reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

hemoroidy:(

Ja tez przed ciaza mialam incydent z hemoroidami (przez zaparcia) pozniej na dlugo o nich zapomnialam..az do ciazy,bo wtedy znowu sie pojawily...i to razem z zapaleniem pecherza...zapamietam na dlugo te noc (bylam jakos w 7 miesiacu) co plakalam az bo pieklo i z przodu i z tylu;-)...usiasc nie moglam,myslalam,ze padne.
Ale do tej pory nie mam ich do konca wyleczonych...bardzo musze pilnowac diety,by uniknac zaparc.:zawstydzona/y::-:)tak:

reklama
No właśnie ja jestem w 10 tyg. i mam zaparcia i hemoroidy, a nigdy nie miałam problemów typu zaparcia nawet przy 1 ciązy, teraz kupiłam maść, a jak pójdę do gin. to zobaczymy co poradzi, bo absolutnie nie wolnow w ciązy brać środków przeczyszczjących.:no:
A może wy macie dziewczyny jakieś porady co pić lub jeść, aby zacząć normalnie funkcjonować bez zaparć????, ja nie wiem, bo mi się to nie przytrafiało:confused:, unikam czekolady!!!!:-(

Hemoroidy niestety lubia nawracać, jak nie w ciązy to po ciązy, to za rok ......:no: też mam (zaleczone) to znam ten ból ...

No właśnie ja jestem w 10 tyg. i mam zaparcia i hemoroidy, a nigdy nie miałam problemów typu zaparcia nawet przy 1 ciązy, teraz kupiłam maść, a jak pójdę do gin. to zobaczymy co poradzi, bo absolutnie nie wolnow w ciązy brać środków przeczyszczjących.:no:
A może wy macie dziewczyny jakieś porady co pić lub jeść, aby zacząć normalnie funkcjonować bez zaparć????, ja nie wiem, bo mi się to nie przytrafiało:confused:, unikam czekolady!!!!:-(
ja tez mialam taki problem w poprzedniej ciazy i bralam taki olejek w kapsulkach, ale dostalam to od lekarza w Stanach, zapytaj lekarza moze jest jakis srodek w Polsce dla kobiet w ciazy .

Zaparcia bedą nawet jeśli wprowadzisz lekkostrawną diete zwłaszcza pod koniec ciązy :confused: bo dziecię będzie uciskać odpowiednie punkty ...

Ja mialam zaparcia w ciazy jak przyjmowalam zelazo...jakos tak do 5 czy 6 miesiaca...pozniej jak przestalam przyjmowac to bylo duzo lepiej.

Jedz suszone sliwki a najlepiej zalej je wieczorem przegotowana woda i rano zjedz sliwki i wypij wode...nie jest to zbyt dobre ale pomaga rewelacyjnie.;-)
Dobre sa tez jablka ,otreby i...activia:tak:i pij duzo wody.

Dzięki bardzo za porady śliwki i activie juz jutro wprowadzam, otręby w tygodniu, jabłka jem i niech się dzieje co chce!!!!:wściekła/y:okropności w każdym bądź razie, faceci to jednak mają dobrze hahahaha:happy2:

Ja mialam zaparcia w ciazy jak przyjmowalam zelazo...jakos tak do 5 czy 6 miesiaca...pozniej jak przestalam przyjmowac to bylo duzo lepiej.

Jedz suszone sliwki a najlepiej zalej je wieczorem przegotowana woda i rano zjedz sliwki i wypij wode...nie jest to zbyt dobre ale pomaga rewelacyjnie.;-)
Dobre sa tez jablka ,otreby i...activia:tak:i pij duzo wody.

O widze nie tylko ja mam z tym problem :).Właśnie z tymi śliwkami też słyszałam i podobno jabłka tez pomagają.. :) no ja biore żelazo bo mammały niedobór i chyba do końca ciąży bede go brała. Mam nadzieje że ten hemoroid sie wyleczy....i że potem nie wróci..:tak:

DZIEWCZYNY!!!!!
Śliwki suszone wymoczone w wodzie REWELACJA od 3 dni jest bosko hahaha, jeszcze piję sok z kiszonej kapusty (sama witamina C) i w toalecie jestem 3 minuty, a nie 15.:-)
POLECAM jedno i drugie, aha sliwki zalewam pół litra gorącej wody , wode potem wypijam, a na koniec podjadam sliwki. JEST OK:tak:
Także dzięki za porady, a ja polecam też sok z kapusty kiszonej!!!!!:-D

reklama
DZIEWCZYNY!!!!!
Śliwki suszone wymoczone w wodzie REWELACJA od 3 dni jest bosko hahaha, jeszcze piję sok z kiszonej kapusty (sama witamina C) i w toalecie jestem 3 minuty, a nie 15.:-)
POLECAM jedno i drugie, aha sliwki zalewam pół litra gorącej wody , wode potem wypijam, a na koniec podjadam sliwki. JEST OK:tak:
Także dzięki za porady, a ja polecam też sok z kapusty kiszonej!!!!!:-D

Tak Bombusia...sliwki wymoczone w wodzie = naturalny srodek przeczyszczajacy:-D;-):tak:
Tylko w moim przypadku po jakims czasie jelita sie do tego wspomagania przyzwyczajaja i pozniej bez sliwek pracowac nie chca...dlatego robie przerwy.:-)

Do góry