Na tej stronie jest fajne porównanie tych witamin ciążowych: Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Analiza i ranking 25 popularnych suplementów diety. - Pan TabletkaKiedyś mówili że po maternie rodzą się duże dzieci. Ja z pierwszym brałam witaminu i ur się 3520, z drugim nie brałam witamin bo mdłości i odruch wymiotny do 7 miesiąca a w 8 urodziłam, ale szedł z wagą dobrze bo 5 tygodni wcześniej miał ok 2800 ale ja byłam bardzo oslabiona po ciąży. Teraz biorę co któryś dzień zobaczymy jak będzie. Moje dzieci zawsze były większe o kilka dni bo mierzyli z kości udowej a chłopcy długie nogi mieli, nie wiem jak teraz mierza, ale to chyba wypadkowa z kilku pomiarów.
Też słyszałam że jak się suplementuje to dzieci rodzą się większe. Ja w pierwszej ciąży brałam bardzo sumiennie, ani jednej dawki nie opuściłam a syn urodził się w terminie 3170g czyli nie za duży. Ja się urodziłam prawie 4kg, mąż też, więc reguły nie ma. Chyba że bez witamin był by mniejszy....
Ja nieraz mam kłucia, a jak pojawiło się szczypanie to byla pierwszą oznaką infekcji :-( Więc może warto pokazać się ginekologowi.Hej dziewczynki ja troszkę w innym tacie czy miałyście kiedyś takie uczucie ciągnięcia i szczypania i pochwę ? Jestem w 19 tc i od wczoraj tak mam, trochę zaczęłam się martwić i nie wiem czy pojechać do Medicovera czy do szpitala żeby zbadali co byście zrobiły ?