reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
No ciekawe [emoji6] słyszałam że na witaminach dzieci rosną większe. Zobaczymy. Na razie to tylko ja od tych witamin rosne za duża [emoji23] [emoji23] [emoji23] niunia z polowkowych miar wychodzi mniej więcej na ten czas w którym jestem.
Kiedyś mówili że po maternie rodzą się duże dzieci. Ja z pierwszym brałam witaminu i ur się 3520, z drugim nie brałam witamin bo mdłości i odruch wymiotny do 7 miesiąca a w 8 urodziłam, ale szedł z wagą dobrze bo 5 tygodni wcześniej miał ok 2800 ale ja byłam bardzo oslabiona po ciąży. Teraz biorę co któryś dzień zobaczymy jak będzie. Moje dzieci zawsze były większe o kilka dni bo mierzyli z kości udowej a chłopcy długie nogi mieli, nie wiem jak teraz mierza, ale to chyba wypadkowa z kilku pomiarów.

No ciekawe [emoji6] słyszałam że na witaminach dzieci rosną większe. Zobaczymy. Na razie to tylko ja od tych witamin rosne za duża [emoji23] [emoji23] [emoji23] niunia z polowkowych miar wychodzi mniej więcej na ten czas w którym jestem.

Mi na połówkowych wychodzi to samo. Właśnie wiem, że po witaminach większe. Zresztą moje córki mogą być tego przykładem. Ze straszą brałam i ważyła 3780g, a z młodszą nic i 3600g. Może przypadek, a może nie. Dlatego jestem ciekawa jak to się ułoży u nas na forum, kiedy już wszystkie urodzimy. Chyba tylko ja i jeszcze jedna mama nie bierze nic, ale nie pamiętam która.

Kiedyś mówili że po maternie rodzą się duże dzieci. Ja z pierwszym brałam witaminu i ur się 3520, z drugim nie brałam witamin bo mdłości i odruch wymiotny do 7 miesiąca a w 8 urodziłam, ale szedł z wagą dobrze bo 5 tygodni wcześniej miał ok 2800 ale ja byłam bardzo oslabiona po ciąży. Teraz biorę co któryś dzień zobaczymy jak będzie. Moje dzieci zawsze były większe o kilka dni bo mierzyli z kości udowej a chłopcy długie nogi mieli, nie wiem jak teraz mierza, ale to chyba wypadkowa z kilku pomiarów.

Wiadomo, nie tylko witaminy świadczą o wadze, ale też geny. Ja mam 172cm i urodziłam się z wagą 2800g, ale mój mąż ma 192 i ważył 5200g... Teściowa mówiła, że jak zjawisko przychodzili go oglądać na oddział [emoji16]No i to było trzecie dziecko, które urodziła. W tamtych czasach to takie wielkoludy się nie rodziły, teraz prędzej.

Hej dziewczynki ja troszkę w innym tacie czy miałyście kiedyś takie uczucie ciągnięcia i szczypania i pochwę ? Jestem w 19 tc i od wczoraj tak mam, trochę zaczęłam się martwić i nie wiem czy pojechać do Medicovera czy do szpitala żeby zbadali co byście zrobiły ?

Hej dziewczynki ja troszkę w innym tacie czy miałyście kiedyś takie uczucie ciągnięcia i szczypania i pochwę ? Jestem w 19 tc i od wczoraj tak mam, trochę zaczęłam się martwić i nie wiem czy pojechać do Medicovera czy do szpitala żeby zbadali co byście zrobiły ?
Mi czasami się zdarzy, ciężko to opisać bo to nie ból tylko takie właśnie ciągnięcie. Ale zwykle trwa chwilkę i przechodzi. Chyba nawet nie mówiłam o tym lekarzowi.

Czasem przez sekundę czuję kłucie. Sporadycznie może 2-3 razy. Dla świetego spokoju możesz się wybrać do gina.

Mi czasami się zdarzy, ciężko to opisać bo to nie ból tylko takie właśnie ciągnięcie. Ale zwykle trwa chwilkę i przechodzi. Chyba nawet nie mówiłam o tym lekarzowi.
Mi czasem też jakieś kłucie ale koleżanka mi mówiła że zacznie mnie pewnie niedługo boleć krocze ja bolało.

reklama
Cześć ja też miewam takie kłucie, mówiłam ginowi, ale nie zrobiło to na nim wrażenia więc tak chyba ma być:-D
A co do witamin to ja biorę prenatal duo teraz co drugi dzień. W pierwszej ciąży brałam witaminy przez cały czas i urodziłam przenoszone dziecko z wagą 2800, także to chyba nie ma reguły, że po witaminach to niby kolosy rosną:)

Do góry