reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

Hej dziewczyny [emoji4]
Ja dzisiaj czuje sie troche gorzej, ale walcze z katarem i gardlem. To moja pierwsza ciąża i czuje od początku ze moj cud rosnie we mnie [emoji173] mam nadzieje, ze wszystko bedzie super i za 2 tygodnie to sie potwierdzi. To bedzie 11tc [emoji4] zamierzam rodzic w szpitalu w moim mieście, kilka minut drogi samochodem. Jednak to będzie zima i nie wiadomo jak z warunkami pogodowymi będzie, wiec zawsze lepiej jak blizej do domu [emoji4]
Ja dzisiaj gotowalam rosolek na to moje przeziebienie i zrobilam syrop z cebuli [emoji16]
@alla31 piekny widok, gratulacje [emoji173]

reklama
No właśnie co do prenatalnych.. ja też nie robię i dziewczyny przed 35 rz jak uważacie?
Moim skromnym zdaniem w dzisiejszych czasach jest to trochę naciągane. . przy poprzednich dzieciach nikt mi nic takiego nie proponował i nawet nie brałam tego pod uwagę. Teraz długo się zastanawiałam..ale hmm test pappa tak naprawdę pokazuje ci tylko statystyczne ryzyko , często nie jest ono zgodne z prawdą i tak na prawdę dotyczy trzech trisomii. Ja po długim namyśle idę dwa razy na USG na dwóch różnych sprzętach ,jeśli będzie coś nie tak wtedy będę robić kolejne badania.

Czytam o tych waszych zupkach ogorkowych i rosolkach i stwierdzam, że masakra z tym obrzydzeniem do jedzenia. Normalnie i ogorkowa i rosół uwielbiam, ale teraz na samą myśl mi źle. Wczoraj wdupcylam calego duzego grejpfruta, pokroilam sobie na talerzyk i nasypalam obok cukru, żeby sobie maczac jak zawsze. I co? Z cukrem to myslalam, ze mnie wykreci, a bez- pyyycha :D
@Misza95 kuruj sie ;) rosół i cebula muszą pomóc ;) jeszcze mleko z maslem i miodem ;)

Co do prenatalnych, to ja raczej nie będę robić.

Myśle, ze to zalezy od faceta. Mój brat był przy wszystkich trzech porodach i opowiadał, ze to dla niego mega przezycie i czuje ze dzieki temu ma blizszy kontakt i z żona i z dziecmi. Sa fececi co przy zwykłym usg dopochwowym brzydza sie byc. Na szczescie moj maz do takich nie nalezym jestesmy małżeństwem, korzystamy przy sobie z toalety, w łóżku czasami robimy niestworzone rzeczy to czego ja mam sie wstydzic. Niech widzi jak to wyglada, ze to nie tylko dziecko wyciagaja i pieknie czysciutko.
Ja rodziłam ze swoim mężem i no nie wyobrażam sobie być sama,gdyby nie on to nie miałabym chyba siły podnieść się z podłogi ..po 10 h padłam jak mucha i nikt się mną nie interesowal, on mnie mobilizował ,chodził wszystko załatwiał , biegał za tymi położnymi itd . Prowadził pod prysznic ..także uważam że ta druga osoba się przydaje ,nie musi to być mąż a np mama,siostrą czy przyjaciółka. Druga sprawa że zawsze jest świadek gdyby było coś nie tak ,ja jak pisałam miałam bardzo ciężki drugi poród ..moj mąż położył wtedy telefon na parapecie i wszystko nagrywał ..ja bym w życiu o tym nie pomyślała.

Ja kompletnie nie wiem gdzie rodzić , swoje dzieci rodziłam w różnych szpitalach ..ja mam bardzo duży wybór ..bo Warszawa..idzie oszaleć , pewnie pojadę tam gdzie najbliżej bo już trzecie to moze chcieć szybciej wyjść :p

Ja rodziłam ze swoim mężem i no nie wyobrażam sobie być sama,gdyby nie on to nie miałabym chyba siły podnieść się z podłogi ..po 10 h padłam jak mucha i nikt się mną nie interesowal, on mnie mobilizował ,chodził wszystko załatwiał , biegał za tymi położnymi itd . Prowadził pod prysznic ..także uważam że ta druga osoba się przydaje ,nie musi to być mąż a np mama,siostrą czy przyjaciółka. Druga sprawa że zawsze jest świadek gdyby było coś nie tak ,ja jak pisałam miałam bardzo ciężki drugi poród ..moj mąż położył wtedy telefon na parapecie i wszystko nagrywał ..ja bym w życiu o tym nie pomyślała.
Tak sobie pomyslalam o porodzie z moja mama [emoji16] o matko ta to jest taka panikara, ze zamiast mnie wspierać to by mnie jeszcze bardziej stresowala i chyba bym ja zabiła tam. Ale niewyobrazam sobie rodzic z kims innym niz z mezem. Najbardziej jakos mu ufam i najmniej sie wstydze

Czytam o tych waszych zupkach ogorkowych i rosolkach i stwierdzam, że masakra z tym obrzydzeniem do jedzenia. Normalnie i ogorkowa i rosół uwielbiam, ale teraz na samą myśl mi źle. Wczoraj wdupcylam calego duzego grejpfruta, pokroilam sobie na talerzyk i nasypalam obok cukru, żeby sobie maczac jak zawsze. I co? Z cukrem to myslalam, ze mnie wykreci, a bez- pyyycha :D
@Misza95 kuruj sie ;) rosół i cebula muszą pomóc ;) jeszcze mleko z maslem i miodem ;)

Co do prenatalnych, to ja raczej nie będę robić.
Dziekuje [emoji4] mleko z miodem popijam, plucze gardlo woda z soda, robie oklady z goracej soli i nie wiem co jeszcze moge zrobic [emoji4]
Ja mam 23 lata więc chyba nie bede nawet myslec o prenatalnych...

Tak sobie pomyslalam o porodzie z moja mama [emoji16] o matko ta to jest taka panikara, ze zamiast mnie wspierać to by mnie jeszcze bardziej stresowala i chyba bym ja zabiła tam. Ale niewyobrazam sobie rodzic z kims innym niz z mezem. Najbardziej jakos mu ufam i najmniej sie wstydze
Ja tak samo ..

Dziekuje [emoji4] mleko z miodem popijam, plucze gardlo woda z soda, robie oklady z goracej soli i nie wiem co jeszcze moge zrobic [emoji4]
Ja mam 23 lata więc chyba nie bede nawet myslec o prenatalnych...
Jak miałam 23 lata - wtedy rodziłam to nawet przez głowę mi to nie przeszło :-)

reklama
Do góry