reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Kiedyś mówili że po maternie rodzą się duże dzieci. Ja z pierwszym brałam witaminu i ur się 3520, z drugim nie brałam witamin bo mdłości i odruch wymiotny do 7 miesiąca a w 8 urodziłam, ale szedł z wagą dobrze bo 5 tygodni wcześniej miał ok 2800 ale ja byłam bardzo oslabiona po ciąży. Teraz biorę co któryś dzień zobaczymy jak będzie. Moje dzieci zawsze były większe o kilka dni bo mierzyli z kości udowej a chłopcy długie nogi mieli, nie wiem jak teraz mierza, ale to chyba wypadkowa z kilku pomiarów.
Na tej stronie jest fajne porównanie tych witamin ciążowych: Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Analiza i ranking 25 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka
Też słyszałam że jak się suplementuje to dzieci rodzą się większe. Ja w pierwszej ciąży brałam bardzo sumiennie, ani jednej dawki nie opuściłam a syn urodził się w terminie 3170g czyli nie za duży. Ja się urodziłam prawie 4kg, mąż też, więc reguły nie ma. Chyba że bez witamin był by mniejszy....

Hej dziewczynki ja troszkę w innym tacie czy miałyście kiedyś takie uczucie ciągnięcia i szczypania i pochwę ? Jestem w 19 tc i od wczoraj tak mam, trochę zaczęłam się martwić i nie wiem czy pojechać do Medicovera czy do szpitala żeby zbadali co byście zrobiły ?
Ja nieraz mam kłucia, a jak pojawiło się szczypanie to byla pierwszą oznaką infekcji :-( Więc może warto pokazać się ginekologowi.

reklama
Wiadomo, nie tylko witaminy świadczą o wadze, ale też geny. Ja mam 172cm i urodziłam się z wagą 2800g, ale mój mąż ma 192 i ważył 5200g... Teściowa mówiła, że jak zjawisko przychodzili go oglądać na oddział [emoji16]No i to było trzecie dziecko, które urodziła. W tamtych czasach to takie wielkoludy się nie rodziły, teraz prędzej.
To bratowa mojego męża urodziła 5 lat temu 5 kg syna, nie wierzyłam bo moja miesięczne albo i dwu tyle ważyły, ona mojego wzrostu i drobna a jej mąż 190 jak mój więc rzeczywiście różnie to wychodzi.

To bratowa mojego męża urodziła 5 lat temu 5 kg syna, nie wierzyłam bo moja miesięczne albo i dwu tyle ważyły, ona mojego wzrostu i drobna a jej mąż 190 jak mój więc rzeczywiście różnie to wychodzi.
5 kg???? To chyba jej cesarke robili, bo naturalnie to nie wiem czy by dali?

Ojej, mój syn miał się urodzić grubo ponad 4 kg, każdy gin mi to mówił. Ja się strasznie bałam, dlatego trzy tygodnie przed terminem zaczęłam dużo chodzić po schodach, spacerować itp. ciągły ruch, bo chciałam szybciej urodzić. I się udało, syn urodzony w 38 tyg ciąży. Zdrowy 3400. Ciekawe ile by ważył jakby sobie te dwa tygodnie rósł w brzuchu.

Na tej stronie jest fajne porównanie tych witamin ciążowych: Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Analiza i ranking 25 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka
Też słyszałam że jak się suplementuje to dzieci rodzą się większe. Ja w pierwszej ciąży brałam bardzo sumiennie, ani jednej dawki nie opuściłam a syn urodził się w terminie 3170g czyli nie za duży. Ja się urodziłam prawie 4kg, mąż też, więc reguły nie ma. Chyba że bez witamin był by mniejszy....

Ja nieraz mam kłucia, a jak pojawiło się szczypanie to byla pierwszą oznaką infekcji :-( Więc może warto pokazać się ginekologowi.
Dzieki, zanim zaczęłam brać sama ranking zrobiłam na podstawie wytycznych PTG, witaminy biore ale dokupuje dha osobno bo chciałam z alg a nie z ryb. Dha staram się regularnie, witaminy trochę mniej.

Ja biorę te i widzę, że w rankingu ,jakości 5/5. Dobra cena i az 60kapsułek polecam[emoji4]
IMG_20180822_084600.jpg

Załączniki

• IMG_20180822_084600.jpg
    IMG_20180822_084600.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 239
Hej dziewczynki ja troszkę w innym tacie czy miałyście kiedyś takie uczucie ciągnięcia i szczypania i pochwę ? Jestem w 19 tc i od wczoraj tak mam, trochę zaczęłam się martwić i nie wiem czy pojechać do Medicovera czy do szpitala żeby zbadali co byście zrobiły ?
Mi też się takie klucia zdarzają więc myślę że to norma [emoji6] chyba że masz tak cały czas to lepiej sprawdź czy nie infekcja

reklama
Do góry