paulenka91
Fanka BB :)
No właśnie co do prenatalnych.. ja też nie robię i dziewczyny przed 35 rz jak uważacie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ciśnienie mam akurat niskie, jak setki dobija to jest dobrze mam niedomykalność zastAwki aortalnej średniego stopnia. I z tego wynika przyspieszony puls. Ostatnio miu położna mierxyla to po przejściu kawałka drogi wywalilo mi 130.A jaka wadę masz?chodzi o to że masz za wysokie ciśnienie?
No ja podobnieKurde ja wyobraziłam sobie że mi psitke mierzą linijka[emoji23]
Przypomniało mi się jak pani w poczekalni mi opowiadała że chciala poród z mężem i lekarz jej odradził bo jak to stwierdził cytujeani jak on zobaczy co pani zrobił to potem się będzie bal dotykać[emoji23]Łoooo... Człowiek parę godzin nie zajrzał a tu tyle ciekawostek [emoji3]
@alla31 toż to już kawał dzieciątka [emoji7]
Ja już też ogórki na zupke kupiłam [emoji39] a dziś zajęłam się produkcją kompotów z czereśni bo mężulek wczoraj od wujka całe wiadro przywiózł [emoji3]
A co do szpitala to idę tam gdzie mój lekarz pracuje mimo że jakoś nie za dobrze mi zapadł w pamięć ten szpital. Moja siostra 6 lat temu rodziła w nim i jak ją odwiedzam to była tam taka wredna, gruba pielegniara... Ależ ona była nie miła. [emoji33] no i przez babsko mam jakąś traume z tym szpitalem [emoji23] ale nie wyobrażam sobie rodzic gdzie indziej niż mój lekarz jest. To pierwszy ginekolog do którego mam pełne zaufanie.
W kwestii położnej to też się zawsze nad tym zastanawiałam czy to ma sens i nadal nie wiem co zrobię. Wiem na pewno ze nie chce porodu rodzinnego. Myślę że mój mąż mógłby mieć traume po takim widoku [emoji23] [emoji23] [emoji23] a tak serio to żadne z nas tego nie chce i tak jest dobrze [emoji4]
Ja wczoraj w przychodni mialam 136/93 i 130 puls, ale to chyba z nerwow [emoji14]Ciśnienie mam akurat niskie, jak setki dobija to jest dobrze mam niedomykalność zastAwki aortalnej średniego stopnia. I z tego wynika przyspieszony puls. Ostatnio miu położna mierxyla to po przejściu kawałka drogi wywalilo mi 130.
No ja podobnie
Ja to mam jakoś niskie zawsze odkąd jestem w ciąży. Ale w sumie ciągle spać mi się chce i jestem apatyczna więc wszystko jasne[emoji3]Ja wczoraj w przychodni mialam 136/93 i 130 puls, ale to chyba z nerwow [emoji14]
Myśle, ze to zalezy od faceta. Mój brat był przy wszystkich trzech porodach i opowiadał, ze to dla niego mega przezycie i czuje ze dzieki temu ma blizszy kontakt i z żona i z dziecmi. Sa fececi co przy zwykłym usg dopochwowym brzydza sie byc. Na szczescie moj maz do takich nie nalezym jestesmy małżeństwem, korzystamy przy sobie z toalety, w łóżku czasami robimy niestworzone rzeczy to czego ja mam sie wstydzic. Niech widzi jak to wyglada, ze to nie tylko dziecko wyciagaja i pieknie czysciutko.Przypomniało mi się jak pani w poczekalni mi opowiadała że chciala poród z mężem i lekarz jej odradził bo jak to stwierdził cytujeani jak on zobaczy co pani zrobił to potem się będzie bal dotykać[emoji23]
Noo nerwy robią swoje jakbym ja miala takie ciśnienie to by mi chyba głowę rozsadzilo ja to przeważnie 90/50 okoloJa wczoraj w przychodni mialam 136/93 i 130 puls, ale to chyba z nerwow [emoji14]
Jasne że tak. Wszystko zależy od faceta. Jak mi będzie źle to będę wzywać męża niech patrzy co mi zrobił[emoji16]Myśle, ze to zalezy od faceta. Mój brat był przy wszystkich trzech porodach i opowiadał, ze to dla niego mega przezycie i czuje ze dzieki temu ma blizszy kontakt i z żona i z dziecmi. Sa fececi co przy zwykłym usg dopochwowym brzydza sie byc. Na szczescie moj maz do takich nie nalezym jestesmy małżeństwem, korzystamy przy sobie z toalety, w łóżku czasami robimy niestworzone rzeczy to czego ja mam sie wstydzic. Niech widzi jak to wyglada, ze to nie tylko dziecko wyciagaja i pieknie czysciutko.