anaa26
Zaciekawiona BB
Ja cierpię na migreny od dziecka. Często były to "migreny z aurą". Dziwne samopoczucie, odczuwałam pewne objawy-dzięki nim mogłam powiedzieć: "o!Migrena się zbliża". Choć nie zawsze...Ja tez dzisiaj badanie prenatalne na 16 co do migreny mam od 2 lat raz w miesiącu trwało 2-3 dni ale najgorsza zawsze pierwsza doba. Odkąd jestem w ciąży to nie było takiego bólu. Głowa bolała ale do wytrzymania jeśli chodzi o jedzenie to nie można wątróbki często bo ma dużo witA tak słyszałam
Często też towarzyszyły okresowi krótko przed, w trakcie i krótko po miesiączce. Nieznośne, wykluczały mnie z życia, światłowstręt, wymioty, wrażliwość na "hałas" itp.
Teraz... Są, dość często boli mnie głowa. Czasem mocniej, czasem mniej. Czasem nie mogę się ruszyć, leże w bezruchu, rezygnuje z kolacji, żeby tylko nie wymiotować itp. Jedyna moja pomoc to zimne okłady, dostęp świeżego powietrza, leżenie w bezruchu i próba zaśnięcia. Biorę paracetamol-bezpieczny w ciąży. Jednak wiadomo, strach pozostaje więc ograniczam i biorę tylko w ostateczności. Po dwóch ostatnich wycieczkach autem zauważyłam też silny ból głowy, nudności, dziwne "mulące" uczucie w brzuchu. Nie wiem, czyżby mnie tam wytrzęsło?