Witam się i ja popołudniowo!
Was to zostawić na pół dnia - to drugie pól trzeba nadrabiać czytanie
No ale - nie odzywałam się wczoraj bo jak pisałam strasznie bolał mnie brzuch i plecy po prawej stronie- chyba ze 4 nospy wzięłam, ze spaniem też było ciężko. Mama już panikowała ( jestem teraz u niej na wakacjach) że to wątroba i że to pewnie przez wyjazd - byliśmy z małżem na weselu we FR ale to było w zeszłym tyg . Faktycznie bolał mnie wtedy żołądek , zdażyło mi się wymiotować dwa razy - myślę że to kwestia smaku i jedzenia odmiennego niż w domu, choć przedtem uwielbiałam francuską kuchnię. No ale. Poszłam dziś rano do lekarza- tylko do ogólnego i Pani opukała mnie wypytała o wyniki krwi i moczu i stwierdziła ze to KOLKA NERKOWA. Może wynikać z infekcji - o czym świadczą bakterie i leukocyty.Pisałam Wam wczoraj ze wyniki wyszły mi kiepskie i fakt że biegam do kibelka często a mało mi się sika, ale myślałam że to normalne - w końcu to moja pierwsza ciąża ;-). Kazała brać nospę i powiedzieć w piątek na wizycie ginowi to mnie przeleczy czymś. I tu jestem zła - na lekarkę z Mielca do której chodzę na NFZ- robiła mi krew i mocz na początku ciąży już wtedy wyszły bakterie - nie mogła mi dać czegoś na to?
Więc Gosha jak kuło Cię w boku to może miałaś to co ja- kolkę nerkową. Ja zgagę miałam przez pierwsze miesiące i i wiem że to nie boli. Mi na to pomagały migdały.
Co do zaparć miałam wtedy jak byłam na Dukanie
- wiem wstyd, wtedy jadłam dużo białka a mało warzyw i owoców. zaleceniem były otręby i jak zaczęłam je brać to mi przeszły.
Dziewczyny czujące ruchy - jak ja Wam zazdroszczę - nie mogę się już doczekać.
Któraś pytała czemu dwóch lekarzy - u mnie sytuacja jest o tyle skomplikowana że pochodzę z okolic Bialegostoku , tam leczyliśmy się w Bocianie i nasz dzidziuś jest wynikiem in vitro.
Tam tez mam wizyty prywatne, ale że na co dzień mieszkamy w Mielcu - stamtąd jest mój mąż to musiałam wybrać jakiegoś lekarza tam - i widzę ogromną różnicę pomiędzy jednym a drugim. łącznie z tym że na NFZ żadnych badań nie miałam oprócz tych pierwszych - wszystkie toksoplazmowy, HIV, itp robiłam w Bocianie. Ba nawet musiałam przyjść z własną prezerwatywą żeby Pani doktor zrobiła mi badanie USG. Pasuje mi tylko że skierowanie na prenatalne dostałam od niej i dzięki temu nie musiałam płacić za nie w Bialymstoku.( Bocianie).
Turkuc - witaj i gratuluję !
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty.
UFF ale się rozpisałam
dobrego popoludnia
PS Zachcianek nie było