszy jeśli po spożyciu wypije się sporo płynów, najlepiej wody.
Teraz na szczęście nie mam z tym problemów (codziennie rano jogurt na śniadanie, czasami z platkami) ale ispagul mam w pogotowiu :tak:

Pozdrawiam wszystkie Brzuszki
mon

mi pomaga jogurt Activia oraz otręby i płatki z otrąb, a jak to nie to śliwki, ale nie suszone tylko surowe. I jem jogurty i tręby codziennie, do śniadania i do kolacji. Póki co staram się unikać tabletek, syropów tip.

Witajcie dziewczyny.
Musze powiedziec ze ja mimo drugiej juz ciazy nie znam tego problemu.Wystarczy dobre odzywianie i zadna z was nie powinna cierpiec na zaparcia.Ja na sniadanie zjadam platki z mlekiem a potem wcinam jablko i ani sie obejze jak siedze na kibelku :tak: Chyba lepiej stosowac bezpieczne metody bo przy okazji daja dziecku witaminki :-) Pozdrawiam

bulgotanie w jelitach to zapewne wzdęcia ;) Ja jestem w 41 tc i dopiero w około 35 zaczęłam mieć problemy z wypróżnianiem ,ale pomógł mi nietypowy sposób .Stosowałam różne metody - picie przegotowanej wody na czczo ,suszone śliwki ,błonnik i tak dalej ... A pomogło mi zjedzenie kilku niedojrzałych jabłek .;)

Witajcie dziewczyny.
Musze powiedziec ze ja mimo drugiej juz ciazy nie znam tego problemu.Wystarczy dobre odzywianie i zadna z was nie powinna cierpiec na zaparcia.Ja na sniadanie zjadam platki z mlekiem a potem wcinam jablko i ani sie obejze jak siedze na kibelku :tak: Chyba lepiej stosowac bezpieczne metody bo przy okazji daja dziecku witaminki :-) Pozdrawiam

Wydaje mi sie, ze jednak nie masz racji. Wszystko zalezy od organizmu.
Codziennie rano pije naczczo wode z cytryna (podobno pomaga). Na sniadenie jem platki z jogurtem, bananem i czesto z kiwi (podobno pomaga). W ciagu dnia jem suszone sliwki (podobno pomagaja), suszone figi (podobno pomagaja), pije maslanke lub kefir (podobno pamaga), pije duzo wody etc.
A problem nadal istnieje!!!!!!!!!!!

reklama
Niewtajemniczona zgadzam się z Toba w 100%, miałam przez pierwsze tyg. ciąży to samo!Jestem okazem zdrowia jak chodzi o odżywianie, a jak już problem zaistniał to stosowałam wszystko: maślanka (czasem drastycznie na przemian z wodą...), w ogóle duuużo wody w ciągu dnia, suszone śliwki, dużo owoców, jak makaron to tylko pełnoziarnisty, czopek glicerynowy (w desperacji, choć osobiście nie polecam!), przegotowana woda na czczo z sokiem cytrynowym i miodem, ColonC przed posiłkiem większym pół godz wg wskazań, Rapacholin wg zaleceń na ulotce........... Nic nie pomagało. Każdego za przeproszeniem bobka rodziłam w ciężkich bólach. Zaczęłam jeść regularnie codziennie na czczo 1 kiwi i oprócz tego Colon C i... stał się cud!
Od momentu cudu już na razie nie mam tego problemu. W pogotowiu stoi syrop Lactulosum, ale nie zdążyłam użyć. Teraz systematyka wystarczy, ale jeżeli ma się ten problem i już tydzień np. nie było się w toalecie to trzeba drastycznego środka. Ja czopka bym juz nie wzięła. Spektakularnego efektu nie było, a jedynie przykre uczucie...Lekarka jeszcze mi poleciła Agiolax, ale nie wiem czy jeszcze jest w sprzedaży.

Do góry