reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Czytałam to co napisałaś [emoji846]No właśnie co lekarz to widzę że inaczej mówi ...mi na poprzedniej wizycie już zapowiedział że da skierowanie i akurat to będzie 19tc wtedy jeszcze nie wiedziałam o tym że najlepiej w późniejszym okresie zrobić tą krzywa, dlatego nic się nie odezwałam ...no nic zapytam się go jak on na to patrzy[emoji6]
Chyba że pierwszy cukier miałaś podwyższony. Może zapobiegawczo dał wcześniej.

Dziewczyny ze Szczecina I okolic,bo widze,ze nas sie troche tu zebralo. Planujecie chodzic na jakas bezplatna szkole rodzenia? Ja jestem z Prawobrzeza I tutaj znalazlam w Mammie. Wyslalam zgloszenie :)

Mimo że to drugie dziecko to chciałam się gdzieś zapisać bo z córką nie byłamw szkole rodzenia a do tego to było 9 lat temu. Podobno się nie zapomina ale wolę chuchać :)

W ogóle mamuśki jeszcze jedno pytanie mi sie przypomniało. Od kilku dni w nocy, tzn jak się kładę spać ok 21-22 dzidzia w brzuchu strasznie dokazuje. Żadna pozycja nie jest odpowiednia, bo ciągle czuję kopanie i kręcenie, aż zaczęłam się martwić czy wszystko jest ok, że aż tak aktywne jest dziecko? W ciagu dnia sporadycznie.
U mnie to samo :) w ciągu dnia sporadycznie się wierci. Za to w nocy nadrabia zaległości :)

Ja już miałam robiony test glukozy ze względu na to, że w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową. Było mi ciężko wypić glukozę, bo miałam odruch wymiotny. To jest strasznie slodkie, ohydne :( Na szczęście dziewczyna, która również miała wtedy test dała mi pól cytryny i jakoś dopiłam do końca. Badanie wyszło ok, więc będę miała robiony test jeszcze raz.

Co do ruchów, ja jeszcze nie czuje (dzisiaj 17+0) mimo, że to druga ciąża i łożysko na tylnej ścianie.

Ten czas tak leci że masakra. Pamiętam jak na początku w przychodni mówiła mi żebym podeszła sobie około 20 tygodnia do swojej poradni pierwszego kontaktu i zgłosiła się do położnej bo należą się jakieś tam rozmowy z nią czy coś takiego i ona potem bedzie do nas przychodzic czy cos. myślałam sobie że gdzie to tam 20 tydzień a w sumie to musiałabym któregoś dnia tam iść bo to już teraz...

reklama
Ten czas tak leci że masakra. Pamiętam jak na początku w przychodni mówiła mi żebym podeszła sobie około 20 tygodnia do swojej poradni pierwszego kontaktu i zgłosiła się do położnej bo należą się jakieś tam rozmowy z nią czy coś takiego i ona potem bedzie do nas przychodzic czy cos. myślałam sobie że gdzie to tam 20 tydzień a w sumie to musiałabym któregoś dnia tam iść bo to już teraz...

To fakt czas leci ... ale ja już bym chciała styczeń ;) nie mogę się doczekać. ..

Do góry