reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

To łóżeczko mocuje się jakoś do łóżka? Bałabym się, że jak się odsunie to dziecko wpadłoby mi w szparę między łóżkiem a łóżeczkiem
Mocuje się :) to mega wygoda, nie trzeba wstawać, tylko wyciągają cyca i już ;) no chyba że pielucha mokra. A z początku mokra jest non stop ;)

reklama
Dziewczyny mam dziwne objawy.jak chodzę mam taki dziwny ucisk w dole brzucha jakby pęcherz, sikać mi się chce i trochę wysikam bez bólu żadnego. Nie wiem czy to macica tak uciska czy co to jest. Takie dziwne uczucie wkurzające wręcz

Ja też mam wszystko uporządkowane w jednym miejscu -kartę ciąży, oryginały badań- krew ,mocz, grupę krwi itp nie mam tylko cytologii... [emoji6]

Co do łóżeczka, kołyski itp .to powiem wam że mi się podoba wszystko ,najchętniej wykupiłabym cały arsenał dla bobasa[emoji23][emoji23][emoji23]
Ja napewno będę miała łóżeczko drewniane też takie 120×60.Zastanawiam się jeszcze nad takim łóżeczkiem dostawnym,ale sama niewiem czy to dobry pomysł, co myślicie o takim łóżeczku dostawnym?[emoji846]
Pokaże wam przykładowe zdjęcie ściągnięte z Neta, nie chodzi mi o to konkretne tylko coś w tym stylu [emoji4]Zobacz załącznik 882399

Ja bym takiego małego nie kupowała bo to tylko na chwilę i znowu trzeba zmieniać(to jest chyba do 6 miesięcy tylko?). My na początku mieliśmy zwykłe 120x66, ale w sumie nie przydało sie wcale, bo syn spał z nami. Teraz mamy od roku 140x70 przerobione na dostawne i jest super(karmiłam w nocy i nie chciało mi się wstawać i wyciągać dziecka, tylko sam sobie przychodził;) Tak że ogólnie polecam, ale lepiej od razu trochę większe.

Ja bym takiego małego nie kupowała bo to tylko na chwilę i znowu trzeba zmieniać(to jest chyba do 6 miesięcy tylko?). My na początku mieliśmy zwykłe 120x66, ale w sumie nie przydało sie wcale, bo syn spał z nami. Teraz mamy od roku 140x70 przerobione na dostawne i jest super(karmiłam w nocy i nie chciało mi się wstawać i wyciągać dziecka, tylko sam sobie przychodził;) Tak że ogólnie polecam, ale lepiej od razu trochę większe.
No właśnie jeszcze widziałam takie drewniane ze szczebelkami i z tego co widziałam można zrobić później takie zwykle łóżeczko ,później zobaczę sobie jakie ma wymiary [emoji846]Faktycznie lepiej kupić większe, to tak jak pisałam zdjęcie tylko poglądowe[emoji4]
Jeżeli chodzi o spanie dzieciątka z nami w łóżku to nawet nie ma takiej opcji ,dlatego myślę nad takim dostawnym[emoji6]

Zrobiłam mojemu test i pytam który tydz.
Nie wiem
W którym miesiącu jestem?
W lipcu- z uśmiechem[emoji23]
Tylko termin zna.
Mój chyba najbardziej zakręcony, ledwo najważniejsze daty zapamiętuje, ale od zawsze czasu nie liczy.hahaha
Mój to samo w datach kiepski [emoji4] to ja pamiętam kiedy u niego w rodziny ktoś ma urodziny A on tylko pojedyncze daty [emoji16] pytać się nie pytałam nigdy w którym jestem mojego M. Bo na bieżąco mu czytam to co jest w Preglife [emoji16] więc na pewno by wiedział [emoji16] i też mówię kiedy jaki miesiąc się zaczyna [emoji4]

To łóżeczko mocuje się jakoś do łóżka? Bałabym się, że jak się odsunie to dziecko wpadłoby mi w szparę między łóżkiem a łóżeczkiem
No powiem ci że ja też się nad tym zastanawiałam , dlatego nie jestem jeszcze zdecydowana wcześniej najpierw poczytam opinię o takim łóżeczku,pomyślałam że może któraś z was miała i dlatego pytam [emoji846]

Też mam, ale w ogóle nie używam . W sumie żadnych wyników nie dostałam. Wszystko lekarz wpisuje do karty i grupę krwi mam tylko na piśmie. I w sumie nie wiem czy to dobrze?
A czy wszystkie mialyscie oznaczoną grupę krwi i pobieraną cytologię? Bo ja tego nie miałam i nie wiem czy dopiero będę miała czy to kolejne przeoczenie mojego lekarza.

Witajcie ![emoji274]
Właśnie wróciłam z zakupów ,nienawidzę kolejek! Najgorsza ze wszystkich sklepów to chyba biedronka [emoji849]
Byłam w Rossmanie i zakupiłam sobie oliwkę i płyn do kąpieli dzisiaj będzie testowanko[emoji846]Zapomniałam o sudocremie a praktycznie pojechałam do miasta specjalnie po niego ,ach ta moja pamiec [emoji1]

Zobacz załącznik 882390
Płyn mam ale olejku wtedy nie było to wzięłam co innego [emoji4]

reklama
Ja właśnie też tak miałam i stoczyłam o to duża awanturę i zmieniłam przychodnie , w tej drugiej mi powiedzieli że muszę mieć oryginały bo potem mogę mieć problemy w szpitalu ..z oryginałów udało mi.sie póki co uzyskać grupę krwi a co do reszty mam tylko kopię ,które też mi nie chętnie zrobiono .
Też nie dostaje wyników. Wpisują mi je w kartę ciazy. Jedynie co mam to ta grupę krwi

Do góry