reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Takie ogólne. Tzn. Morfologie krwi z rozmazem, mocz, toksoplazmoze i cukier :-)

No to super ze wyniki dobre :-)

No ja malowalam wlasnie farba bez amoniaku w 1 ciazy a teraz juz wlosow nie maluje mam swoje :) takze ten problem z glowy :-)

I powiem szczerze ze nie jestem jakas przewrazliwiona ale paznokci nie maluje tez hehe odkad uslyszalam ta rewelacje. Nic mi nie bedzie jak nie pomaluje

Ostatnia edycja:
reklama
znalazlam cos w necie fajnego, pomysl na przedstawienie informacji o nowo narodzonym dziecku :-) wg mnie to jest super! I sprobuje to wykorzystac :))

ImageUploadedByForum BabyBoom1397741971.259629.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1397741971.259629.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1397741971.259629.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 99
Czarna - pierwsze o tym słyszę, Co prawda o autystach różnych rewelacji można się ostatnio dowiedzieć, np od Pani która wygrała edycję zwykłego bohatera, że pietruszka autyzm leczy.... ehhh. Wiele się mówi o szczepionkach i o złej diecie (za dużo glutenu i cukru), jednak też nie ma żadnych badań, które zatwierdziłby ktokolwiek jednoznaczne, że tak czy inaczej jest.

Co do spięcia forumowego odnośnie badań uważam, że niestety wychodzi to jakim jesteśmy narodem. Takim, które lubi dokopać innemu. Ja także mam za sobą ogromny bagaż doświadczeń (po narodzinach synka, ciąża była wzorcowa) i wiem, że zrobiłabym każde badanie, które mogłabym, żebym miała pewność, że drugie urodzi się jednak zdrowe. Jedyne co nie wchodzi w grę to badania inwazyjne (typu amniopunkcja), ponieważ jednak bałabym się, że te powikłane badanie 1/200 to będzie właśnie moja fasolka. A w przypadku mojego synka tak jest. I to nie 1/200 a jak wygrana w totka.
Podczas czytania forum wiele rzeczy rzuciło mi się, o których mam inne zdanie (chociażby jestem przeciw in vitro, gdyby moje dziecko nie było zaszczepione na meningo i pneumo dziś już go nie byłoby z nami) Jednak nie śmiałabym powiedzieć drugiej osobie, że źle robi nie szczepiąc dziecka lub zachodząc w ciąże poprzez in vitro, ponieważ to co nam szczęście przynosi komuś może kojarzyć się z nieszczęściem, lub po prostu złem i po prostu nie mam prawa krytykować innych.

Więc uważam, że każda z nas ma prawo powiedzieć, że zrobiła sobie 150 testów (ja zrobiłam dziś kolejne dwa), że zrobiła 150 badań beta. Że nie zaszczepiła swoich ośmioro dzieci jednak żadna z nas nie ma prawa tego skrytykować, jedynie zapytać się dlaczego tak postępujesz. Trochę taktu nikomu nie zaszkodzi :)

A my? Pożegnaliśmy dzisiaj Mikołajka chrzestną, której skończył się urlop i poleciała z powrotem do Anglii. A teraz sobie odpoczywamy. Byliśmy w Ikei lecz niestety nie mogłam się w niej w ogóle odnaleźć. Planujemy totalny remont sypialni, nowe łózko dla Mikołaja, lecz te z Ikei totalnie się dla niego nie nadają. Ale dużo czasu przed nami :) :) :)

Ostatnia edycja:
Czarna - pierwsze o tym słyszę, CO prawda o autystach różnych rewelacji można się ostatnio dowiedzieć, np od Pani która wygrała edycję zwykłego bohatera, że pietruszka autyzm leczy.... ehhh. Wiele się mówi o szczepionkach i o złej diecie (za dużo glutenu i cukru), jednak też nie ma żadnych badań, które zatwierdziłby ktokolwiek jednoznaczne, że tak czy inaczej jest.

Co do spięcia forumowego odnośnie badań uważam, że niestety wychodzi to jakim jesteśmy narodem. Takim, które lubi dokopać innemu. Ja także mam za sobą ogromny bagaż doświadczeń (po narodzinach synka, ciąża była wzorcowa) i wiem, że zrobiłabym każde badanie, które mogłabym, żebym miała pewność, że drugie urodzi się jednak zdrowe. Jedyne co nie wchodzi w grę to badania inwazyjne, ponieważ jednak bałabym się, że te powikłane badanie 1/200 to właśnie będę ja. A w przypadku mojego synka tak jest. I to nie 1/200 a jak wygrana w totka. Podczas czytania forum wiele rzeczy rzuciło mi się, o których mam inne zdanie (chociażby jestem przeciw in vitro, gdyby moje dziecko nie było zaszczepione na meningo i pneumo dziś już go nie byłoby z nami) Jednak nie śmiałabym powiedzieć drugiej osobie, że źle robi nie szczepiąc dziecka lub zachodząc w ciąże poprzez in vitro, ponieważ to co nam szczęście przynosi komuś może kojarzyć się z nieszczęściem, lub po prostu złem.

Więc uważam, że każda z nas ma prawo powiedzieć, że zrobiła sobie 150 testów (ja zrobiłam dziś kolejne dwa), że zrobiła 150 badań beta. Że nie zaszczepiła swoich ośmioro dzieci albo jednak żadna z nas nie ma prawa tego skrytykować, jedynie zapytać się dlaczego tak postępujesz. Trochę taktu nikomu nie zaszkodzi :)
)
nie masz pojęcia jak zrobiło mi się przykro...moje dziecko ma dopiero 8 tygodni w brzuchu a ja słysze już kilkanaście razy od forumek ze nie popierają ...ze to grzech , zło itd. W takiej sytuacji chyba nie powiem dziecku ze jest po takim zabiegu..bo bedzie sie czuło jak odmieniec któego czesc bedzie jednak tak traktowała.
Gdyby tylko tacy ludzie po latach starań mieli wybór brak dziecka albo in vitro .. ciekawe jak szybko by zmieniali zdanie i odszczekliwali..

Cypryda bardzo madrze powiedziane zgadzam sie z Toba jesli chodzi o robienie badan. Jesli ktos ma taka potrzebe nic nikomu do tego przeciez nie robi krzywdy dziecku. Indywidualna decyzja kazdej z nas.

My czekamy na przyjazd corci cioci rowniez bedzie u nas na poczatku czerwca nie mozemy sie doczekac :-)

Ja za to planuje remont naszej sypialni przed narodzinami zeby ladnie wszystko upasowac lozeczko, przewijak ( bez ktorego nie wyobrazam sobie poczatkow ) itp

nie masz pojęcia jak zrobiło mi się przykro...moje dziecko ma dopiero 8 tygodni w brzuchu a ja słysze już kilkanaście razy od forumek ze nie popierają ...ze to grzech , zło itd. W takiej sytuacji chyba nie powiem dziecku ze jest po takim zabiegu..bo bedzie sie czuło jak odmieniec któego czesc bedzie jednak tak traktowała.
Gdyby tylko tacy ludzie po latach starań mieli wybór brak dziecka albo in vitro .. ciekawe jak szybko by zmieniali zdanie i odszczekliwali..

Nie smutaj sie :-( niektorzy maja odmienne zdanie na ten temat ale niektorzy popieraja ta metode w 100% ja np nie mam nic przeciwko. Technika poszla tak do przodu ze szczesciu trzeba czasem dopomoc.
Ja sama osobiscie skorzystala bym napewno gdyby lata staran nie przyniosly rezultatu wiem ze niektorzy mowia ze to wbrew naturze itp ale jak mowilam wczesniej kazdy ma odmienne zdanie

Ostatnia edycja:
Ze szczepieniami i szkołą w Polsce problemów nie ma, bo szczepienia nie są przymusowe a "obowiązkowy kalendarz szczepień" powinien sie nazywać "sugerowany" lub "refundowany". W przeciwieństwie do tego co myśli większość społeczeństwa, szczepienia nie są obowiązkowe, zmuszanie do szczepień jest niezgodne z konstytucją i kartą praw pacjenta, sanepidy nie maja prawa nakładać kar, w tej chwili oddaja rodzicom pieniądze z odsetkami... Szkoła nie ma prawa odmówić przyjęcia do szkoły, nie ma nawet prawa żądać karty szczepień, bo szkoły nie szczepią, tylko odpowiednie gabinety...
Co do związku farbowania włosów z autyzmem, no to kogos poniosło, jestem skłonna uwierzyć w związek autyzmu ze szczepieniami, ale też nie bezpośredni a pośredni. Za to uważam, że kosmetyki, które w siebie wcieramy mogą zaszkodzić, ale niekoniecznie ciąży, ale mają wpływ ogólnie na nasze zdrowie. Plaga raka piersi zaczęła się po wprowadzeniu antyperspirantów...

co do tycia w ciąży, to ja byłam absolutną rekordzistką. Zaczynałam z wagą 70kg, na porodówke poszłam ważąc 92. W 9 miesięcy po porodzie ważyłam 60, potem zeszłam do 56, więc tym razem mam lepszy start. Rzuciłam natomiast zupełnie gluten i przetwory mleczne, stawiam na owoce, warzywa i ryby, bo mięso u nas od święta...

Ostatnia edycja:
K8libby no wlasnie ja zlozylam podania do 2 przedszkoli jedno panstwowe bezplatne drugie platne i ciesze sie ze dostala sie do tego platnego bo mam pod domem ale wlasnie w tym panstwowym jak przynioslam forme od lekarza powiedziano mi ze musze zadzczepic wlasnie na pneumo inaczej nie wezma mi pod uwage tego... No coz juz to przedszkole odpadlo takze nie martwie sie zobaczymy co zarzadaja w tym co dostala sie.

reklama
Dla mnie to dyskryminacja, jak zaszczepić na pneumo, to jest jedno z bardziej bezsensownych szczepień, poza tym, może Cię na nie nie stać, idziesz z dzieckiem do państwowego przedszkola bo może nie stać Cię na prywatne... Debil debilem pogania...

Do góry