reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

hej dziewczynki :) zniknelam na chwile bo musialam odganiac zle mysli z glowy a ciezko myslec pozytywnie gdy czyta sie ze komus sie nie udalo :( postanowilam ze wroce do Was jak juz bede po usg i uslysze serduszko :) dzis mialam nieplanowana wizyte bo od czwartku mialam plamienia i to dosc mocne ale naszczescie wszystko jest dobrze , dzidzia ma 1,13cm i serduszko jak dzwon :)
biore sie za nadrabianie Was a sporo tego mam ;)
witam wszystkie nowe grudniowe mamusie :)

witaj Smerfetko:-) ciesze się,że wszystko dobrze i dzidzia rośnie zdrowo.

reklama
Zawsze tyle piszecie akurat jak mnie nie ma :-( :-D:-D

Smerfetka, bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku :tak: Nadrabiaj, nadrabiaj :-D

Aguśka, drugi raz gratuluję :tak: Ekstra!

Uleńka, ja mam konto na bellybestfriend i dziś zaczęłam dziewiąty tydzień, właśnie przeczytałam, że może coś takiego się pojawić, a jest to zupełnie normalne ;-) Ale jak masz jeszcze wątpliwości, to po co są lekarze? :-D

Właśnie, laski, powiedzcie mi, jak to jest z tym liczeniem tygodnia ciąży. U mnie jest całkiem przystępnie - mam regularne cykle, mogłam zajść tylko jednego dnia i zaszłam, więc w suwaczku zdecydowanie nie ma pomyłki, na bellybestfriend też nie (pokazuje to, co w suwaczku ;-)), ale z drugiej strony liczy o tydzień więcej. Tj. suwaczek mówi "ósmy", a "tak naprawdę jest dziewiąty". O co chodzi? :eek:

Dołączam się do lodożerców - w weekend pchałam w siebie tylko i wyłacznie lody, a od dawna miałam na nie ochotę :-D

Wszystkie panie, których jeszcze nie ma na liście - wyślijcie mi swoje info na pw, a Was dodam :tak:

Perrie bo to jest tak np jeśli ja jestem w 5tc i 6 dz to rozpoczęty mam 6tc. Jak będę w 6 tc i 1 dz to rozpoczne 7 tc Czyli pełne 6 a zaczęty 7. Jakoś tak tp liczą.
Chyba że źle wytłumaczyłam dziewczyny

Ostatnia edycja:
A więc dziewczyny ochłonęlam trochę :) okazało sie ze moja dzidzia jest malutka i wychodzi na to ze do zapłodnienia doszlo później niż celowalam :-) z usg to 6 tydz i 5 dz ciąży czyli 7 tydzień - tak powiedział lekarz :-) a od om to u mnie 8 tydz i 1 dzień :-) teraz wierzę ze wszystko będzie w porządku. Bo dziewczyny - dlaczego ma nie być?? Wszystkie będziemy sie cieszyć w wyczekanym grudniu :-)

U mnie tez podobnie. Z om wychodzi jak na suwaczku a wg gina ciąża jest o kilka dni młodsza. Jeszcze nie słyszałam serduszka, ale 5 maja na pewno już usłyszę.

Mokro "tam" też mam :) I też sprawdzam, czy aby nie plamię. TO chyba silniejsze ode mnie, tak bardzo chcę, żeby wszystko było dobrze :)

Lody też wciskam, choć bardziej sorbety :)

A co do pracy, to jutro zaczynam po przerwie wiosennej. I już się boję, bo moje dzieciaki po feriach zawsze wracają z domów rozbrykane. No i jutro też rozdaję rodzicom diagnozy gotowości szkolnej - niektórzy mają wygórowane ambicje i będą w szoku, że niektóre zadania okazały się nie do przejścia dla ich pociech... Choć ogólnie muszę przyznać, że obecna moja klasa jest mega ambitna i zdolna :)

Pożegnałam dziś męża. Nie będzie go 4 tygodnie :( Smutno mi bardzo, mój synuś uczepił się mnie i nawet do toalety za mną chodzi :(

Cypryda a Ty nauczycielką jesteś??
o kuchnia 4 tyg nie będziecie się widzieć !! masakrator! nie dałabym rady. jestem uzalezniona od moijego męza,wiem ,że to źle ale to jedyny mój nałóg hahah

Cypryda a Ty nauczycielką jesteś??
o kuchnia 4 tyg nie będziecie się widzieć !! masakrator! nie dałabym rady. jestem uzalezniona od moijego męza,wiem ,że to źle ale to jedyny mój nałóg hahah

Tak, prowadzę w tym roku zerówkę w szkole podstawowej. Ja też jestem od niego uzależniona, dlatego mamy whatsappa, gg, skypa, i darmowe smsy obojętnie w jakim kraju się znajduje :D

reklama
Do góry