reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Oczekująca, to jest jeszcze bardzo wcześnie, więc tak naprawdę nie mogło być niczego widać. A jak się czujesz? Beta kalkulatora ok?

reklama
Według mnie dobrze rośnie. Owulacja też mogła być kilka dni później..
Tak tak rośnie idealnie wg kalukatora [emoji14] musze wyluzować.

Ka, czuje sie nawet ok..ale podobno mam jakieś bakterie i dostalam globulki, oczywiscie przeczytalam w ulotce ze nie wolno stosowac w 1 trym i juz zamęt zrobilam , zadzwonilam do przychodni i czekam az oddzwonia czy lekarka mi ich jednak nie zamieni...
Chociaz jak nie oddzwonia to wezme te bo przeciez w koncu komus musze zaufać...
Zwariuje sama ze soba :(

Oczekująca, wydaje się, że przyrost jest powolny, ale beta tu przypomina trochę efekt kuli śniegowej [emoji846] im jest większa, tym potem większy jest jej przyrost [emoji8] skoro wg kalkulatorów i wg gin jest ok, to jest ok [emoji846] globulkami się nie martw, często lekarze stosują leki w ciąży, które oficjalnie nie są dopuszczona np w 1 trymestrze, bo jakiejś tam papierologii nie spełnili, albo badań na kobietach w ciąży nie można prowadzić :) bakterie są niebezpieczne w ciąży, sama je miałam i brałam antybiotyki akurat [emoji8]

Cześć dziewczyny - jestem Magda, mam 27 lat i to moja pierwsza ciąża. Mam takie pytanko, nigdzie nie mogę na nie znaleźć odpowiedzi... jestem w 24tc, waga przed ciążą 75 kg przy wzroście 164 cm. W pierwszym trymestrze schudłam, a teraz znów mam 75,8. Od jakiegoś czasu czuje ruchy Małej, natomiast nurtuje mnie pytanie kiedy mąż będzie w stanie to wyczuć? Jak było u Was? Wszędzie tylko informację o dziewczynach z normalną wagą, a wiadomo że warstwa tłuszczyku robi swoje. Do tego łożysko mam akurat na przedniej ścianie i ja sama zaczęłam późno czuć te ruchy...

Cześć dziewczyny - jestem Magda, mam 27 lat i to moja pierwsza ciąża. Mam takie pytanko, nigdzie nie mogę na nie znaleźć odpowiedzi... jestem w 24tc, waga przed ciążą 75 kg przy wzroście 164 cm. W pierwszym trymestrze schudłam, a teraz znów mam 75,8. Od jakiegoś czasu czuje ruchy Małej, natomiast nurtuje mnie pytanie kiedy mąż będzie w stanie to wyczuć? Jak było u Was? Wszędzie tylko informację o dziewczynach z normalną wagą, a wiadomo że warstwa tłuszczyku robi swoje. Do tego łożysko mam akurat na przedniej ścianie i ja sama zaczęłam późno czuć te ruchy...
Hej [emoji8] gratuluję dzidzi :) co do ruchów to ja też dość późno zaczęłam czuć, u mnie mąż chyba w okolicach 21-22 TC coś czuł, ale u mnie łożysko było na tylnej ścianie :) jak masz z przodu, to dzidzia kopie wgłąb brzucha, do kręgosłupa, więc mąż będzie miał ciężej wyczuć niestety [emoji6] a tłuszczyk właśnie stanowi dodatkową izolację.

reklama
Do góry