reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Mi moja ginekolog oprócz tych witamin co ty bierzesz kazała całą ciążę brać kwas foliowy bo w tych witaminach jest go za mało. Tak mi tłumaczyła. Czy któraś z was też go cały czas przyjmuje????
Mi lekarz tylko zlecil te witaminy a jak zapytalam czy kwas foliowy osobno to mówi że nie wolno przesadzać z witaminami. I tylko brać pregne.i tak nie biorę codziennie.

reklama
Mi moja ginekolog oprócz tych witamin co ty bierzesz kazała całą ciążę brać kwas foliowy bo w tych witaminach jest go za mało. Tak mi tłumaczyła. Czy któraś z was też go cały czas przyjmuje????

Jeśli chodzi o rozwój płodu, to kwas foliowy jest istotny w pierwszym trymestrze, bo wtedy rozwija się cewa nerwowa. Pózniej nie ma sensu się tym faszerować, chyba że ktoś ma niedobory.

Pytam, bo moja Malutka ma podobną wagę do Twojej, tzn. 362g, a ja nie biorę żadnych witamin. Ogólnie jestem ciekawa jak wagowo to wyjdzie na forum, na sam koniec [emoji846]
U mnie mały 380g ważył w poniedziałek.
Mi dziś mama mówiła że urodziłam się z wagą 2900 i to 5 dni przed terminem.

Hej dziewczyny [emoji2] dawno tu nie zaglądałam. [emoji6] Jestem po dzisiejszej wizycie. I jest na 100% dziewczynka [emoji173] [emoji173] [emoji173] niunia zdrowa, waży już 369g [emoji7] tylko zdjęcia nie mam bo się dupką odwróciła [emoji23]
Gratuluje[emoji3]
Moja też dziś nie chciała pozowac[emoji6]

reklama
Odpoczywaj i leż ile się da wiem po sobie że to ciężko ale jak trzeba to trzeba ja juz 2 razy leżałam w szpitalu bo robią mi się krwaki i po każdym razie mówią żeby dużo leżeć nie dźwigać i biorę 3x dziennie duphaston od 6 tygodnia ciąży. Będzie wszystko dobrze zobaczysz teraz 2 tygodnie odpoczywaj jak na wakacjach i poproś o pomoc w domu w gotowaniu żebyś nie musiała stać przy garach i trzymam mocno kciuki :)
Ja leżałam od 8 tyg. bo miałam krwiaka i plamienia, w 13 tyg. krwiak się wchłonoł i krwawienia ustały. To teraz mam problem z szyjką. Zawsze coś[emoji17]

Do góry