reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

To łóżeczko mocuje się jakoś do łóżka? Bałabym się, że jak się odsunie to dziecko wpadłoby mi w szparę między łóżkiem a łóżeczkiem
Mocuje się :) to mega wygoda, nie trzeba wstawać, tylko wyciągają cyca i już ;) no chyba że pielucha mokra. A z początku mokra jest non stop ;)

reklama
Dziewczyny mam dziwne objawy.jak chodzę mam taki dziwny ucisk w dole brzucha jakby pęcherz, sikać mi się chce i trochę wysikam bez bólu żadnego. Nie wiem czy to macica tak uciska czy co to jest. Takie dziwne uczucie wkurzające wręcz

Ja też mam wszystko uporządkowane w jednym miejscu -kartę ciąży, oryginały badań- krew ,mocz, grupę krwi itp nie mam tylko cytologii... [emoji6]

Co do łóżeczka, kołyski itp .to powiem wam że mi się podoba wszystko ,najchętniej wykupiłabym cały arsenał dla bobasa[emoji23][emoji23][emoji23]
Ja napewno będę miała łóżeczko drewniane też takie 120×60.Zastanawiam się jeszcze nad takim łóżeczkiem dostawnym,ale sama niewiem czy to dobry pomysł, co myślicie o takim łóżeczku dostawnym?[emoji846]
Pokaże wam przykładowe zdjęcie ściągnięte z Neta, nie chodzi mi o to konkretne tylko coś w tym stylu [emoji4]Zobacz załącznik 882399

Ja bym takiego małego nie kupowała bo to tylko na chwilę i znowu trzeba zmieniać(to jest chyba do 6 miesięcy tylko?). My na początku mieliśmy zwykłe 120x66, ale w sumie nie przydało sie wcale, bo syn spał z nami. Teraz mamy od roku 140x70 przerobione na dostawne i jest super(karmiłam w nocy i nie chciało mi się wstawać i wyciągać dziecka, tylko sam sobie przychodził;) Tak że ogólnie polecam, ale lepiej od razu trochę większe.

Ja bym takiego małego nie kupowała bo to tylko na chwilę i znowu trzeba zmieniać(to jest chyba do 6 miesięcy tylko?). My na początku mieliśmy zwykłe 120x66, ale w sumie nie przydało sie wcale, bo syn spał z nami. Teraz mamy od roku 140x70 przerobione na dostawne i jest super(karmiłam w nocy i nie chciało mi się wstawać i wyciągać dziecka, tylko sam sobie przychodził;) Tak że ogólnie polecam, ale lepiej od razu trochę większe.
No właśnie jeszcze widziałam takie drewniane ze szczebelkami i z tego co widziałam można zrobić później takie zwykle łóżeczko ,później zobaczę sobie jakie ma wymiary [emoji846]Faktycznie lepiej kupić większe, to tak jak pisałam zdjęcie tylko poglądowe[emoji4]
Jeżeli chodzi o spanie dzieciątka z nami w łóżku to nawet nie ma takiej opcji ,dlatego myślę nad takim dostawnym[emoji6]

Zrobiłam mojemu test i pytam który tydz.
Nie wiem
W którym miesiącu jestem?
W lipcu- z uśmiechem[emoji23]
Tylko termin zna.
Mój chyba najbardziej zakręcony, ledwo najważniejsze daty zapamiętuje, ale od zawsze czasu nie liczy.hahaha
Mój to samo w datach kiepski [emoji4] to ja pamiętam kiedy u niego w rodziny ktoś ma urodziny A on tylko pojedyncze daty [emoji16] pytać się nie pytałam nigdy w którym jestem mojego M. Bo na bieżąco mu czytam to co jest w Preglife [emoji16] więc na pewno by wiedział [emoji16] i też mówię kiedy jaki miesiąc się zaczyna [emoji4]

To łóżeczko mocuje się jakoś do łóżka? Bałabym się, że jak się odsunie to dziecko wpadłoby mi w szparę między łóżkiem a łóżeczkiem
No powiem ci że ja też się nad tym zastanawiałam , dlatego nie jestem jeszcze zdecydowana wcześniej najpierw poczytam opinię o takim łóżeczku,pomyślałam że może któraś z was miała i dlatego pytam [emoji846]

Też mam, ale w ogóle nie używam . W sumie żadnych wyników nie dostałam. Wszystko lekarz wpisuje do karty i grupę krwi mam tylko na piśmie. I w sumie nie wiem czy to dobrze?
A czy wszystkie mialyscie oznaczoną grupę krwi i pobieraną cytologię? Bo ja tego nie miałam i nie wiem czy dopiero będę miała czy to kolejne przeoczenie mojego lekarza.

Witajcie ![emoji274]
Właśnie wróciłam z zakupów ,nienawidzę kolejek! Najgorsza ze wszystkich sklepów to chyba biedronka [emoji849]
Byłam w Rossmanie i zakupiłam sobie oliwkę i płyn do kąpieli dzisiaj będzie testowanko[emoji846]Zapomniałam o sudocremie a praktycznie pojechałam do miasta specjalnie po niego ,ach ta moja pamiec [emoji1]

Zobacz załącznik 882390
Płyn mam ale olejku wtedy nie było to wzięłam co innego [emoji4]

reklama
Ja właśnie też tak miałam i stoczyłam o to duża awanturę i zmieniłam przychodnie , w tej drugiej mi powiedzieli że muszę mieć oryginały bo potem mogę mieć problemy w szpitalu ..z oryginałów udało mi.sie póki co uzyskać grupę krwi a co do reszty mam tylko kopię ,które też mi nie chętnie zrobiono .
Też nie dostaje wyników. Wpisują mi je w kartę ciazy. Jedynie co mam to ta grupę krwi

Do góry