reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Cześć [emoji846] słuchajcie już trzecia osoba chce mnie w tramwaju puścić. Aż mi głupio i dziwnie. I to trzy babcie, tzn. kobiety, które na pewno same by chciały być puszczone przez młodzież. A młodzi, głównie chłopacy w dupie mają. Teraz jest dyskusja w tramwaju jak są wychowani, że kobieta w ciąży stoi a oni siedzą i nic [emoji16] aż mi wstyd
Musiałam się tym podzielić [emoji23]

reklama
Cześć [emoji846] słuchajcie już trzecia osoba chce mnie w tramwaju puścić. Aż mi głupio i dziwnie. I to trzy babcie, tzn. kobiety, które na pewno same by chciały być puszczone przez młodzież. A młodzi, głównie chłopacy w dupie mają. Teraz jest dyskusja w tramwaju jak są wychowani, że kobieta w ciąży stoi a oni siedzą i nic [emoji16] aż mi wstyd
Mi też zawsze dziwnie w takich sytuacjach [emoji16] niby to normalne ale tak rzadko spotykane:D
Mnie ostatnio w kolejce w sklepie przepuścili a jeden koles że się spieszy i mnie nie puści, tak go zlinczowali... A panie powiedziały że takich nie obsługują i nie chciały w rezultacie go obsłużyć..
Nie wiem jak się potoczyła sytuacja dalej bo szłam do domu

Haha u mnie zupełnie odwrotnie. Z mojego osiedla jezdzi duzo kobiet z wielkimi brzuchami i stoją biedne w przejsciu w tłoku. Caly autobus mlodych ludzi z nosami w ajfonach. Facet jeszcze moze ustąpi czy kobieta po 30, ale mlodsi - noł łej. Ostatnio dwie dziewczyny miały brzuch jakiejś pani przy nosie i ani drgnęły. Za to jak jadę tramwajem przez stare osiedla to ustępują starsi ludzie. Co gorsze - własnie zwracają uwagę drąc się na cały tramwaj - ja tego nie lubię.

Ja też nie. Bo mi głupio. Babcia z drugiego końca tramwaju podeszła i mówi, żebym na jej miejscu usiadła. Mówię, że jeszcze dwa przystanki więc dziękuję. I nagle cały tramwaj gada, że kobieta w ciąży stoi a młodzi nic. Zero wychowania. A ja stoję czerwona jak burak [emoji23]

Hehe a ja właśnie byłam z córcia po chleb lody i wiecie sąsiadka wbiegła praktycznie pod auto żeby nas wyprzedzić - kierowca się drze więc i my zdążyliśmy pomału przejść przez ulicę a tej tak się nadal spieszylo że staranowała nas w drzwiach sklepuo_O a wiecie co najlepsze- wracamy sobie pomalutku z tą Zuzia do domu , idę odłożyć ten chleb i lody a owa sąsiadka siedzi już w salonie z moją teściową, piją kawę i jedzą ciastka po które się jej tak spieszyło:oo2: także różnie bywa

Najlepsze akcje są w Lidlu bo jest kasa z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży i oczywiście zawsze jak do niej podchodzę to jest wielkie oburzenie zazwyczaj niestety starszych Pan, że jakim prawem się przepuszcza i kiedyś nie było takich wymysłów jak kasa z pierwszeństwem :laugh2:

Najlepsze akcje są w Lidlu bo jest kasa z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży i oczywiście zawsze jak do niej podchodzę to jest wielkie oburzenie zazwyczaj niestety starszych Pan, że jakim prawem się przepuszcza i kiedyś nie było takich wymysłów jak kasa z pierwszeństwem :laugh2:
Bo kiedyś to wszyscy bez przypominania przepuszczali kobiety w ciąży i z małymi dziećmi, nie trzeba było ustalać specjalnych zasad... To i takie kasy nie były potrzebne;)

Hej dziewczyny jestem tu zupełnie nowa. Obecnie jestem w 21 tygodniu +4 dni mocno dokucza mi zgaga ale poza tym nie jest źle. Jestem od miesiąc na zwolnieniu (praca z małymi dziećmi) i powoli dostaje szału w domu. Napiszcie jak mija wam czas na zwolnieniu?
Ja na zwolnieniu jestem praktycznie od początku. Trochę minie nudzi. W sumie mam poczucie że marnuje czas. Szczególnie teraz kiedy syn jest w przedszkolu, a mdłości minęły, ale wiem że jak się urodzi maleństwo przez kilka miesięcy nie będę miała nawet chwili dla siebie. Więc teraz powoli i systematycznie sprzątam dom, porządkuje szafki, dużo czytam i odpoczywam bo przez to łożysko przodujące mam się oszczędzać.

No niestety ze złej pozycji podnioslam kiedyś 1.5 rocznego syna i coś mi strzykło lekarze długo leczyli mnie na rwe kulszową a gdy zaczynało odbierać mi czucie w lewej nodze trafiłam na tomografie po godzinie telefon ze pilnie mam odebrać wynik (gdzie zawsze czeka się ok 2 tygodnie ) i dopiska że pilna konsultacja z neurochirurgiem .......dwa dni później wizyta prywatna i diagnoza ....... wylewajaca się przepuklina w odcinku l4 i l5 z uciskiem na nerw w nodze ! Popłakałam się bo lekarz 3 dni później chciał mnie operować to wyprosilam o tydzień żeby się z tym oswoić. . W domu niespełna dwulatek którego z dnia na dzień musiałam odstawić od piersi bo musiałam przyjmować zastrzyki. Przeżyłam dramat ale musiałam bo groził mi wózek..... operacja się udała i tydzień później syn kończył 2 latka [emoji4] i kto by pomyślał że wystarczyło źle podnieść dziecko. Później zaczęłam prace i po 1.5 roku znowu ból. ....trafiłam na SOR i zrobili tomografie w maju zeszłego roku i wyszło ze od dźwignia w pracy odnowiła się przepuklina w miejscu gdzie ja wycieli dlatego boje się co będzie się działo z kręgosłupem wraz z rosnącym brzuszkiem [emoji20]
Bardzo współczuję. Ja w poprzedniej ciąży miałam problemy z rwą kulszową i ból był niesamowity, a taka przepuklina pewnie boli jeszcze bardziej.

Co do ustepowania miejsca w komunikacji miejskiej to mi już dwa razy zdarzyło. Tylko nie wiem czy to dlatego było widac brzuch czy dlatego że byłam z moim trzylatkiem:) Za każdym razem była to młoda kobieta około 25-30lat. W sklepie ani razu mi się nie udało. Z poprzedniej ciąży pamiętam, że w Rossmannie sprzedawczynie jak wyłapały ciężarną w kolejce to otwierały dodatkową kasę. Może powinnam iść do Rossmanna i sprawdzić jak jest teraz;)

reklama
Rany to ja jakbym mogła to siedziałabym do wieczora w ogrodzie, coś robić, bawić się z córcia itp :) ja jestem ze zmarzluchow i u mnie sezon "zimno mi w stopy" oficjalnie rozpoczęty, dla mnie to najlepsze lato i ciepła jesień , w zimie o ile nie biegam to chodzę wyubierana grubiej niż moja dwuletnia córcia , ona to zawsze ma ciepłe rączki i nóżki -pewnie po mężu [emoji5]
Ja tez taki zmarzluch, teraz w ciazy jest mi troche cieplej. Zimy nie znosze, zawsze zima mam depresyjny nastroj, brakuje mi slonca, dni sa strasznie krotkie, od 16.00 juz ciemno ehh...

Do góry