reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
A to mnie trzyma pare godzin te uczucie pełnosci. I nagle przychodzi taki moment głodu, ze zoładek sie odwraca na druga strone [emoji14] ogolnie to bardzo mało jem i waga spadła, a teraz stoi w miejscu.
Ja mam już 3kg na plusie [emoji21] A że duża o bez ciąży jestem to z lekka mnie to przeraża. Co do brzucha to i mnie tak widać bo miałam go i przed ciążą ale sama zauważyłam że spodnie zrobiły się w pasie za ciasne

Ja mam już 3kg na plusie [emoji21] A że duża o bez ciąży jestem to z lekka mnie to przeraża. Co do brzucha to i mnie tak widać bo miałam go i przed ciążą ale sama zauważyłam że spodnie zrobiły się w pasie za ciasne

Moje spodnie też już się nie dopinają i chodzę tylko w sukienkach :D Coś trzeba kupić bo będzie problem jak przyjdzie zimno :)

Mnie to najbardziej ciekawi,że piszecie że nie macie ochoty,ja wręcz przeciwnie ,w ciąży mam dwa razy większą ochotę niż zwykle . Coś ze mną nie tak ? Haha
Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Tylko pomyślałam i już miałam orgazm... [emoji23]
A teraz jakoś nie... A szkoda... [emoji23][emoji23][emoji23]
Hahaha [emoji6]

Hej, byłam dzisiaj u lekarza. Stwierdził , że takiej ciąży jak moja to jeszcze nie widział. Jest całkowicie po prawej stronie brzucha tak, że wcale nie mógł jej znaleźć przez sondę dopochwowa. Dopiero przez brzuch się dało i mógł wszystko pomierzyć . Zaniepokoila mnie ta anomalia. Słyszeliście o czymś takim?

Dziewczyny a czy wy już myślicie coś tam, w jakim szpitalu rodzić itp? O co chodzi z tym wynajmowaniem położnej? Przecież taki poród to nie wiadomo kiedy sie zacznie, a takie położne maja chyba jakieś swoje godziny pracy? Zupełnie nie umiem sobie tego wyobrazić. A dziś mam taki jakiś dzień, że tylko opinie o szpitalach czytam.
@Stelka38 a lekarz mówił, że to niepokojace zjawisko? Nie zlecił jakichś konsultacji?

Męczą was nadal mdłości?mnie szczególnie jak robię się głodna. I już drugi dzień kawę pije ale jakoś tam mniej smakuje[emoji16]brzuch mi taki też już wywaliło że aż śmiesznie wyglądam tubchuda a tu nagle brzuch zauważyłam że parę osób które nie wiedzą o ciazy zwróciło uwagę na niego ale bez komentarza[emoji3]
Nie chcę zapeszać, ale dzisiaj obudziłam się i jeszcze do tej pory nie wymiotowałam i jakoś nie czuję mocnych mdłości. Jedynie tsk jsk mówisz jak robię się głodna to delikatnie mnie muli [emoji846]
Co do płci mam przeczucie, że będzie chłopiec hmmm

Hej, byłam dzisiaj u lekarza. Stwierdził , że takiej ciąży jak moja to jeszcze nie widział. Jest całkowicie po prawej stronie brzucha tak, że wcale nie mógł jej znaleźć przez sondę dopochwowa. Dopiero przez brzuch się dało i mógł wszystko powierzyć . Zaniepokoila mnie ta anomalia. Słyszeliście o czymś takim?

Hm mi się wydaje że to tylko kwestia tego, gdzie się zagnieździł zarodek, no bo z którejś strony przecież musi być. Może akurat twojemu lekarzowi takie ułożenie jeszcze się nie trafiło i dlatego o tym mówił. Ale to moje domysły, aż tak bardzo się nie znam.
W ogóle to ciekawa jestem czy sprawdza się ta teoria, że jak chłopiec to po prawej, a jak dziewczynka to po lewej stronie się zagnieżdża. Mamaginekolog chyba o tym pisała...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a czy wy już myślicie coś tam, w jakim szpitalu rodzić itp? O co chodzi z tym wynajmowaniem położnej? Przecież taki poród to nie wiadomo kiedy sie zacznie, a takie położne maja chyba jakieś swoje godziny pracy? Zupełnie nie umiem sobie tego wyobrazić. A dziś mam taki jakiś dzień, że tylko opinie o szpitalach czytam.
@Stelka38 a lekarz mówił, że to niepokojace zjawisko? Nie zlecił jakichś konsultacji?
Lekarz sam nie wiedział czy tak może być czy to jest nieprawidłowe bo jeszcze nigdy nie widział takiego przypadku. W piątek idę do niego na kolejną wizytę i wtedy jeszcze popytam . Podejrzewam , że ten mój miesniak zajmuje sporo miejsca więc może ciąża się tam ulokowała gdzie było akurat wolne. O szpitalu jeszcze nie myślę. Skupiam się bardziej na dbaniu o ciążę. Na rodzenie będzie mam nadzieję potem dobry czas to się tym zajmę.

Do góry