reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Makrofag - ja tez ciagle mam bole glowy - czasem mniejsze, czasem wieksze. Jeszcze zanim zaszlam w ciaze, lekarz powiedzial, ze moje niskie cisnienie moze wywolywac bole glowy, ktore w ciazy czesto sie jeszcze nasilaja. Kazal mi duzo pic i brac magnez ( czytaj czekolade ;) ). Pozwolil mi na mala kawke czy lyka coli, kiedy czuje, ze cisnienie spada. Dodatkowo upaly wzmagaja dolegliwosci zwiazane z niskim cisnieniem. Mysle, ze to nie powod do zmartwien, ale powinnas o tym powiedziec lekarzowi, zeby miec 100% pewnosc.

reklama
witajcie ...

Ale się dzisiaj kiepsko czuje coś mi słabo i niedobrze ;/ jakaś taka osłabiona ogólnie jestem to chyba przez ta pogodę :( a miałam dzisiaj prasować eh .... sorki ze tylko o sobie, ale jakoś nie mam na nic siły.

Ulenka,
Jak Cie boli jak chodzisz to połóż sie i nie chodź i postaraj rozluźnić. A jak nie pomoże to moze masz numer do lekarza bądź położnej? Lepiej sie skonsultować niż martwić.

Olushia,
Prasowanie nie ucieknie ;) czasem sa takie dni.

Ulenka,
Jak Cie boli jak chodzisz to połóż sie i nie chodź i postaraj rozluźnić. A jak nie pomoże to moze masz numer do lekarza bądź położnej? Lepiej sie skonsultować niż martwić.

Sa chwile (jak teraz) ,że prawie jest ok,moze juz przechodzi... A moze to byc od pęcherza? bo tak teraz mysle,ze od wczoraj biore nowe tabl FUROXIN (żurawina i pokrzywa) na moje bakterie w moczu...moze to pecherz mnie boli? bo nawet dosc czesto chodze siusiu.

Dziewczyny wlasnie poczulam moja fasoleczke:-D od razu mi lepiej:-D:-D:-D

Witam,
u nas po wczorajszej wizycie ok- synek dalej jest chłopakiem, zdjęcia ładnego nie dostałam - bo się cały czas wiercił i zasłaniał rączkami!
Olushia spóźnione życzenia urodzinowe- co do prasowania ja się teraz nauczyłam, że jak nie daję rady czegoś zrobić to nie robię. Za parę miesięcy już nie będzie takiej możliwości!
Ulenka- no spe forte gin kazał mi brac 3 razy dziennie razem z magnezem, właśnie jak miałam twardnienia a później bóle brzucha. Nospe 3x dzień i potem według potrzeb, więc myślę że możesz spokojnie wziąć jeszcze jedną.

Magda UK- gratuluję dziewuszki, choć wiem że liczyłaś na chłopaka- może jak to napisała jedna z dziewczyn - będzie następny ;) ważne żebyś trzymała się zdrowo.

Makrofag - mnie tez głowa boli czasem, ale na to jak już naprawdę nie przechodzi to mogę wziąć Apap! i biorę bo u mnie kończy się to migreną, jeśli nie zareaguje w porę.
Jagódka zdrówka dla Milenki.
Dobrego dnia wszystkim!

lionessa super,ze z synkiem ok:tak:ciekawe za kim taki wiercipiętek?:-D
dziekuje za odp. mam zwykla no-spe i taka tez wzielam,ale jak mowisz ze mozna jeszcze to wezme druga,bo niby przechodzi ale i tak caly czas czuje.

lionessa super,ze z synkiem ok:tak:ciekawe za kim taki wiercipiętek?:-D
dziekuje za odp. mam zwykla no-spe i taka tez wzielam,ale jak mowisz ze mozna jeszcze to wezme druga,bo niby przechodzi ale i tak caly czas czuje.

Jak mnie brzuch boli i już nie wiem co robić, to biorę nospe, magnez i idę spać. Zwykle po obudzeniu czuję się już dobrze :)
Poza tym jeśli boli Cię jak chodzisz, to znaczy że lepiej odpocząć, posiedzieć, poleżeć. Można wziąć 2 małe nospy naraz albo jedna forte.

Hej kochane moje maminki :) wczoraj w rodzinie byl istny szal... :) ostatni sms przyszedl przed polnoca :) a moja tesciowa plakala dzis jak ze mna rozmawiala przez tel :)
Bylam dzis w KiKu i kupilam spiworek dla Milenki do gondoli. Wiecej nie kupowalam bo wiem ze dostane ubranka od bratowej i kuzynki wiec poki co szkoda mi tak szalec, jak cos mi bedzie brakowalo to wtedy kupie :)

Dziewczyny mi na bóle podbrzusza ginka kazała brać teraz magnez o nazwie lactomag. Jeśli to nie pomoże to doraźnie pozwoliła nospę i jeśli to nie pomoże, to znowu mam aplikować luteinę dopochwowo, bo ona znacząco wycisza macicę. Luteine odstawiłam 2 dni temu po wizycie, tak jak ginka kazała.
A jeśli chodzi o pęcherz, to ja cały czas biorę 2x żurawinę w tabletkach dziennie, to również zalecenie ginki.. Często miałam problemy z pęcherzem przed ciążą, a teraz na szczęście ani razu nie było takiej akcji w ciąży.

Makrofag- pokaż koniecznie ogrodniczki! Mnie ból głowy złapał tylko kilka razy, ale za to taki silny, że bez tabletki nie obeszło się.

Ulenka- juuupi, cudnie, że Ty tez już czujesz maleństwo!

reklama
wzielam 2ga no-spe ta mala,zwykla i minelo,mam nadzieje ze juz na dobre.
Cypryda nawet nie wiesz jakie piekne emocje we mnie wzbudza Wasze wczorajsze odkrycie:tak:

Anula tak jak wtedy pisalam to poczulam dwa ruchy i to byl na pewno bobas,ale teraz znow cisza. Ale najwazniejsze ,ze bobo dalo znac.

Do góry