reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
W tym wypadku nie pomoge , bo u mnie wszystko "na opak" mysle sobie bedzie ok jest chujowo , martwie sie, ze bedzie zle jest ok, planuje ze cos sie uda, nie udaje sie.. planuje ze sie nie uda (przeciez ja juz przewidywalam.ze ja nie zajde w ciaze na pewno do stycznia i wroce do pracy a na pewno nie w pierwszym cyklu i sie udalo..) wiec ja to tak calkiem na odwrot dzialam [emoji14]No pewnie, że tak. Ja się tak dziś zastanawiałam też czy moje nastawienie "na pewno się nie uda, bo (i tu co miesiąc różne powody)..." mnie jakoś nie blokuje. Muszę też nauczyć się myśleć pozytywnie [emoji4]
Ale moze to dlatego, ze jak mysle nie uda sie... to sie nie spinam tylko luzuje i wymyslam plan B.. i ten luz chyba pomaga.. a im bardziej wierze ze sie uda to sie spinam o doupa...
Oczekujaca123
Dziewczyny , zna sie ktoras na prawie pracy? Potrzebuje porady
Oczekujaca123
No to tak :Pewnie wszystkie co nieco wiemy, pytaj [emoji4]
Od 13 lutego do 22.czerwca bylam na l4 ciazowym
Od 23czerwca do 18sierpnia na macierzyńskim skróconym
Od 19sierpnia do teraz jestem na l4 od psychiatry - z rozpoznaniem depresji- no jakas podstawa musiala byc..
Psychiatra dala mi l4 do 5listopada.. kolejne moze tez wezme od niej zobacze co gin powie..i teraz sa dwie opcje i nie wiem co moge zrobic gdyby okazalo sie , ze faktycznie bobo się rozwija i ide na l4
1. Od razu z l4 od psychiatry ide na ciazowe , wtddy caly urlop z tego roku odkłada sie na czas dopiero po wykorzystaniu l4 macierzyńskiego itp (chodzi mi o to czy moge miec tyle ciągłego l4 tylko z innym.rozpoznaniem i czy urlop z tego roku.mi nie przepadnie)
2. Ide na caly swoj urlop do konca roku i pptwm biore l4 ciazowe (srednio mi sie to widzi bo szkoda mi urlopu kiedy mialabym miec mimo wszystko 100%)
Pytam bo mialam w listopadzie dac znac w pracy kiedy wracam i brac urlop a teoche sie sprawy pokomplikowaly i musze sie zastanowic...
Ka.2606
Faktycznie dość skomplikowane, bo różne zwolnienia. Najlepiej chyba w zusie dopytać ile możesz być bez przerwy na zwolnieniu. A może macie kogoś ogarniętego w kadrach? Bo nie wiem czy nie jest tak, że między zwolnieniami powinnaś coś popracować, żeby należał się macierzyński.
Szafirek90
Niestety na tematy prawne nie udzielę rad bo wiem tyle ile gdzieś tam przeczytam. A nie zawsze okazuje się to prawdą [emoji6]. Najlepiej zadzwonić do ZUSu i się dowiedzieć lub zapytać lekarza, może on będzie miał taką wiedzę.
Wczoraj na kolacji tak się objadłam że aż wstyd, chociaż wcale dużo nie jadłam- jednak krótki czas a i zupa i drugie danie i deser.. No nic. Wracam do walki po dniu rozkoszy i rozpusty [emoji39].
Miłego dnia dziewczyny [emoji4]
Wczoraj na kolacji tak się objadłam że aż wstyd, chociaż wcale dużo nie jadłam- jednak krótki czas a i zupa i drugie danie i deser.. No nic. Wracam do walki po dniu rozkoszy i rozpusty [emoji39].
Oczekujaca123
Wizyte mam jednak jutro, bo dzwonili z przychodni, ze lekarka musiala zostac w szpitalu eh jeden dzien wiecej stresu ale moze cos wiecej bedzie widac [emoji14]Niestety na tematy prawne nie udzielę rad bo wiem tyle ile gdzieś tam przeczytam. A nie zawsze okazuje się to prawdą [emoji6]. Najlepiej zadzwonić do ZUSu i się dowiedzieć lub zapytać lekarza, może on będzie miał taką wiedzę.
Raz na jakis czas nie zaszkodzi poswietowac i zjesc cos dobrego
No tak bede musiala zrobic i zadzwonic do zusu.
Oczekujaca123
No gdyby tak bylo jak myslisz to zawsze mogw "popracowac" ale wezme urlop to tez liczy sie jako praca. No zobaczymy.Faktycznie dość skomplikowane, bo różne zwolnienia. Najlepiej chyba w zusie dopytać ile możesz być bez przerwy na zwolnieniu. A może macie kogoś ogarniętego w kadrach? Bo nie wiem czy nie jest tak, że między zwolnieniami powinnaś coś popracować, żeby należał się macierzyński.
Wiesz ja pracuje w mopsie ktory zatrudnia z 400os [emoji14] z kadrów "znam" jednego pana któremu przynosze czasem jakis dokument... nie wiem kto tam ogarnięty [emoji14] ale iak trzeba bedzie to szefowa podpytam.. ale czy bedzie zadowolona z tego i chetna do pomocy to nie wiem [emoji14]
reklama
Oczekujaca123
Z kadr* nie umiem edytowac postów a dziwnie brzmi kadrow;pNo gdyby tak bylo jak myslisz to zawsze mogw "popracowac" ale wezme urlop to tez liczy sie jako praca. No zobaczymy.
Wiesz ja pracuje w mopsie ktory zatrudnia z 400os [emoji14] z kadrów "znam" jednego pana któremu przynosze czasem jakis dokument... nie wiem kto tam ogarnięty [emoji14] ale iak trzeba bedzie to szefowa podpytam.. ale czy bedzie zadowolona z tego i chetna do pomocy to nie wiem [emoji14]
Podziel się: