reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Dziewczyny, oficjalnie mogę do Was dołączyć. Termin z om 07.12 ale pewnie rozwiązanie nastąpi wcześniej, ponieważ ciąża jest bliźniacza a jestem już po cc i poronieniu. Także witam się oficjalnie. Mam już dwuletnią córeczkę Ninkę.

dziewczyny ale jestem zdechnięta masakra!!! bylam na spacerku z malym i oczywiscie na lodach mniammmm. jedyna slodycz na ktora mam ochote ,bo teraz to tylko konkrety mnie interesują:-D

Martia poszukaj w innych przychodniach... skad jestes? Ja w Gdansku zawsze znajduje w jakiejs przychodni miejsce na szybki termin no i powiedz ze jesteś w ciazy.

Czarna... oczywiście, że mi źle. Lecz niestety tak jest, że jak się chce zapewnić niepełnosprawnemu dziecku właściwą opiekę rehabilitacyjną i nie tylko to tak trzeba. Staramy się obecnie o system fm dla synka do aparatów słuchowych. Kosztuje 9970 zł, dofinansowania z nfz i pcpru mamy coś koło 7000 zł a reszta? Aparaty słuchowe też mu zmieniamy bo minął termin 5 letni odkąd mu kupiliśmy refundowane. Z tego przez ostatnie trzy lata nie mieliśmy już na nie gwarancji i naprawa przewodów jakiś tam 400 zł, procesora w jednym aparacie 890 zł, czyszczenie 160 zł, wyłamany rożek 180 zł. I to wszystko nieplanowane wydatki bo nie zaplanujesz tego po prostu. A niedosłuch u naszego synka to "najtańsza" w sumie niepełnosprawność.
Także niestety tak żyjemy.
Jednak mam nadzieję, że w grudniu weźmie z pół roku urlopu bezpłatnego chociażby, bo nie chcę tak wiecznie sama być tutaj.

.............................

acha.... witam nowe mamusie oczywiście :):):)

reklama
Ja tez zero objawów , jedynie senność lekka, nic więcej. Biegnę jutro jeszcze raz, może załapię się do kolejki :-D

Do góry