alla31
Fanka BB :)
Ja mam Hashimoto :-)Dziewczyny czy któraś z was walczy z tarczyca w ciazy ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam Hashimoto :-)Dziewczyny czy któraś z was walczy z tarczyca w ciazy ?
Spokojnie ..ja mam jeszcze w piątek kolejnego na NFZ;-) mam teraz straszne zagęszczenie, a potem za 2 tygodnie już prenatalne.Dziewczyny ja mam do lekarza dopiero za 2 tyg chyba oszaleje[emoji3]nic się nie dzieje to chyba nie ma się co martwic..
Do mnie chyba nie bardzo nie umiem się przestawić [emoji3]No pewnie, ze nie ma[emoji4]
Ale rozumiem Cie. Ja wczoraj byłam, widzialam piękna truskaweczke z serduszkiem, a i tak nie moge sie doczekac kolejnej wizyty [emoji16]
W ogole dziewczyny co sa pierwszy raz w ciazy? Czy do Was dochodzi ze TAM w brzuchu jest dzidzius? [emoji16][emoji23]
A jaka wadę masz?chodzi o to że masz za wysokie ciśnienie?Ale ze jak mierzą?miedzy nogami na szerokość?
![]()
Ja mam schizy już co do tego wyboru szpitala. Zastanawiam sie przede wszystkim czy rodzić w Krakowie czy tu w miasteczku. Odległość od domu mam porownywalna, ale znowu mam wrażenie, ze w dużym mieście to taki przemiał, a w mniejszym może bedzie kameralnie, a nie 10 rodzacych jednocześnie i rób co chcesz. A z drugiej strony, to gdyby miały być jakieś komplikacje, to moze lepiej w tum Krakowie jednak...
W przyszły wtorek mam wizyte u kardiologa, to się wypytam w koncu dokladnie, czy moja wada kwalifikuje się do cesarki czy nie. Może choć to jedno będę wiedzieć.
Szczerze? Chyba nie do końcaw dalszym ciągu wydaje mi się to być czystą abstrakcja.
Ja za 2 tyg też powinno być coś koło 6cm. Już mam ochotę płakać,[emoji23]Omg a własnie zobaczyłam na linijce ile to jest 6cm, ktore mam nadzieje ze ujrze za 3tygodniem Fuck. A ludzie nie wierza w cuda!
A będziesz miała badania prenatalne inwazyjne?Spokojnie ..ja mam jeszcze w piątek kolejnego na NFZ;-) mam teraz straszne zagęszczenie, a potem za 2 tygodnie już prenatalne.
Kurde ja wyobraziłam sobie że mi psitke mierzą linijka[emoji23]@Inka91 szerokość miednicy[emoji6] jakoś tak w biodrach chyba z tego co pamiętam. Ale też mnie to trochę rozśmieszyło wtedy[emoji2]
O takie coś, nawet się to nazywa miednicomierz[emoji6] http://forumpoloznych.wum.edu.pl/wp-content/uploads/2014/08/IMG_8790.jpg
Nie. Ja robię tylko USG, jedno na NFZ,drugie u prywaciarza. Nic mi więcej jeszcze nie przysługuje i zadecydowałam że nie będę robić .A będziesz miała badania prenatalne inwazyjne?
Mi przysługuje i doktor mnie namawia ale ja się boję [emoji33]Nie. Ja robię tylko USG, jedno na NFZ,drugie u prywaciarza. Nic mi więcej jeszcze nie przysługuje i zadecydowałam że nie będę robić .