reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Dziewczyny u mnie dzisiaj 15+2 i +7kg :D jak u was z wagą?
Głowa też pęka od wczoraj i generalnie nastrój kiepski, ale... brzusio rośnie także jest pięknie Zobacz załącznik 878711
Jak Ty ładnie wyglądasz [emoji7] u mnie dokładnie tyle samo przybyło +7kg. A dziś 15+4. Mam tylko nadzieję że nie przytyje 30 kg jak tak szybko mi przybywa [emoji50]

Co do wagi, przed ciążą ważyłam 55,5 kg, przez wymioty waga spadła do 53,8 kg a teraz rzadziej wymiotuje i już mam 54,4 kg czyli powoli wzrasta. Brzucha jeszcze nie mam (12+0), chyba że się najem;) Ogólnie to wam tego nie mówiłam ale 01.09 biorę ślub i robimy dosyć duże wesele. To będzie już 19 tydzień i chyba nie ma co się łudzić, że brzucha nie będzie widać;) chociaż u mojej mamy nie było widać do 5 mc;) dostała wtedy jeszcze stałą pracę, a pracodawca pytał czy planuje dziecko;)) suknia ma parę cm zapasu więc liczę, że się zmieszczę;) przymiarki tydzień przed ślubem, panie z salonu znają moją sytuację więc będą gotowe do akcji;) powoli mdłości przechodzą, ale nadal mam gorsze dni z wymiotami...boję się co to będzie na ślubie i weselu, czy nie zwymiotuje w kościele [emoji33]i czy dam radę przetrwać swoje własne wesele, bo przecież nie pójdę przyciąć komara w trakcie;) to będzie drugi trymestr więc najwięcej się ma energii ale i tak się obawiam. Jeszcze będę w centrum uwagi, będzie kamerzysta i fotograf... tak się cieszę, że nie zaplanowaliśmy poprawin...;) wystarczy, że dzień przed mamy polterabend (tradycja na Kaszubach)

Dziewczyny co mają wątpliwości z jedzeniem to drapnęłam trochę dietetyki kiedyś i serio na milion procent można jeść wszystko oprócz tych surowych ryb, surowego mięsa, surowych jajek, serów pleśniowych i produktów mlecznych z niepasteryzowanego mleka i niemytych warzyw i owoców szczególnie jak ktoś nigdy nie przechodził toksoplazmozy. I unikać produktów wędzonych na zimno. Resztę można spokojnie w zbilansowanej diecie, można i pomidory i tuńczyka i łososia i krewetki i wątróbkę i fast foody i cole i kawę parzoną jak ktoś lubi jeżeli spożywamy to z umiarem i z rozsądkiem :)

reklama
Tylko paracwtamol albo apap. Ja jak mnie boli.glowa jeszcze zanim.wezme leki mierze sobie.cianienie i jak.mam.niskie to wypije sobie mala kawe.rozpuszczalna i czasem pomaga, a jam wysokie to.pije.melise na wyciszenie ;)

No trudno, może jakoś wytrzymam a jak nie to kupię, mi po kawie rozpuszczalnej jest nie dobrze, unikam jej jak ognia :sorry:

Do góry