reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

hej dziewczynki :) zniknelam na chwile bo musialam odganiac zle mysli z glowy a ciezko myslec pozytywnie gdy czyta sie ze komus sie nie udalo :( postanowilam ze wroce do Was jak juz bede po usg i uslysze serduszko :) dzis mialam nieplanowana wizyte bo od czwartku mialam plamienia i to dosc mocne ale naszczescie wszystko jest dobrze , dzidzia ma 1,13cm i serduszko jak dzwon :)
biore sie za nadrabianie Was a sporo tego mam ;)
witam wszystkie nowe grudniowe mamusie :)

witaj Smerfetko:-) ciesze się,że wszystko dobrze i dzidzia rośnie zdrowo.

reklama
Zawsze tyle piszecie akurat jak mnie nie ma :-( :-D:-D

Smerfetka, bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku :tak: Nadrabiaj, nadrabiaj :-D

Aguśka, drugi raz gratuluję :tak: Ekstra!

Uleńka, ja mam konto na bellybestfriend i dziś zaczęłam dziewiąty tydzień, właśnie przeczytałam, że może coś takiego się pojawić, a jest to zupełnie normalne ;-) Ale jak masz jeszcze wątpliwości, to po co są lekarze? :-D

Właśnie, laski, powiedzcie mi, jak to jest z tym liczeniem tygodnia ciąży. U mnie jest całkiem przystępnie - mam regularne cykle, mogłam zajść tylko jednego dnia i zaszłam, więc w suwaczku zdecydowanie nie ma pomyłki, na bellybestfriend też nie (pokazuje to, co w suwaczku ;-)), ale z drugiej strony liczy o tydzień więcej. Tj. suwaczek mówi "ósmy", a "tak naprawdę jest dziewiąty". O co chodzi? :eek:

Dołączam się do lodożerców - w weekend pchałam w siebie tylko i wyłacznie lody, a od dawna miałam na nie ochotę :-D

Wszystkie panie, których jeszcze nie ma na liście - wyślijcie mi swoje info na pw, a Was dodam :tak:

Perrie bo to jest tak np jeśli ja jestem w 5tc i 6 dz to rozpoczęty mam 6tc. Jak będę w 6 tc i 1 dz to rozpoczne 7 tc Czyli pełne 6 a zaczęty 7. Jakoś tak tp liczą.
Chyba że źle wytłumaczyłam dziewczyny

Ostatnia edycja:
A więc dziewczyny ochłonęlam trochę :) okazało sie ze moja dzidzia jest malutka i wychodzi na to ze do zapłodnienia doszlo później niż celowalam :-) z usg to 6 tydz i 5 dz ciąży czyli 7 tydzień - tak powiedział lekarz :-) a od om to u mnie 8 tydz i 1 dzień :-) teraz wierzę ze wszystko będzie w porządku. Bo dziewczyny - dlaczego ma nie być?? Wszystkie będziemy sie cieszyć w wyczekanym grudniu :-)

U mnie tez podobnie. Z om wychodzi jak na suwaczku a wg gina ciąża jest o kilka dni młodsza. Jeszcze nie słyszałam serduszka, ale 5 maja na pewno już usłyszę.

Mokro "tam" też mam :) I też sprawdzam, czy aby nie plamię. TO chyba silniejsze ode mnie, tak bardzo chcę, żeby wszystko było dobrze :)

Lody też wciskam, choć bardziej sorbety :)

A co do pracy, to jutro zaczynam po przerwie wiosennej. I już się boję, bo moje dzieciaki po feriach zawsze wracają z domów rozbrykane. No i jutro też rozdaję rodzicom diagnozy gotowości szkolnej - niektórzy mają wygórowane ambicje i będą w szoku, że niektóre zadania okazały się nie do przejścia dla ich pociech... Choć ogólnie muszę przyznać, że obecna moja klasa jest mega ambitna i zdolna :)

Pożegnałam dziś męża. Nie będzie go 4 tygodnie :( Smutno mi bardzo, mój synuś uczepił się mnie i nawet do toalety za mną chodzi :(

Cypryda a Ty nauczycielką jesteś??
o kuchnia 4 tyg nie będziecie się widzieć !! masakrator! nie dałabym rady. jestem uzalezniona od moijego męza,wiem ,że to źle ale to jedyny mój nałóg hahah

Cypryda a Ty nauczycielką jesteś??
o kuchnia 4 tyg nie będziecie się widzieć !! masakrator! nie dałabym rady. jestem uzalezniona od moijego męza,wiem ,że to źle ale to jedyny mój nałóg hahah

Tak, prowadzę w tym roku zerówkę w szkole podstawowej. Ja też jestem od niego uzależniona, dlatego mamy whatsappa, gg, skypa, i darmowe smsy obojętnie w jakim kraju się znajduje :D

reklama
Do góry