reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Z tej wiedzy jaka mnie obowiązuje wiem napewno, ze badania kontrolne trzeba wykonać po każdej nieobecności w pracy powyżej 30 dni. Złożoność badań zależy od lekarza med pracy no i napewno powodu choroby/zwolnienia.

Ja na majówce miałam być na polskim morzem, ale Jula się przeziebiła, a córka znajomych z którymi mieliśmy jechać złapała ospę :-/

reklama
Tak, ale to nie o takie chodzi badania. Wiem, ze jak pracownik idzie na zwolnienie powyżej 6 mies (nie mówie o kobiecie w ciąży) to zus wysyła na kontrole, czy pracownik coś nie kreci i czy nadaje się na rentę chorobową, a jeśli nie ma kogoś w pracy ponad miesiąc to trzeba zrobić badania okresowe.

Tak, ale to nie o takie chodzi badania. Wiem, ze jak pracownik idzie na zwolnienie powyżej 6 mies (nie mówie o kobiecie w ciąży) to zus wysyła na kontrole, czy pracownik coś nie kreci i czy nadaje się na rentę chorobową, a jeśli nie ma kogoś w pracy ponad miesiąc to trzeba zrobić badania okresowe.

No tak, ale to wtedy jedzie się już na komisję. Tam podejmują decyzję o ew. rehabilitacji, dalszym leczeniu itp. Ostatecznie rencie.
Ale to chyba nie w ciąży.

Zreszta! Nie ważne. Wiemy o co chodzi.

A mnie juz mdli. Chociaż nawet nie. Czuje coś dziwnego w brzuchu. Taki dyskomfort trawienny. Jakbym miała brzuch obładowany niewiadomo czym! Ble!

Ostatnia edycja:
ja może się źle wysłowiłam zmęczona jestem chodzi mi o to, że po tych 6 mies trzeba iśc na badania kontrolne (komisja) bo przechodzi sie na zasiłek rehabilitacyjny a jaka to rehabilitacja w ciąży i dlatego lekarze nie chcą dawać dłużej ale czasami jest mus, zakręcone to ale chyba wiecie o co mi chodzi

jasne. u mnie w pracy, każda która dowiaduje się o tym, że jest w ciąży, z miejsca idzie na zwolnienie, pracuję w bankowości,a tam potrafią zrównać człowieka z błotem, za to, że nie sprzedał kredytu, czy konta

reklama
jasne. u mnie w pracy, każda która dowiaduje się o tym, że jest w ciąży, z miejsca idzie na zwolnienie, pracuję w bankowości,a tam potrafią zrównać człowieka z błotem, za to, że nie sprzedał kredytu, czy konta

U mnie nie ma takiej odpowiedzialności, ale np. juz inwentura/remanent jest. Akurat na dniach wypada. Nie chce przy tym być wcale!

Cypryda ja właśnie takie gazowane smakowe pije, jak czuje, ze jest awaryjna sytuacja. Najlepiej działa fanta i jej podobne.

Do góry