reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2019/styczeń 2020

Witam :)

Jeszcze pare dni i będę mogła się oficjalnie podzielić już tak na serio serio :) nowina ..
Prawdopodobny termin to 11-12 grudnia
Moja trzecia ciąża

Lekkich ciąż mamuśki wam życzę :)

reklama
Cześć! Możliwe, że wkrótce i ja się tu rozgoszczę. Nie będę powtarzać swoich obaw - mój post znajduje się tutaj: Link do: Proszę o pomoc - starania, objawy i test ciążowy

Czy Wy macie podobnie? Jak się czujecie? Ja dziś naprawdę fatalnie :( Okropne osłabienie i stan podgorączkowy...

Czytałam komentarz i wiele mówi na + ;)
Betę możesz zrobić..
Późniejsza owulacja to późniejsza ciąża, wiec to trzeba wziąć pod uwagę ...
Te brązowe sutki i śluz płynny to bardzo wczesne objawy ciazy i nie każda je ma ;) np ..
mierzysz może temp ?
Bóle jajników nie zawsze musza być przed owu , ja tym razem np nie miałam, gdzie wcześniej pare cykli bardzo mocne ..

Ja zaczynam sie martwic :( Dzis 1 dzien po terminie miesiaczki, bylam rano na betahcg i wieczorem bede miala wyniki. Pobolewa mnie delikatnie podbrzusze jakby na miesiaczke ale inaczej niz zwykle. Godzine temu zaczelo mi sie robic slabo w pracy i zrobilam sie rozstrzesiona. Dretwieja mi ramiona i nogi, a na papierze zostalo odrobinke jakby rozwodnionej krwi. Boje sie co sie dzieje, jestem tak rozstrzesiona ze az zbiera mi sie na placz. Czy ktoras z Was tak moze kiedys miala? Przepraszam za brak polskich znakow, ale jestem zbyt zdenerwowana :( Od godziny juz nie pojawilo sie zadne plamienie. Zmierzylam temp w srodku i 37.8, wiec chyba nie ma mowy o okresie skoro normalna temp w srodku mam w granicach 36.6? Zastanawiam sie czy to mozliwe ze zle cos poobliczalam i owulacja nastapila po 19.03. W takim razie dzisiejsze badanie betaHCG nic nie wykaze :(

Ostatnia edycja:
Ja zaczynam sie martwic :( Dzis 1 dzien po terminie miesiaczki, bylam rano na betahcg i wieczorem bede miala wyniki. Pobolewa mnie delikatnie podbrzusze jakby na miesiaczke ale inaczej niz zwykle. Godzine temu zaczelo mi sie robic slabo w pracy i zrobilam sie rozstrzesiona. Dretwieja mi ramiona i nogi, a na papierze zostalo odrobinke jakby rozwodnionej krwi. Boje sie co sie dzieje, jestem tak rozstrzesiona ze az zbiera mi sie na placz. Czy ktoras z Was tak moze kiedys miala? Przepraszam za brak polskich znakow, ale jestem zbyt zdenerwowana :( Od godziny juz nie pojawilo sie zadne plamienie. Zmierzylam temp w srodku i 37.8, wiec chyba nie ma mowy o okresie skoro normalna temp w srodku mam w granicach 36.6? Zastanawiam sie czy to mozliwe ze zle cos poobliczalam i owulacja nastapila po 19.03. W takim razie dzisiejsze badanie betaHCG nic nie wykaze :(
Trzymam kciuki za wyniki bety :) ja też czekam na wyniki bety do wieczora.

Trzymam kciuki za wyniki bety :) ja też czekam na wyniki bety do wieczora.
Dzięki! W takim razie też trzymam za Ciebie kciuki :) U mnie chyba będzie lipa z wynikami bety, bo wychodzi na to, że źle obliczyłam owulację a tym samym też termin miesiączki! Mam nieregularne cykle, więc to bardzo możliwe. Dopiero dziś doszło do plamienia implantacyjnego po 13:00 (jasnoróżowa krew na papierze, jednorazowo, temp. prawie 38 stopni). Jeżeli tak, to beta z 8:00 nie wyjdzie :( Będę powtarzała za tydzień, o ile wszystko pójdzie dobrze i nie dostanę krwawienia.

Przeraża mnie to, że to aż tydzien niepewności! Ledwo weekend przetrwałam czekając na to badanie krwi! :D

Hej!

Odebrałam właśnie wyniki betaHCG. Nic nie wyszło. Nic dziwnego, skoro dopiero dziś doszło u mnie najprawdopodobniej do plamienia implantacyjnego. Czeka mnie jeszcze przynajmniej tydzień oczekiwania co dalej :(

Czytałam komentarz i wiele mówi na + ;)
Betę możesz zrobić..
Późniejsza owulacja to późniejsza ciąża, wiec to trzeba wziąć pod uwagę ...
Te brązowe sutki i śluz płynny to bardzo wczesne objawy ciazy i nie każda je ma ;) np ..
mierzysz może temp ?
Bóle jajników nie zawsze musza być przed owu , ja tym razem np nie miałam, gdzie wcześniej pare cykli bardzo mocne ..

Mierzyłam temp od owulacji. Jest od 37-37.5. Dziś na papierze została mi jakby jasnoróżowa rozwodniona bardzo krew (o ile to można nazwać krwią). Wtedy też bardzo osłabłam i miałam odrętwiałe ręce i nogi. Plamienie już nie wróciło i nie dostałam okresu. Było to po 13:00. O 8:00 robiłam betę - wyszła negatywna, ale teraz już wiem, że musiała mi sie przesunąć owulacja. Teoretycznie dziś jest 1 dzień po terminie miesiączki a dostałam plamienie, temp. 37.8. Beta dopiero teraz zacznie narastać. Kiedy powinnam ją powtórzyć? Za tydzień?

reklama
Mierzyłam temp od owulacji. Jest od 37-37.5. Dziś na papierze została mi jakby jasnoróżowa rozwodniona bardzo krew (o ile to można nazwać krwią). Wtedy też bardzo osłabłam i miałam odrętwiałe ręce i nogi. Plamienie już nie wróciło i nie dostałam okresu. Było to po 13:00. O 8:00 robiłam betę - wyszła negatywna, ale teraz już wiem, że musiała mi sie przesunąć owulacja. Teoretycznie dziś jest 1 dzień po terminie miesiączki a dostałam plamienie, temp. 37.8. Beta dopiero teraz zacznie narastać. Kiedy powinnam ją powtórzyć? Za tydzień?
Nie nakrecaj sie to raz, bo z stresu okres moze Ci sie bardzooo przesunąć! Jezeli wiesz kiedy byla owu to licz 14 dni od owu jako termin @ i od tego mniej wiecej 7dni spoznienia zeby zrobic test tak mowil mi lekarz. I ma racje ja juz kilka razy mialam spóźnioną @ o 6-7dni i przyszla.... szkoda sie rozczarowac

Do góry