reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

MITEMIL gratuluje wyniku napewno poczułaś ogromna ulge.
Ja z córka w ciąży czesto mdlałam leżałam kilka razy w szpitalu żeby znaleść przyczyne okazało sie że mam za niskie ciśnienie i za mało wody pije teraz w te upały nawet nie ryzykuje wyjść bez butelki wody na dwór.
Moja córka po basenie padła dzieki temu mam chwile dla siebie :-)

reklama
magda z uk - już przechodzi, a co do kawy oj nie ja nie pijam kawy - nawet przed ciążą nie piłam nie czułam takiej potrzeby to teraz tym bardziej.

;]

Lecę na boberek ;)

Mitemil suuuuuuper wieści, teraz to już tylko bedzie lepiej i lepiej

agrafka dzieki a stronke! super zarełko ju wynalazlam pare cudeniek:-):-)

magda, jaka glownodowodzaca ze mnie:-D:-D. no ten 23 musi byc na chlopieco, moj malż ma slube akurat, wiec chcialanym zrobic mu niespodzianke

nowe mamusie witajcie i do magdy smiało też wysylajcie swoje dane do listy, bo ona bardziej na bierzaco:tak:

MAgda z uk co do wywoływania porodu to mam to samo zdanie co ty, też jestem w szoku z tym lekarzem, a to doświadczony ordynator w dodatku...
Mój mąż też jeden z nielicznych, których piłka nożna nie interesuje
Czarna ja znowu na apetyt nie narzekam, najchętniej ciągle coś bym jadła, tylko ja siebie samą trochę hamuję:) A i mam taki zwyczaj od dawna że właśnie po wstaniu piję zawsze kawę z mlekiem, na pusty żoładek, to właśnie tylko po kawie porannej nie chce mi się jesc i sniadanie jem ze 2 godz po kawie dopiero

Kamilka dziki mnie przerażają:eek::) co innego szynka z dzika, kiedyś piekłam,bardzo dobra:-D a jak to pierwszy porod wcale nie bolał? w sensie miałaś znieczulenie?czy po prostu tak lekko poszlo

Mitemilsuper! koniec nerwów, strachu....:) teraz pozostało w pełni cieszyć się i wyczekiwać potomka:) Bardzo się cieszę, naprawde:)

JA dziś mam słaby, byłam na targu, zrobiło się mi słabo, nie mogłam zlapać oddechu, i osunęłam się na murek:/ posiedziałam, przeszło, wstałam, cała d... brudna, bo w białych spodniach byłam:D
I jest mi bardzo przykro, bo przeszedł mi awans koło nosa, gdybym nie była na zwolnieniu, to bym już się szkoliła na wyższe stanowisko:(( Wiem że ciąża ważniejsza, ale strasznie mnie to zasmuciło, bo bardzo ciezko na to pracowałam:(:)-(

I jeszcze pytanko: czy często twardnieje wam brzuch? Ja coraz częsciej to czuję, zazwyczaj przy ruchu, chwilę twardy i puszcza, ale dosyć często. A w nocy obudziłam się z kamieniem zamiast brzucha, tak się czułam.
W pierwszej ciąży też to miałam, ale to dopiero kolo7- 8 miesiaca i wtedy to raczej normalne ale teraz?

Ostatnia edycja:
Witajcie!

Mitemil- jeeej, jakie cudne wieści! Ciesze się bardzo, baaaardzo mocno! I do tego kolejny siuraczek w grudniu, juuupi! :laugh2:

Witam nowe przyszłe Mamusie! Śmiało piszcie! :-)

Ewelinka- o kurcze, co się wydarzyło? Duszno było w pomieszczeniu? A ten gin, u którego ostatnio bylas i będzie robil Ci polowkowe to jest na NFZ?

Anula wlasnie dziwne to bylo bo weszlysmy do miesnego gdzie jest chlodniej a mi nagle czarno przed oczami, nogi jak z waty, w uszach zaczelo piszczec... masakra.. nie sluzy mi ta pogoda.
Tak na nfz. A Ty Kochana jak się czujesz? Jak znosisz te upaly?

mam mega ochote na frytki z MC... z sosem smietanowym... chyba namowie Meza na taka kolacje. Po tym jak mnie wczoraj nastraszyl jest mi to winien :-)

comamba - poród miałam bardzo lekki, pomimo że bóle były z krzyża
nie będe się tu wdawać w szczegóły jak ktoś ma ochote poczytac to poniżej link do opowieści z mojego pierwszego razu :) :)
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-lipcu-2006r-f85/moj-porod-jak-bylo-5292/index10.html

ewelinka - mi się tak pare razy zrobiło słabo ale to jak stałam w słońcu, miałam wrażenie że ciśnienie mam zerowe, bardzo nieprzyjemne uczucie. współczuję Ci. Mam nadzieję że teraz już oki?

A u mnie się tak rozpadało że szok, zmiana pogody o 180 stopni, i od razu się ochłodziło.

p.s. i jeszcze comamba mi tak właśnie brzuch twardnieje jak długo siedzę, takie mam wrażenie, ale jak dotknę to wsumie miękki, powiem o tym lekarzowi przy najbliższej wizycie bo trochę mnie to niepokoi

Ostatnia edycja:
Dopiero dzisiaj odetchnęłam z ulgą ... Po teście Pappa miałam ryzyko ZD 1:32 także masacra:no:. Na szczęście po teście NIFT okazało się , że wynik jest prawidłowy Ryzyko 1 do 19 milonów !!! Także miesiąc nerwów i niepewności, ale teraz ogromne szczęście !!!!
Super wieści:tak: gratuluje:-)

Nareszcie się doczekałam. Po trzech tygodniach zadzwonili z laboratorium. Wyniki amniopunkcji są ok.
POD SERCEM NOSZĘ ZDROWEGO CHŁOPCZYKA!!!

Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za każde słowo otuchy i pocieszenia. Wiem, że bez Was wywieźliby mnie do zakładu zamkniętego. Ale teraz zaczynam się cieszyć :-):-D:laugh2: No i nareszcie powiem córce (bo nadal nie wie, że mama nosi dzidziusia w brzuszku), że będzie mieć braciszka (może być zawiedziona, bo wspominała coś o siostrze:-p). Jeszcze raz Wam za wszystko dziękuje. Z tego szczęścia się dzisiaj chyba upije... colą :-D:laugh2:
Kochana jak ja się ciesze,że wszystko w porządku!!! jej a tak sie denerwowalam...Razem z Toba jestem bardzo szczesliwa:tak:i pij ta cole,na zdrowie!!!!!:-D

Mitemil super gratuluję :***** bardzo się cieszę ;-)

Ja wlasnie wrocilam z zakupow z mama na ktorych prawie zemdlalam...
kurcze Ewelinka moze za dlugo chodzilas juz... widze ze przy takiej pogodzie kilku nam sie juz tak zle zrobilo,trzeba zwolnic dziewczyny.

Ja juz wrocilam od babaci. Zahaczyłam o Mc-a hihi zjadlam hamburgera i frytki (cholera kratofelkow juz nie ma!!!!!:wściekła/y:) a i wypilam shake truskawkowy mniam mniam:-D
U nas pogoda tez sie zmienila o 180st deszcz ,zimno ale fajnie-jest czym oddychac. siedze przy balkonie otwartym i rozkoszuje sie swiezym ,przejzystym powietrzem.

Dziewczyny przypomnijcie sobie bo ja nie wiem czy cos przeoczylam..czy Cypryda miala gdzies wyjechac lub dawala jakos znac ze jej z nami przez jakis czas nie bedzie?? pisalam do niej ale cisza i tak bardzo sie denerwuje. Normalnie caly czas o niej mysle...

reklama
uleńko cypryda pisała że wyjeżdzają na turnus i nie będzie jej do 19 lipca, także wszystko wskazuje na to że się urlopuje :cool:

Do góry