reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

hemoroidy:(

ja pierwsze 3 mce miałam masakryczne mdłosci, wiec niewiele jadłam i co 4-5h wiec dostałam zaparc. meczyłam sie do konca 3 mca, pozniej jak przestałam byc senna i mdłosci odeszły to zaczełam spacerki po 2-3 h w szybkim tempie i problem zaparc odszedł w niepamięc:-) ale oczywiscie kazda kobitka jest inna, gdzies na forum juz była o tym mowa i masa dziewczyn pomimo lekarstw i diety miała zaparcia:-( mi pomogło duzo ruchu moze i Wam pomoże czego życzę:-)

reklama
ja Wam powiem, co mi pomaga...
rozpuszczalna kawa z mlekiem rano - pół na pół.
Kawa Ricorette (ta z cykorią i magnezem):-)

Ja polecam:
1 - codziennie kefir
2 - dużo ruchu
3 - dużo pełnoziarnistych rzeczy (chleb, jeśli makaron to też pełnoziarnisty, itd.)
4 - fajny sposób ze śliwkami, przetestowałam i polecam - rano zalać kilka suszonych śliwek ciepłą przegotowaną wodą, zostawić na cały dzień i wypić wieczorem przed spaniem. I tak codziennie. U mnie działa :)

Może komuś też pomoże czego serdecznie życzę ;)

Witam:-) też mam ten uciążliwy problem z hemorojdami stosowałam już dużo rodzaji maści ale nic mi nie pomaga:-( wizyta na kibelku to dla mnie koszmar:-(prosze o dobre rady jak się tego pozbyć. Pozdrawiam:-)

w ostatniej ciazy miałąm tez ten problem ,ale bardzo krótko.....wogule byłam w szoku...bo pod koniec ciazy byłam oczywiscie na wizycie i niby nic nie było...a po porodzie jak był obchud to lekarz stwierdził,że mam tą dolegliwosc.....:wściekła/y:nie było tak zle....brałąm kilka dni tylko jakies czopki...Tantum Rose tez bralam ,ale to juz na cos innego...

mi pomógł płyn do higieny intymnej Ziaja z kory (ściągający-czerwona butelka) w 2 tygodnie się uporałam:-)

witam ja tez mam problem z hemoroidami w 9 miesiacu ciazy poczułam ze mam mały gózek po jakims czasie zniknoł teraz jest3 miesiace po porodzie biore azalie (antykoncepcja dla matek karmiacych) odczówam pieczenie swedzenie a ten gózek który kiedys był mały jest 2 razy wiekszy i obok niego jest drugi za tydz zapisuje sie do chirurga bo mam tego dosyc nie wiem czy przyczyna tego jest wlasnie ta antykoncepja ale zobaczymy co o tym myslicie czy to mozebyc przez te tabletki

witam dziewczyny! Ostatnio zauważyłam krew w kale.. na wizycie u ginekologa spytałam lkarc coto moze być zbadala mnie i stwierdzila małego hemoroida , na ktorego dostałam maść... Czy któraś z Was ma też taki problem?? Słyszałam że większość ciężarnych ma z tym kłopot ale czy to mija po ciąży..? .

reklama
Cześc. Z mojego oświadczenia moge Ci tylko doradzić, żeby udało Ci sie go dobrze podleczyć, bo po porodzie może byc z tym nieciekawie... U mnie wyglądało to tak, że: miewałam przed ciążą czasem hemoroidy, podleczone już nie bolały, a wręcz wydawało mi się że znikneły całkiem. Niestety hemoroida całkiem to mozna tylko wyciąć. Po porodzie brzydko mi wyszedł i mialam okropne bóle. Zaleczyłam go jednak i teraz jest ok. Życze cierpliwości..:-(

Do góry