reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Hm mi się wydaje że to tylko kwestia tego, gdzie się zagnieździł zarodek, no bo z którejś strony przecież musi być. Może akurat twojemu lekarzowi takie ułożenie jeszcze się nie trafiło i dlatego o tym mówił. Ale to moje domysły, aż tak bardzo się nie znam.
W ogóle to ciekawa jestem czy sprawdza się ta teoria, że jak chłopiec to po prawej, a jak dziewczynka to po lewej stronie się zagnieżdża. Mamaginekolog chyba o tym pisała...
Może jest dokładnie tak jak myślisz. Może to właśnie ma być CHŁOP . Przesuwać mi tego nie będą. Trzeba czekać jak to się wszystko będzie rozwijać . Dziś ma 1,76 cm, serce wali 152/min. I wyszło 8.2 Hbd. Wygląda jak mysza.

reklama
Hej, byłam dzisiaj u lekarza. Stwierdził , że takiej ciąży jak moja to jeszcze nie widział. Jest całkowicie po prawej stronie brzucha tak, że wcale nie mógł jej znaleźć przez sondę dopochwowa. Dopiero przez brzuch się dało i mógł wszystko pomierzyć . Zaniepokoila mnie ta anomalia. Słyszeliście o czymś takim?
Hmm dziwne, a co on na to? A poprzednie usg jak sie odbywaly?

Hm mi się wydaje że to tylko kwestia tego, gdzie się zagnieździł zarodek, no bo z którejś strony przecież musi być. Może akurat twojemu lekarzowi takie ułożenie jeszcze się nie trafiło i dlatego o tym mówił. Ale to moje domysły, aż tak bardzo się nie znam.
W ogóle to ciekawa jestem czy sprawdza się ta teoria, że jak chłopiec to po prawej, a jak dziewczynka to po lewej stronie się zagnieżdża. Mamaginekolog chyba o tym pisała...
Tylko to nie chodzi o to po ktorej stronie jest ciaza, a po ktorej stronie jest kosmówka i ponoc to tylkp lekarz na usg musi stwierdzic bo na zdjeciu juz sie nie da.

Wcześniej miałam jedno - 24 maja. Przez pochwe, lekarz bardzo długo wtedy szukał pęcherzyka ale jakoś udało mu się pomierzyć. Tylko jeszcze nic nie było - ani zarodka ani serca. JAK SIE CZUJE DZIS TWOJ MĄŻ ?
O dziekuje, ze pytasz [emoji4] ogolnie to lepiej, dzisiaj wychodzi ze szpitala i na piatek ma neurologa i dalsze badania itp. Tam w szpitalu to mu poznajdywali milion chorób. Jakas dyskopatie, cukier im sie nie podoba, chociaz nigdy nie mial problemow. Przepuklina miedzykregowa ale jakas mała i w ogole co rusz to cos nowego [emoji23]
Niech wychodzi z tej patologii i do lekarza pojdziemy i zobaczymy.

Sperma może podobno wywoływać skurcze plus ze względu na większe zagrożenie infekcjami.
A to pierwsze słysze, właśnie obiła mi sie teoria, ze nawet jest korzystna bo zmniejsza ryzyko jakiejś tam choroby. A infekcje to chyba predzej od tej gumy bym dostała niż od naturalnego przyrodzenia męża [emoji16]

O dziekuje, ze pytasz [emoji4] ogolnie to lepiej, dzisiaj wychodzi ze szpitala i na piatek ma neurologa i dalsze badania itp. Tam w szpitalu to mu poznajdywali milion chorób. Jakas dyskopatie, cukier im sie nie podoba, chociaz nigdy nie mial problemow. Przepuklina miedzykregowa ale jakas mała i w ogole co rusz to cos nowego [emoji23]
Niech wychodzi z tej patologii i do lekarza pojdziemy i zobaczymy.
Ale coś mu tam zrobili, że ból ustąpił i już może się poruszać?

reklama
Do góry