reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Kochana spójrz na suwak i uśmiech proszę :-)
Ja tez mam obawy ale staram się myśleć pozytywnie. Już raz z nas los zakpil... starczy! Więcej tego nie zrobi ;-)

reklama
Nie uwierzycie :-) przed chwilą jakoś tak naszło mnie na płacz i przytulenie do męża.. On oczywiście na spokojnie:-) pogłaskal pocałował brzuch a po chwili kop i zaraz drugi :-) ale taki że ja czułam go w środku a on na uchu które akurat przykładał do brzucha! Maluch musiał pokazać mamie że ma się dobrze :-)

annacka- nie martw się, ja też to czułam przedwczoraj, same czarne myśli, ale na tym etapie jakim jesteśmy, a Ty to już tym bardziej, bo miesiąc prawie nas dzieli, jest bardzo malutkie ryzyko.wszystko będzie dobrze :-) ewelinka shn ma rację! A maluch, chce Ci powiedzieć "mama nie martw się, ja tu jestem i mam się świetnie"
makrofag - ehh skąd ja to znam:rolleyes: najem się jakiś badziewi, a potem stękam :-)

Hej Dziewczyny!
Ja znów wymęczona... Kuba zasnął dopiero o 21:50. Godzinę go usypiałam...:/ Do tego posprzeczałam się z mężem...Oboje jesteśmy zmęczeni - on pracą, ja tym że wiecznie sama siedzę i cały dom na mojej głowie...ehh...

cypryda - najlepsze życzenia imieninowe:) Ale fajny prezent w pracy - wolny dzień - super :)

magda z uk, olushia - Kuba jeszcze w nocy złapał gorączkę, ale podaliśmy mu syropek i od rana jest ok. Może to na zęby??

olushia - jeśli chodzi o wyjazd w góry to ja byłam kiedyś w Zakopanem, Karpaczu i Szklarskiej. Ale nic z atrakcji nie polecę, bo za dużo nie pamiętam. Chodziłam trochę po górach... Ale te rejony to wolę zimą :)

m-s - kciuki jutro zaciśnięte.

makrofag - ja niestety nie mam takich problemów z zaparciami... ale czytałam kiedyś, że siemię lniane jest dobre. Tzn. nie pomaga tak od razu jak np. śliwki, ale jeśli wprowadzisz je do diety to z czasem powinno być mniej tych zaparć lub może w ogóle znikną. Kiedyś podawałam Kubie do jedzenia (np. wlewałam trochę zaparzonego do zupy), bo miał często problemy ze zrobieniem kupki. Ogólnie po jakimś czasie problem ustał i nie powrócił.

jopal - oby jutro było lepiej. wiem co czujesz, bo dziś chyba mamy podobne humory...

anncka - no widzisz :) maluch daje znać, że wszystko ok i masz się nie zamartwiać. JA też się ostatnio zamartwiałam, bo jakoś mniej czułam ruchy. Ale dziś mały nadrobił. Może nie były to kopniaki ale było czuć dobrze jego ruchy.

Miłej nocki!!

Makrofag- u mnie jak u Ewelinki, syrop momentalnie działał. Może poczekaj jeszcze do jutra i wtedy coś ruszy.

Ale mam bezsenność...
Dziewczyny, już po raz kolejny sie pogubiłam w liczeniu tygodni ciązy. Np jak mam teraz 17t5d to normalnie mam 18t5d i po jutrze zaczynam 19 tydzień??? :baffled:

Katjana, 17 tydzień i 5 dzień czyli masz 17 pełnych tygodni i 5 dni czyli 5 dzień 18 tygodnia zaczętego. Za dwa dni będziesz miała pełnych 18 tygodni.

reklama
Zaglądam, żeby Wam życzyć spokojnej nocy :-) Położyłam się już do łóżka, więc tylko z telefonu,ale dobre i to ;-)

Estranea gorączka może być od zębów. Niby się mówi, że jak wysoka,to raczej wirus, ale mojej Nelly szły teraz 6 i miała dwa dni prawie 40 stopni. Nic jej nie było, a potem zajrzałam do buzi za kilka dni i wszystkie cztery na raz poszły. Marcel miał ostatnio 4 doby prawie 41 stopni i do dziś nie wiem co to było. Zero innych objawów, a po 3 tyg dwie trójki. Być może faktycznie u Was to zęby? Zdrówka dla niego w dalszym ciągu :-)

Agrafko ja Ci dam czarne myśli :p Arbuz powiadasz? Dobrze, że chociaż zachcianka realna ;-)

Anncka gratuluję kopniaczkow! Też dziś poczułam takie pierwszy konkretny, bo wcześniej to tylko plumkanie :-) Kciuki za wizytę zaciśnięte :-)

Ewelinko podoba mi się Twój optymizm :-) Mam nadzieję, że jest zarazliwy ;-) zaciskam juz kciuki za czwartek!

Ulenka a no właśnie....ja poszłam dzieci kłaść a tu nagle taaaakie dyskusje....podejrzane :p

Makrofag pomalutku będzie lepiej. Mówię Ci, pij więcej maślanek i kefirów ;-) A o jakich krolikach czytasz? Zabrzmiało intrygująco :-)

Do góry