reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczyny które robiły test PAPP-A mam pytanie bo mi wyszło trisonomia 21 po usg 1:2600 A po teście z krwi 1:754 czy miała któras podobnie? Moja gin mówi że ona by tego nie badała dalej bo nie wiadomo czy to ja ten wynik obniżyła cz faktycznie wadą dziecka, ale wysłała mnie do genetyka żebyśmy sobie porozmawiali z genetykiem jeszcze. A trafiliśmy na taka Panią co mi proponuję nifty, amniopunkcje i szukanie igły w stogu siana. W końcu mówi że da mi na usg i echo serca płodu ale to i tak nam nie da obrazu czy jest wadą genetyczna...i już nie wiem czy zostawić to czy drążyć temat...moja gin powiedziała że amniopunkcje robi się przy ryzyku poniżej 1:300... I moje 1:754 jest w grupie średniego ryzyka, ta wizytą u genetyka tylko mnie poddenerwowala

reklama
Co do wagi, przed ciążą ważyłam 55,5 kg, przez wymioty waga spadła do 53,8 kg a teraz rzadziej wymiotuje i już mam 54,4 kg czyli powoli wzrasta. Brzucha jeszcze nie mam (12+0), chyba że się najem;) Ogólnie to wam tego nie mówiłam ale 01.09 biorę ślub i robimy dosyć duże wesele. To będzie już 19 tydzień i chyba nie ma co się łudzić, że brzucha nie będzie widać;) chociaż u mojej mamy nie było widać do 5 mc;) dostała wtedy jeszcze stałą pracę, a pracodawca pytał czy planuje dziecko;)) suknia ma parę cm zapasu więc liczę, że się zmieszczę;) przymiarki tydzień przed ślubem, panie z salonu znają moją sytuację więc będą gotowe do akcji;) powoli mdłości przechodzą, ale nadal mam gorsze dni z wymiotami...boję się co to będzie na ślubie i weselu, czy nie zwymiotuje w kościele [emoji33]i czy dam radę przetrwać swoje własne wesele, bo przecież nie pójdę przyciąć komara w trakcie;) to będzie drugi trymestr więc najwięcej się ma energii ale i tak się obawiam. Jeszcze będę w centrum uwagi, będzie kamerzysta i fotograf... tak się cieszę, że nie zaplanowaliśmy poprawin...;) wystarczy, że dzień przed mamy polterabend (tradycja na Kaszubach)

Ja bawiłam się na swoim weselu w 18tc i nikt kto nie wiedział nie zauważył:) Energii miałam mnóstwo, dopiero o 4 rano poczułam zmęczenie:)

Co do wagi, przed ciążą ważyłam 55,5 kg, przez wymioty waga spadła do 53,8 kg a teraz rzadziej wymiotuje i już mam 54,4 kg czyli powoli wzrasta. Brzucha jeszcze nie mam (12+0), chyba że się najem;) Ogólnie to wam tego nie mówiłam ale 01.09 biorę ślub i robimy dosyć duże wesele. To będzie już 19 tydzień i chyba nie ma co się łudzić, że brzucha nie będzie widać;) chociaż u mojej mamy nie było widać do 5 mc;) dostała wtedy jeszcze stałą pracę, a pracodawca pytał czy planuje dziecko;)) suknia ma parę cm zapasu więc liczę, że się zmieszczę;) przymiarki tydzień przed ślubem, panie z salonu znają moją sytuację więc będą gotowe do akcji;) powoli mdłości przechodzą, ale nadal mam gorsze dni z wymiotami...boję się co to będzie na ślubie i weselu, czy nie zwymiotuje w kościele [emoji33]i czy dam radę przetrwać swoje własne wesele, bo przecież nie pójdę przyciąć komara w trakcie;) to będzie drugi trymestr więc najwięcej się ma energii ale i tak się obawiam. Jeszcze będę w centrum uwagi, będzie kamerzysta i fotograf... tak się cieszę, że nie zaplanowaliśmy poprawin...;) wystarczy, że dzień przed mamy polterabend (tradycja na Kaszubach)
Dasz radę kochana. Na swoim weselu nawet nie będziesz miała czasu myśleć o spaniu. Zleci zanim się obejrzysz. To zupełnie inaczej niż jak do kogoś idziesz bo tak jak piszesz, tu jesteś w centrum zainteresowania i każdy chce pogadać, zatańczyć, zrobić sobie z Tobą zdjęcie itd... A w drugim trymestrze będziesz się już lepiej czuła [emoji5] domyślasz się że nie obejdzie się bez fotek ze ślubu? [emoji2] chociaż, takich bez twarzy [emoji6]
Dziewczyny mega mnie boli głowa czy mogę wziąsć ibuprofen? kurcze nie mam nic innego w domu :(
Monika w ciąży możesz tylko paracetamol...ibuprofen zakazany

Dziewczyny które robiły test PAPP-A mam pytanie bo mi wyszło trisonomia 21 po usg 1:2600 A po teście z krwi 1:754 czy miała któras podobnie? Moja gin mówi że ona by tego nie badała dalej bo nie wiadomo czy to ja ten wynik obniżyła cz faktycznie wadą dziecka, ale wysłała mnie do genetyka żebyśmy sobie porozmawiali z genetykiem jeszcze. A trafiliśmy na taka Panią co mi proponuję nifty, amniopunkcje i szukanie igły w stogu siana. W końcu mówi że da mi na usg i echo serca płodu ale to i tak nam nie da obrazu czy jest wadą genetyczna...i już nie wiem czy zostawić to czy drążyć temat...moja gin powiedziała że amniopunkcje robi się przy ryzyku poniżej 1:300... I moje 1:754 jest w grupie średniego ryzyka, ta wizytą u genetyka tylko mnie poddenerwowala
Ja mam po usg wyszło 1:17 245, dzisiaj wieczorem czekam na opis od lekarza w połączeniu z Pappa i aż się boję, że wyjdzie jakos niżej i bede sie schizować. A jaki miałaś stosunek papy do wolnej bety? masz ten wynik gdzieś?

Za wysoka beta napewno wyszła mi
1531908124189.jpg

Załączniki

• 1531908124189.jpg
    1531908124189.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 2 724
U mnie wygląda to tak i wszystko ponoć jest dobrze. Nie znam się na tym dlatego wrzucam fotę...moze jakoś ci pomoże [emoji6]
1531908137023.jpg

Załączniki

• 1531908137023.jpg
    1531908137023.jpg
    478,8 KB · Wyświetleń: 3 284
No mi gorsza trisonomia 21 niestety [emoji852] A rozmowę z genetykiem miałaś?
1531908492543.jpg

Załączniki

• 1531908492543.jpg
    1531908492543.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 1 439
U mnie tak i jeszcze nie wiem co to oznacza. Wie ktoś? [emoji14]
Screenshot_20180718-120812~2.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180718-120812~2.jpg
    Screenshot_20180718-120812~2.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 1 384
reklama