reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Dziewczyny ja również dziękuję za życzenia!

Ewelinka-
a Tobie Kochana z okazji urodzin życzę dużo słoneczka przede wszystkim dla brzuszka. Udanej imprezki urodzinowej!

Kulka- Matko, ale słabo ten lekarz się zachował. Ja bym chyba nie wytrzymała i powiedziała mu kilka słów.

A ja jutro Dziewczynki jadę po szczeniaczka. Będziemy mieli w domku szczeniaka labradora! Ma któraś z Was taką rasę psa? Jeeej, doczekać się nie mogę.

Kulka,
Tez byłabym wściekła, człowiek czeka na to ważne badanie, nastawia sie i dostaje cos takiego?

Ja miałam polowkowe zrobione w 19 tygodniu i mimo tego ze mała źle leżała i była ruchliwą, to miała pomierzone serduszko, każdy przedsionek i komorę, przepływy krwi, inne narządy, kości, policzone paluszki, kciuki, mózg i główkę, twarzoczaszke. Tylkoze przez ułożenie i ruchliwośc dłużej to wszystko trwało...Pewnie to wszystko zależy od sprzętu i/lub chęci i/lub umiejętności.

Mam nadzieje ze to na które sie teraz zapisalas będzie wykonane dokładnie, od A-Z.

Zgadzam sie z Zanag ze te prywatne centra medyczne sa wkurzające. Sama mam abonament z pracy w jednej takiej i USG genetyczne robiłam w innym miejscu które sie w takich specjalizuje, z reszta lekarza prowadzącego tez koniec końców mam z poza... Szkoda pisać, bo mogłabym tutaj epopeje stworzyć na ten temat.
Suma sumarum tam gdzie mam abonament opłacony robię tylko badania laboratoryjne.
A co do lekarzy, to bardzo ważne dla mnie jest by miał doświadczenie kliniczne/ szpitalne bieżące. Jak cos sie dzieje to zawsze i tak pacjent jest odesłany do szpitala i lekarz tam pracujący ma szerszy kontekst i spotyka sie z różnymi przypadkami. W tym centrum prywatnym niestety częściej spotkałam sie z marketingiem medycznym niż z rzetelną opieka, zwłaszcza jeśli cos trudniejszego sie działo...ale moze miałam pecha. Mimo to prowadzenia ciazy i usg im nie powierzyłam. To zbyt ważne dla mnie by ryzykować :)

No ale dość narzekania z mojej strony, bo sie rozkrecilam ;)

anula- ale Ci zazdroszczę! kocham labradory, sąsiad ma, te psy są przeurocze i dobre do wychowania z dzieckiem..

Ja również mam abonament w pracy, ale i tak chodzę do mojej prywatnie, bo lekarze, którzy mają podpisaną umowę z Luxmed w ogóle mi nie odpowiadają,

Agrafka- no właśnie tez wiele słyszałam o jego dobrych cechach, zwłaszcza wobec dzieci. Kurczę doczekać się nie mogę, ale tez trochę boje. Przez ponad 2 lata w naszym nowym domu mieszkałam tylko z Mężem. Teraz ciąża i piesek, jeeej, jak w prawdziwej rodzince się u nas robi, hihi.

Wszystkim Aneczka wszystkiego co najlepsze!!!
Ewelinka 100 lat i wszystkiego naj!!!

My dzis sprzątamy gotujemy, obecnie sie lenimy bo krzyż mi Malo nie pęknie. Brat byl na rybach i przywiozl mi sporo tego maz wypatroszyl,posolil ale juz dzis nie smaze,o nie,nie mam sily. Dzisiaj ciągle jem caly czas:/
Jeśli chodzi o labradory to mega tak!!! Mamy,mielismy w bloku a niedawno zawiezlismy go do teściowej bo w bloku meczyk sie,jest cudowny,bardzo mądry.
Moja córka uczyla sie chodzic bylismy u teściów nie odstepowal Malej na krok. Maz naprawial furtkę otworzyl ja i poszedl do garażu Amelka jak dopatrzyla zaczela dreptać do furtki a ten jak zaczal szczekac wyć,zlapal ja za koszulkę,pociagnal aż usiadla na pupę,po czym zagrodzil jej drogę. Bylam w szoku naprawdę super psy,ale nie do bloku:( marna szaleje na jego punkcie,nawet jak w piasku sie bawi on obowiązkowo jest przy niej:)

anula- będzie wesoło, mój M przez Bambo nie chce psa ponownie, strasznie przeżył jego odejście, ale Damianek ciągle powtarza, ze chce pieska, myśle, że to kwestia czasu ;-)

reklama
Hej kochane moje maminki. Na poczatek skladam serdeczne zyczenia wszystkim Annom i Aniom i Aneczkom tez a co tam :) Ewelinko i dla ciebie sto lat i dla Eli80 synka tez :)

U mnie i dzidziolki wszystko oki poza tym, ze Miko ma ostatnio jakas manię na moj brzuch. Chce non stop sie do niego tulic :) czyzby cos wyczuwal? Moze mam madrzejszego synka niz mi sie wydaje :)

Do góry