Kurde to ja już nie wiem, nie uśmiecha mi się robić tego dwa razy jak się okaże że tygodni nie doliczyl. Spytam na polówkowych innego gin.No ja właśnie wczoraj na wizycie pytałam o skierowanie i tak mi odpowiedzial, że lepiej zaczekać .
reklama
alla31
Fanka BB :)
No spytaj koniecznie czy teraz jest aż taka potrzeba robienia czy lepiej się wstrzymać. Z tego co czytam to też 24 tygodnie ukończone to takie dolne widełki są . Chyba 26 będzie najbardziej optymalnie bo pośrodku tych widełek .Kurde to ja już nie wiem, nie uśmiecha mi się robić tego dwa razy jak się okaże że tygodni nie doliczyl. Spytam na polówkowych innego gin.
paulenka91
Ja po prostu zrobię wrazie co 2 razy i tyle[emoji6]
alla31
Z tego co wiem tak nie można bez wskazania, bo to badanie bardzo obciąża organizm ...Ja po prostu zrobię wrazie co 2 razy i tyle[emoji6]
sweetdream09
Moja sasiadka miala termin na dzisiaj, wczoraj miala skurcze co 15 minut i spacerowala sobie pod blokiem. Az mi sie udzielilo. Nie moge przestac myslec co u niej i czy juz urodzila. Lada moment a my bedziemy na porodowkach [emoji4]Dzisiaj 21.. Za rowno 5 miesiecy kupa z nas ma termin.. Czujecie to? A duza czesc na koniec/poczatek roku to juz za .. 4 miesiace. O matko i corko przeciez to malo czasu jest ! [emoji14]
Camilla29love
Ok dam znać co powiedział [emoji5]To spytaj i wrzuć tutaj bo niby już kierują a wszędzie jest napisane że trzeba później robić
sweetdream09
Dla mnie to bylo nic takiego. W sensie wypicie glukozy. Bardziej meczylo mnie czekanie i walka z sennoscia. Po glukozie straszna sennosc dopada [emoji99]Dziewczyny,a ten test z piciem glukozy to jest taki ciezki?
sweetdream09
Aaaaaa, ale mi zrobilas smaka! Schowaj to, mialam ograniczac sie w jedzeniu [emoji14] [emoji14]Ja dziś pozdrawiam z leżaka ,dzieci na wakacjach do 30 ego a ja pełen relaks i śpiew ptaków [emoji6]Zobacz załącznik 890202
Camilla29love
Czytałam to co napisałaś [emoji846]No właśnie co lekarz to widzę że inaczej mówi ...mi na poprzedniej wizycie już zapowiedział że da skierowanie i akurat to będzie 19tc wtedy jeszcze nie wiedziałam o tym że najlepiej w późniejszym okresie zrobić tą krzywa, dlatego nic się nie odezwałam ...no nic zapytam się go jak on na to patrzy[emoji6]No ja właśnie wczoraj na wizycie pytałam o skierowanie i tak mi odpowiedzial, że lepiej zaczekać .
reklama
sweetdream09
Aaaale zazdroszcze. Ja po pierwszym powiedzialam, ze nie bede miec wiecej dzieci [emoji14] Teraz nastawiam sie na najgorsze, zeby nie bylo rozczarowania, ze bedzie lzejja jestem w 21 tyg i jeszcze nie dostałam skierowanie na to obciążenie glukozą. Każdy lekarz na NFZ musi takie badanie zlecić? Pamiętam, że w pierwszej ciąży miałam takie badanie. A co do porodu to za pierwszym razem nic się nie bałam, poród faktycznie miałam książkowy. Wody odeszły mi w domu, godzinę później byłam w szpitalu, po drodze dostałam skurczy. Lekarz przy badaniu powiedział mi, ze już rodzę i półtora godziny później trzymałam dziecko w ramionach. Boję się, że za to drugi będzie koszmarny.