Hej! Witajcie!
My już wyjechaliśmy świątecznie. Na szczęście zapalenie oskrzeli u starszej w odwrocie, obyło się bez antybola, ufff!, No i minął rok, odkąd Ania z nami jest. Nie planujemy jakiegoś szczególnego świętowania, raczej połączymy jedno z drugim czyli ze świętami w ogóle. Pod tym względem mocno poszkodowana nasza panna będzie w przyszłości - teraz jeszcze nie kuma
Co tam jeszcze u nas? Zęby idą cały czas, bo ślini się niemiłosiernie, lekarka też stwierdziła, że mocno opuchnięte ma dziąsła. Do tego ciągle katar i jakby odkasływanie. No i taka maruda ogólna. Ale dzisiaj trochę bawiła się z babcią i dziadkiem i niekoniecznie musiałam przy tym być, więc jest szansa, że podczas świąt coś odsapnę
Różyczkowa - co do książek, to "Poczytaj mi mamo" i z serii "Kamilka", "Zuzia" i "Kajtek". Ja ostatnio zachorowałam na Rok w lesie/Rok w mieście i całą serię Opowiem ci mamo co robią mrówki/auta itd. Nie wiem czy znasz, ale myślę że i twojego by zainteresowało. Co teraz dostajecie na migdałki? U naszej chyba się zmniejszyły, choć problem ze słyszeniem pozostał. Cały czas krople do nosa robione, sinupret do picia i czyszczenie uszu. Trzymam kciuki, by u was się poprawiło!!
Co do spania, może jaki skok? U nas też co jakiś czas odchodzą jakieś hocki klocki ze spaniem, ale po paru dniach mija. Oby nie choróbsko!
gabi - my poprzewieszaliśmy między szczebelkami na sztywno dwa prześcieradła, bo też panna wędrowniczka waliła głową i się budziła. Jest lepiej
enigma - o, to trzymam kciuki, ze choróbska już nie wrócą. Szkoda, że termin się przesunął. Pewnie, że lepiej mieć już to z głowy. Co do spania to ja ci powiem, że moja starsza,3,5 roku jeszcze potrzebuje spania w ciągu dnia. I ja się w sumie cieszę że Ania śpi dwa razy w ciągu dnia, bo jestem w stanie na spokojnie coś zrobić w domu. No i nie wyobrażam sobie jednej drzemki, gdy np. budzi się przed szóstą
Ciekawa jestem czy zaszczepią, chyba nie, nam robili na dwóch wizytach bodajże (przy starszej), teraz też proponują podzielić