reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

reklama
Coś mi się zacina..obejrzę juz jutro. A teraz idę zjeść znów jakiś mały kęs, żeby żołądek czymś się zajął i idę spać. Chyba, że chwile wytrzymam pod tv. Dobranoc! Miłych porankow bez mdłości!

Dziewczyny
jedziecie/ lecicie gdzies na wakacje? Czy odpuszczacie...
bo my wlasnie mielismy rezerwowac ale wyszly dwie krechy :-)

Kiraa, my mieliśmy jechać w Tatry. Oj tęskni mi się za nimi bardzo, ale niestety plan spalił na panewce. Teraz mamy plan jechać do Gąsek nad morze do domku letniskowego może w lipcu. Zależy od zaleceń gina no i pogody.
W zeszłym roku byliśmy w Chorwacji, mój mąż się śmieje, że dobrze, że pojechaliśmy bo teraz już długo nigdzie dalej niż nad morze (mam 45 km) nie pojedziemy :) Chorwacja cudna, byliśmy już drugi raz (nasza Ninka przywieziona znad Adriatyku :-D).

Laski... moj maz mi napisal, ze podoba mu sie imie.... Magnolia...... :D

Cypryda83, mi osobiście imię się bardzo podoba tak jak Róża, ale jak piszą dziewczyny trochę ekstrawaganckie.

Amisia mi z tego typu pasuje Lilianna, ale właśnie teściowa ma tak na imię. Mogłabym tak nazwać dziewczynkę, ale juz widzę minę mojej matki. o_O Foch na maxa!

Slonkoonline, widzę, że mamy podobne matki :-p

U mnie intensywny weekend mimo nakazu leżenia. Urodziny mojej córeczki - drugie. Tort goście i balony. Było co robić.
We wtorek wizyta u gina. Już się nie mogę doczekać. Czuję się dobrze, ale czuję też że chyba rosnę w oczach, cały czas jestem głodna.

Slonkoonline ja w pierwszej ciąży robiłam i inwentaryzację roczną i remodelling sklepu (obie nocne) na samym początku ciąży jak jeszcze bałam się powiedzieć, że w ciąży jestem, tylko moje dziewczyny wiedziały i za mnie cięższe rzeczy nosiły a ekipa z zewnątrz co do pomocy przyjechała i regionalna nic nie wiedzieli. Rano normalnie padłam na twarz ale przetrwałam do samego końca bo musiałam. W 4 miesiącu poszłam na zwolnienie to i tak foch był i jak tylko mogli poszłam na "zieloną trawkę", teraz jestem na swoim też dużo pracuję ale wtedy kiedy mogę i chcę.

Powiem tylko jedno na dobranoc

jestem procoholiczka, ale wiem, ze nie warto ryzykowac zycia i zdrowia wlasnego dzieciatka dla pracodawcy, ktory potem nawet dziekuje nie powie.....

Datego jak gin powiedzial L4 to sie slucham i koniec i kropka ;-)

Evi_dzi wiem, że termin wylicza się z miesiączki ale do zapłodnienia mogło dojść szybciej i może jednak ten lekarz ma dobre intencje bo nie chce żebyś potem np. sporo przenosiła, prawda jest taka że tylko 5 % kobiet rodzi w terminie a to wynika właśnie z przesunięcia owulacji i wówczas termin ostatniej miesiączki nie jest najlepszym do wyznaczenia terminu porodu, może dlatego warto żebyś podając termin ostatniej miesiączki sugerowała, że miałaś szybciej owulację i wg usg dzieciątko sporo starsze. Bo zasady zasadami a życie układa własny scenariusz.
.

Najważniejsze aby dzidzia była zdrowa a to, że szybciej rośnie to tylko się cieszyć :) Tylko aby w 9 miesiącu nie ważyło ponad 4 kilo bo będzie ciężko ;)

Martuś, czyżby nasza pierwsza wigilijna dzidzia? :-D Przeniosłam ;-)

Kiraa, myślę, że koncert byłby w porządku, jeśli lekarz nie ma przeciwwskazań ;-) A czyj to koncert? :-)
Ogólnie co do wyjeżdżania, to ja od dziecka po całym świecie, więc u mnie na pewno nie będzie przerwy :-p Nie umiałabym się bez tego obejść :sorry:

Cypryda, na dłuższą metę Magnolia nie jest brzydkim imieniem :-p Dziecka jednak bym tak nie nazwała :sorry:

Amisia, będzie dobrze, nie martw się ;-) Bibianna bardzo ładnie :tak:

Annte, w takim razie wszystkiego najlepszego dla córeczki! :-D

Dziś mam istne piekło, bo 37 stopni przez cały dzień i klimatyzacja w samochodzie nie działa :crazy:
Dziewczyny, już drugi raz pokazuje mi się problem z konfiguracją strony... :eek: Wam też? Znaczy się, strona działa, ale forum nie :eek: W załączniku jak to wygląda ;-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    8,1 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Witajcie u nas wszystko gra podczytuje was ale nie mogę sie wpisac w tematy . Inny kraj inna rzeczywistość. Wiec bede do was zagladac z niusami co u nas.
PERRIE- ja tez tak mam konfiguracje i musze czekac z 2h niewiem czy to nie zależy od auktalizacji kompa.

Do góry