reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2019/styczeń 2020

Jeżeli utrzymuje się na wyższym poziomie to prawdopodobna owu to dzień przed/dzień skoku lub dzien po ;) i musisz liczyć od tych dni ewentualne dni po owu ..
trzymam kciuki [emoji110]

Dzięki :) Na razie chyba dam już sobie spokój z tym wszystkim, bo tylko zaczynam się stresować. Nawet już zaczęłam myśleć, że może to ciąża pozamaciczna ‍♀️ Nie ma co fiksować, co ma być to będzie. Ważne jest to plamienie dziś i objawy, co wyglądało jak opisywane przez wiele kobiet i lekarzy plamienie implantacyjne. Musiałam mieć później owulację Jak miesiączka nie przyjdzie i będę miała jakieś objawy, to powtórzę test, a na razie powtórzę to wszystko mojemu gine-endo ze szpitala, do którego idę pojutrze Buziaki!

reklama
Cześć dziewczyny! Robiłam dziś pełną morfologię i przyczyny mojego samopoczucia w postaci wirusa/bakterii/choroby zostały wykluczone. Jestem zdrowa jak ryba :) Wczorajsze różowe rozwodnione plamienie się nie powtórzyło, podbrzusze nie bolało, miesiączki dalej nie ma. Lekarz powiedział, że zagnieżdżenie zarodka jest między 6 a 12 dniem po owulacji ale niekiedy zdarza się wcześniej lub później. U mnie wczorajsze plamienie mogło być implantacyjne, bo był to 13 dzień od owu, a mogłam się pomylić i do zapłodnienia doszło 1-2 dni później :)

Dlatego nic straconego! Testy słusznie wyszły negatywnie, a beta dopiero od wczoraj zaczęła rosnąć. Pozostaje cierpliwie czekać do przyszłego tygodnia :)

A jak tam u Was?

Cześć dziewczyny! Robiłam dziś pełną morfologię i przyczyny mojego samopoczucia w postaci wirusa/bakterii/choroby zostały wykluczone. Jestem zdrowa jak ryba :) Wczorajsze różowe rozwodnione plamienie się nie powtórzyło, podbrzusze nie bolało, miesiączki dalej nie ma. Lekarz powiedział, że zagnieżdżenie zarodka jest między 6 a 12 dniem po owulacji ale niekiedy zdarza się wcześniej lub później. U mnie wczorajsze plamienie mogło być implantacyjne, bo był to 13 dzień od owu, a mogłam się pomylić i do zapłodnienia doszło 1-2 dni później :)

Dlatego nic straconego! Testy słusznie wyszły negatywnie, a beta dopiero od wczoraj zaczęła rosnąć. Pozostaje cierpliwie czekać do przyszłego tygodnia :)

A jak tam u Was?

I jak u Ciebie ?

Ja dzisiaj zrobiłam test i bardzo wyraźne dwie kreseczki II [emoji173]️

biedroneczkaaa GRATULACJE.

Ja odpadam już pojawiają mi się pryszcze i zaczynam się czuć ociężale więc jestem pewna że @ się pojawi .

I jak u Ciebie ?

Ja dzisiaj zrobiłam test i bardzo wyraźne dwie kreseczki II [emoji173]️
GRATULACJE! Zazdroszczę, czeka Cię teraz piękny czas :)

Ja właśnie wróciłam od ginekologa. Dowiedziałam się, że mam macicę w tyłozgięciu i dziwię się, że wcześniej nikt mi o tym nie powiedział.

Lekarz nie wyjaśnił mi z czego mogą wynikać moje objawy, ale że co do zasady betaHCG powinna być podwyższona. Możliwe, że zarodek był martwy albo że to wszystko wynika z PCOS.

W piątek mam powtórzyć betaHCG a jak będzie negatywne, to ułożyła mi już program leczenia tak żeby był nastawiony na ciążę. Zwiększyła dawkę metforminy i mam na stałe przyjmować progesteron od 18 dc przez 10 dni.

Jestem dobrej myśli chociażby przez tę modyfikację leczenia :) W końcu przecież musi się udać :)

GRATULACJE! Zazdroszczę, czeka Cię teraz piękny czas :)

Ja właśnie wróciłam od ginekologa. Dowiedziałam się, że mam macicę w tyłozgięciu i dziwię się, że wcześniej nikt mi o tym nie powiedział.

Lekarz nie wyjaśnił mi z czego mogą wynikać moje objawy, ale że co do zasady betaHCG powinna być podwyższona. Możliwe, że zarodek był martwy albo że to wszystko wynika z PCOS.

W piątek mam powtórzyć betaHCG a jak będzie negatywne, to ułożyła mi już program leczenia tak żeby był nastawiony na ciążę. Zwiększyła dawkę metforminy i mam na stałe przyjmować progesteron od 18 dc przez 10 dni.

Jestem dobrej myśli chociażby przez tę modyfikację leczenia :) W końcu przecież musi się udać :)

Dobry lekarz to najważniejsze [emoji4], poprowadzi Cię i będzie dzidziuś
Trzymam za Ciebie kciuki [emoji110][emoji110][emoji110], aby szybko zaskoczyło ...

reklama
Do góry