alla31
Fanka BB :)
Ja mam Hashimoto :-)Dziewczyny czy któraś z was walczy z tarczyca w ciazy ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam Hashimoto :-)Dziewczyny czy któraś z was walczy z tarczyca w ciazy ?
Spokojnie ..ja mam jeszcze w piątek kolejnego na NFZ;-) mam teraz straszne zagęszczenie, a potem za 2 tygodnie już prenatalne.Dziewczyny ja mam do lekarza dopiero za 2 tyg chyba oszaleje[emoji3]nic się nie dzieje to chyba nie ma się co martwic..
Do mnie chyba nie bardzo nie umiem się przestawić [emoji3]No pewnie, ze nie ma[emoji4]
Ale rozumiem Cie. Ja wczoraj byłam, widzialam piękna truskaweczke z serduszkiem, a i tak nie moge sie doczekac kolejnej wizyty [emoji16]
W ogole dziewczyny co sa pierwszy raz w ciazy? Czy do Was dochodzi ze TAM w brzuchu jest dzidzius? [emoji16][emoji23]
A jaka wadę masz?chodzi o to że masz za wysokie ciśnienie?Ale ze jak mierzą? miedzy nogami na szerokość?
Ja mam schizy już co do tego wyboru szpitala. Zastanawiam sie przede wszystkim czy rodzić w Krakowie czy tu w miasteczku. Odległość od domu mam porownywalna, ale znowu mam wrażenie, ze w dużym mieście to taki przemiał, a w mniejszym może bedzie kameralnie, a nie 10 rodzacych jednocześnie i rób co chcesz. A z drugiej strony, to gdyby miały być jakieś komplikacje, to moze lepiej w tum Krakowie jednak...
W przyszły wtorek mam wizyte u kardiologa, to się wypytam w koncu dokladnie, czy moja wada kwalifikuje się do cesarki czy nie. Może choć to jedno będę wiedzieć.
Szczerze? Chyba nie do końca w dalszym ciągu wydaje mi się to być czystą abstrakcja.
Ja za 2 tyg też powinno być coś koło 6cm. Już mam ochotę płakać,[emoji23]Omg a własnie zobaczyłam na linijce ile to jest 6cm, ktore mam nadzieje ze ujrze za 3tygodniem Fuck. A ludzie nie wierza w cuda!
A będziesz miała badania prenatalne inwazyjne?Spokojnie ..ja mam jeszcze w piątek kolejnego na NFZ;-) mam teraz straszne zagęszczenie, a potem za 2 tygodnie już prenatalne.
Kurde ja wyobraziłam sobie że mi psitke mierzą linijka[emoji23]@Inka91 szerokość miednicy[emoji6] jakoś tak w biodrach chyba z tego co pamiętam. Ale też mnie to trochę rozśmieszyło wtedy[emoji2]
O takie coś, nawet się to nazywa miednicomierz[emoji6] http://forumpoloznych.wum.edu.pl/wp-content/uploads/2014/08/IMG_8790.jpg
Nie. Ja robię tylko USG, jedno na NFZ,drugie u prywaciarza. Nic mi więcej jeszcze nie przysługuje i zadecydowałam że nie będę robić .A będziesz miała badania prenatalne inwazyjne?
Mi przysługuje i doktor mnie namawia ale ja się boję [emoji33]Nie. Ja robię tylko USG, jedno na NFZ,drugie u prywaciarza. Nic mi więcej jeszcze nie przysługuje i zadecydowałam że nie będę robić .