reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Wydaje mi się że ciężarnych nie wzywają ma takie komisje teraz. Ja miałam l4 nie z powodu ciąży. A nie wiem czy wiecie ale 10.lat temu można było.moec l4 maksymalnie 6 miesięcy i po tym czasie kazda ciężarna przebywająca od początku ciąży na l4 była wzywają na komisję bo po tym czasie przechodziła na inne świadczenie [emoji6] dopiero w 2009r zmieniono tak, że w czasie ciąży l4 na 9 miesięcy może być
AA rozumiem ...myślałam że w ciąży Cię sprawdzili. [emoji3]No teraz to praktycznie całą ciążę możesz na zwolnieniu siedziec

reklama
Przedstawie Wam mojego pierwszego dzidziolka [emoji4]
Screenshot_20180609-224105.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180609-224105.jpg
    Screenshot_20180609-224105.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 605
Wydaje mi się że ciężarnych nie wzywają ma takie komisje teraz. Ja miałam l4 nie z powodu ciąży. A nie wiem czy wiecie ale 10.lat temu można było.moec l4 maksymalnie 6 miesięcy i po tym czasie kazda ciężarna przebywająca od początku ciąży na l4 była wzywają na komisję bo po tym czasie przechodziła na inne świadczenie [emoji6] dopiero w 2009r zmieniono tak, że w czasie ciąży l4 na 9 miesięcy może być

Ja w 2003, w pierwszej ciąży miałam kontrolę u orzecznika w ZUS-ie. Nie miałam wcześniej kontroli w domu, a przynajmniej żadnej informacji na ten temat. Stresik był, nie powiem. Ale miałam tak niskie ciśnienie i bóle głowy, że wszystko skończyło się ok.
Kontrole były i bedą cały czas. Teraz chyba nawet więcej niż kiedyś.
Ja mam aktualnie zwolnienie leżące, ale nie wiem jak miałabym przeleżeć cały dzień, to niewykonalne.

reklama
Pierworodny boski;)

Ciesze.sie ze krwawienie ustalo:)
Ja dzis w pracy 12h,zapowiada sie spokojnie ale wysiedziec trzeba:)
Jakie macie plany na niedziele?
Ja na szczescie dzisiaj wolne. Szwagierka ze swoim maja przyjsc na grilla i Wam powiem, ze juz mi sie go odechciało, bo właśnie sie dowiedzialam, ze ten jej facet od 2.5roku juz zdradza i to jeszcze z jakas młodą siksą 11 lat młodszą od niego. A moja szwagierka super babka, jeszcze nie sa po ślubie (na szczescie) zareczeni tylko, ale z 8 lat razem mieszkaja ze sobie, planowali przyszlość a tu taka informacja. Wolałabym tego nie wiedzieć.

Do góry