reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
A czy wszystkie mialyscie oznaczoną grupę krwi i pobieraną cytologię? Bo ja tego nie miałam i nie wiem czy dopiero będę miała czy to kolejne przeoczenie mojego lekarza.
Ja grupę krwi miałam z poprzedniej ciąży, wtedy ok. 16-18 tygodnia dopiero robiłam. Cytologii jeszcze teraz nie miałam, ale robiłam rok temu w sierpniu, więc może dlatego... Chyba zapytam na następnej wizycie.

U mnie też było bardzo ciężko finansów jeśli chodzi o pierwsze dziecko .. Ja swojego męża poznałam gdy miałam 15 lat,on miał 17..no dzieci ..2 lata później " wpadliśmy " ,miałam niespełna 18 lat kiedy urodziłam syna,a on 20 ..w międzyczasie wzięliśmy ślub . Po pampersy jeździliśmy na stadion ( tak tam gdzie teraz jest stadion narodowy ;-) , pamiętam jak musieliśmy kupić wózek do 300 zł ..a wtedy nie było tak łatwo . To były czasy ...ale byliśmy szczęśliwi,kochaliśmy się ,może dziecko nie miało najdroższych zabawek czy ubranek, ale było na maxa kochane, 4 lata pozniej zdecydowaliśmy sie na kolejne,zeby Adas nie byl jedynakiem. Już było nam wtedy łatwiej . W końcu się jakoś odkulismy, urodził się Michał ,obydwoje skończyliśmy szkoły itd..ja poszłam do pracy . Dużo rzeczy w międzyczasie nam przyszło też fartem . No i tak moje małżeństwo trwało długo i rozpadło się gdy miałam 30 lat ..ale nie żałuję żadnego dnia [emoji4][emoji4]a teraz jest nowy rozdział .

A dla Twojego obecnego partnera to pierwsze dziecko?

Ja też mam wszystko uporządkowane w jednym miejscu -kartę ciąży, oryginały badań- krew ,mocz, grupę krwi itp nie mam tylko cytologii... [emoji6]

Co do łóżeczka, kołyski itp .to powiem wam że mi się podoba wszystko ,najchętniej wykupiłabym cały arsenał dla bobasa[emoji23][emoji23][emoji23]
Ja napewno będę miała łóżeczko drewniane też takie 120×60.Zastanawiam się jeszcze nad takim łóżeczkiem dostawnym,ale sama niewiem czy to dobry pomysł, co myślicie o takim łóżeczku dostawnym?[emoji846]
Pokaże wam przykładowe zdjęcie ściągnięte z Neta, nie chodzi mi o to konkretne tylko coś w tym stylu [emoji4]Zobacz załącznik 882399
Ja do sypialni chcę dostawne właśnie, a że życie w ciągu dnia będzie się toczyło na dole to tam docelowo w pokoju Pestki przerobionym z tvsportu będzie normalne drewniane łóżeczko. Taki plan na dziś przynajmniej[emoji3]

Martwię się co to będzie po porodzie, bo tak jak piszesz nasz psiak jest jak dziecko, też jest między nami, dosłownie wszędzie za mną chodzi. I nie wiem jak to będzie z dzieckiem później. Głupio to brzmi, ale nie chce aby pies ucierpiał po porodzie ;(

Doskonale Cie rozumiem, ale myślę, że się przyzwyczai, mi się wydaje żeby nie izolować psa od dziecka i od początku mu pokazywać, że to nowy człowiek rodziny, którego musi pokochać tak jak nas. Ja już pokazuje mojemu gdzie jest dzidziuś, myśle, że i tak wyczuwa, że coś sie kroi. Wbrew pozorom psy strasznie dużo rozumieją co do nich gadamy. I słyszałam, żeby czapeczke ze szpitala przynieść jak juz się urodzi, żeby się do zapachu dziecka przyzwyczaił i jak wrócimy z nim do domu to kojarzył zapach. I też słyszałam, ale nie wiem czy to coś da żeby na czas wprowadzania dziecka do domu psa "dać" na ogródek albo do sąsiadów, żeby wszedł do domu jak dziecko juz w nim bedzie.

reklama
Ja do sypialni chcę dostawne właśnie, a że życie w ciągu dnia będzie się toczyło na dole to tam docelowo w pokoju Pestki przerobionym z tvsportu będzie normalne drewniane łóżeczko. Taki plan na dziś przynajmniej[emoji3]
Idealny plan [emoji16]A masz już jakieś łóżeczko dostawne upatrzone? [emoji6]

Do góry