reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witaj Tynka chciałam spytać o to samo co Ulenka :-) kto tam mieszka pod serduszkiem? Mój młodszy synuś jako jedyny dwulatek w pikolu (marcowki 2012) ale dobrze sobie radzi :-) wpadaj częściej :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj tynka :)
A mój Kuba z ostatniego dnia lutego (choć termin na marzec) :) też jest jednym z najmłodszych w grupie w przedszkolu. Posłaliśmy go w sierpniu, nieźle sobie radzi.
Zaglądaj do nas.

Kochane byłam wczoraj na wizycie :) 100 % córcia :) waży 1780 g :)zdrowa jak rybka :) co do tych moich ucisków na podbrzusze to normalne dzidzius uciska wszystko :)nastepna wizyta 29.10 :)

dzięki za miłe przywitanie...
spodziewamy się z moim m drugiego chłopczyka ja chcę Szymona, nasz syn Maciej mówi o Bartku a mój m stwierdził że pewnie jak Maciek przywita świat wcześniej niż termin i będzie Mikołaj... jestem dokładnie w 28tyd.5dni dzisiaj więc termin mi z OM wychodzi na 21 grudzień... oczywiście licze na to że uwinę się wcześniej ;-)
qraa ta ja bardziej na południe a gdzie planujesz rodzić bo u mnie w okolicy to taka kicha ze szpitalami że rozważam nawet simin w Chorzowie...
m-s gratuluje 100% zdrowej dziewczynki,a jaka już duża mnie też ciekawi jaki duży jest mój bobas

poza rodziną studiuje na ostatnim roku magisterki pedagogiki wczesnoszkolnej i wychowania przedszkolnego i jutro pierwszy zjazd w tym semestrze a tak było fajnie przez wakacje...

tynka - u mnie też będzie drugi synek. Również nie mamy wybranego imienia. Wahamy się między Aleksandrem, Ignacym i Janem. A jak twój syn reaguje na brzuszek i wiadomość o braciszku. Bo mój do końca chyba nie kuma i mówił dziś, że mama braciszka jest hen, hen daleko (cokolwiek miało to znaczyć). A kiedyś się pytał, czy braciszek będzie chciał jechać do swojej mamy.... Wie, że dzidzia jest w brzuchu ale nie do końca wie co oznacza "braciszek".

Estranea - moj siostrzeniec jest mega nakrecony na moja mala. Ma 5 lat, widze go raz na kilka miesiecy bo w Anglii mieszkaja, a wszystkim chodzi i opowiada ze beda miec dziewczynke. Widok na twarzy kolezanek mojej siostry bezcenny:-) a najciezej wytlumaczyc kiedy sie urodzi. Jedyne wytlumaczenie to ze sie urodzi jak bedzie snieg i teraz chodzi i sie pyta kiedy spadnie snieg:-)

Mam pytanie do dziewczyn które brały Macmiror 500 (na grzybka). Wczoraj wzięłam na noc 3-cią tabletkę , jak zwykle wymęczona nocnym chrapaniem męża i przewracaniem się z boku na bok wstałam w nocy na siku. Oczywiście tabletka zaczęła wypływać barwiąc wszystko na żółto. Podcierając się na papierze zauważyłam, w prawdzie zabarwiony na żółto tą tabletką taki jakby skrzep, był lekko pomarańczowy ale w gruncie rzeczy jego pierwotna barwa była pewnie biała, z domieszkami tego pomarańczowego, Próbowalam to rozetrzeć, ale było bardzo gęste, zbite, wielkości może paznokcia. Od razu pomyśłałam , że może to czop. Od dłuższego czasu miałam twardnienia i bezbolesne skurcze brzucha, ale 2 dni wcześniej miałam wizytę i lekarka powiedziała ,że jest ok tylko infekcje mam. Niepokoi mnie to , bo to dopiero początek 30 tyg. :szok: Nie mam nawet spakowanej torby, ba nie mam nawet torby żeby ją spakować, ani przygotowanej i skompletowanej zawartości, żeby ewentualnie jechać do szpitala. Pozatym uważam , że lekarka na wizycie powinna coś zauważyć, usg mam mieć robione dopiero za miesiąc (ostatnie miałam w 20tc).

reklama
Do góry