reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

mitemil - super ze się odezwałaś :) Tylko nie rób tych porządków od rana do wieczora, bo się przemęczysz.

magda z uk - mi też piersi jakoś znacznie nie urosły. Dalej noszę ten sam rozmiar.
Już od dłuższego czasu planuję, żeby Kuby nie kłaść na drzemkę w weekendy. Ale jakoś tak przyzwyczaiłam się, że mam wtedy trochę spokoju na 2h :p Kuba za miesiąc idzie do przedszkola. Co prawda będzie chodził na 8, więc nie najgorzej, ale będzie trzeba go budzić. Spróbuję w ten weekend go nie kłaść, najwyżej zaśnie w aucie (ale to na ok, 30 min).

slonko - właśnie też miałam Ci zaproponować, żeby może odpuścić małej te dodatkowe zajęcia. Skoro nie chce i się np. boi to po co na siłę. Może to taki typ właśnie mamusiny. Ja jakiś czas temu miałam ciśnienie, żeby z Kubą wychodzić dużo na dwór (od narodzin staram się wykorzystać"każdą chwilę"). Ale nieraz jak proponowałam wyjście na plac zabaw to słyszałam "nie ide" lub "nie chce" i na siłę prawie dziecko ubierałam i wychodziłam. A teraz stwierdziłam że nie będę się stresować. Jak nie chce to nie. Zazwyczaj i tak później mówi że chce iść.

ewelina - super, że wszystko ok.

turkuc - trzymam kciuki. oby tętno przestało szaleć!

A mi teście zabrali synka na popołudnie, więc już spiłam kawkę i zjadłam ciastko francuskie z nadzieniem - mniam :) Idę trochę poprasować bo sterta leży i czeka.

reklama
Estranea u mnie corka odkad przestala spac w dzien chodzi jak aniol spac o 8 teraz ze jest jasno bardzo jeszcze o tej porze to tak 8.30. Wstaje o 8 rano. Tylko ze ona przestala spac jak miala 18 miesiecy bo wtedy pozegnala sie ze smoczkiem. Znajoma tez miala problem z zasypianiem synka i zakonczyla mu drzemki w dzien i tak samo zaczal normalnie chodzic spac. Na poczatku nawet za wczesnie ale unormowalo sie.

czarna robione:-) śliczne imię wybraliscie;-)

eeee ja to bym chciala miec wieksze cycki, poki co szału nie ma chociaż już nie są takie sflaczale jak po ciazy:-D:-D:-D

turkuc trzymaj sie tam&&&&&&&

Lili gratki ruchow

ja zjadlam 3 nalesniki i dalej glodna jestem a tak za mna choda te bułeczki z przepisu magdy z uk, ze chyba zrobie wieczorem, jagody mam bo mi mama uzbierala troche, hmmm:-D:-D:-D

Hejka:happy2:

O wizycie napisałam na odpowiednim wątku. Ogólnie porażka, ale usłyszeć bicie serduszka mojego maleństwa......bezcenne!:tak: A tak szalał okruszek, że go nie szło detektorem wyłapać. Strachu się najadłam, bo 3 podejścia były, ale okazało się, że po prostu imprezka chyba była:-DWróciłam do domu na piechotę, bo autobusu miało nie być godzinę i nie powiem, ale deczko się zmęczyłam. Teraz jem obiad. Ryba z ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty.....wiem, wiem....klasyka, ale uwielbiam:-) Aaaaa i na pocieszenie po tej wizycie weszłam do Lidla i kupiłam 2 kg pięknych czereśni. Zjem na kolację....a co:-p Oczywiście nie całe 2 kg:-D Dobra, poczytam co tam naskrobałyście jak mnie nie było.

czarna - dzięki za info dot. drzemki. Ja się tak przymierzam do tego by Kuba nie spał w dzień może chociaż w weekendy, ale jakoś ciężko się przestawić... Zawsze się obawiałam, że jak zaśnie o 20 to mi się o 6 obudzi, a w weekend byłaby to porażka. No nic, trzeba spróbować, bo nie wytrzymam jak będzie chodził spać o 22.

magda z uk - dobrze że wszystko w porządku :)

A ja trochę poprasowałam i poleciałam do sklepu zrobić małe zakupy, bo wymyśliłam że na jutro zrobię rosół z lanymi kluskami. A jak mąż będzie na obiad w domu (w co wątpię) to najwyżej zrobię placki na drugie danie. Oczywiście wróciłam z ciężką reklamówką pełną zakupów. Ale zupka już wstawiona :)

Lilli z nudnościami, jak ze wszystkim....bywa różnie. Ja w drugiej ciąży miałam do 6 miesiąca. Musiałam bardzo uważać,żeby nie być ani głodna, ani przejedzona. W każdej innej tylko w I trymestrze były takie akcje. Ale wiesz....np moja mama w ciąży ze mną miała mega wymioty całe 9 miesięcy. Jadła tylko kisiel i śmietanę. Z moim bratem "tylko" 5 miesięcy. Jeśli możesz jeść cokolwiek, nie spadasz z wagi i nie masz objawów odwodnienia, to po prostu czekaj. Jak czujesz, że to przekracza granice normalności, zgłoś lekarzowi. No i trzymaj się. Byle do przodu;-):-) Gratuluję ruchów maluszka!

Słonko rozumiem. W sumie mogłam się domyślić,że w zasadzie wszystkiego już próbowałaś. Nie pozostaje chyba nic innego, jak podejmowanie prób w dalszym ciągu i dużo, dużo rozmów. Myślę,że z czasem nabierze śmiałości, a Wy znajdziecie sposób by jej w tym pomóc;-) Myślę,że jak się rodzeństwo pojawi, to po przejściowym buncie zmieni się jej zachowanie.

Tukuc współczuję. Kochana, koniecznie daj znać z tego szpitala, ale proszę....na odpowiednim wątku;-) Ja trzymam mocno kciuki, aby wszystko było ok!:tak:

Ulenko u nas połówkowe robią między 18, a 22 tc. Ale 4d najlepiej robić po 26 tc. Maluszek jest na tyle ukształtowany,że na prawdę cudnie go widać, ale jeszcze nie za duży i ładne fotki wychodzą;-)

Madzia dobrze,że czujesz się już lepiej:tak:

Eli to faktycznie dobrze, jak nawet przy dzieciach możesz się zdrzemnąć. Zazdroszczę:-p

Czarna, ale fajnie,że macie długi weekend. U nas będzie pod koniec sierpnia i już się doczekać nie mogę:sorry2:

Gosia komp może do szału doprowadzić. Coś o tym wiem, bo mój dość długo szwankował nim padł. Na szczęście już jest zrobiony ;-) Dawaj znać w miarę możliwości.

Estranea oj, rozumiem Cie doskonale. Mi chyba przy każdym dziecku było ciężko te drzemki zabrać, bo wiadomo.....zero spokoju cały dzień:-pMoja Nika poszła do szkoły jak miała 2 latka i 3 miesiące. Miała sesję o 13, więc akurat w porze snu. No i zabrałam tę drzemkę. Było ciężko. Bardzo. Ale za to szybko szła spac wieczorem i ładnie mi rano wstawała. Oczywiście trzeba się liczyć z tym,że jak zaśnie wcześnie, to nie pośpi do 7.30 w weekendy, ale z drugiej strony, jak pójdzie do przedszkola, to i tak będzie wstawał rano....Ja wolę kłaść wcześnie i mieć spokój wieczorem, niż odwrotnie.....Spokojnie. Małymi kroczkami dacie radę. Nie od razu wszystko na raz. Jak to się mówi....czas na kolejny etap. Powodzenia:-)

Jagódka polecam te bułeczki. Prosto się robi i sa pyszne!;-)

turkuc - trzymam kciuki i mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze!

Co do biustonoszy to jestem maniaczka brafittingu. Bylam nawet na szkoleniu z tego. Ogolnie w Polsce rozmiary sa baardzo zle dobierane. Ja mam 65G przy wadze 65kg. A biust nie jest jakis duzy bardzo. Teraz w ciazy nie urosl bardzo, tylko jest bardziej nabrzmialy. Ale w nocy spie w biustonoszu elastycznym zeby nie skonczyc z nim na wysokosci kolan:-) Tak btw - rozmiary A-D pasuja podobno tylko na 5% Polek. No chyba ze ktos ma obwod 100 pod biustem. Moja siostra z waga 42 kg i bardzo plaskim biustem nosila cale zycie 65A a jak zaszalala to brala miseczke B. Na kursie brafittingu wyszlo jej, ze to co jej sie zdawalo tluszczykiem na gorze brzucha - zaraz pod biustem i na plecach, okazalo sie biustem zepchnietym przez za mala miseczke. Teraz nosi 60D i tluszyku na plecach nie ma.

qraa - masz na myśli biustonosz sportowy (do spania)? Czy po prostu taki bez fiszbin?
Pierwsze co robię po powrocie do domu to ściągam biustonosz, bo choć dobrze dobrany to jednak nie lubię nic co mi uciska obwód w jakimkolwiek miejscu i nie wyobrażam sobie spania w staniku?

Estranea na poczatku moze byc tak ze padnie Ci tak o 7 i wstanie rano bardzo ale unormuje sie z czasem. Jak juz bedzie taki do zasniecia bardzo powiedzmy o 6.30 czy 7 to wtedy kapiel zrob mu albo spacer i sie rozbudzi :) powodzenia :)

zanag ja sobie tez nie wyobrazam spania w staniku brrr a uwielbiam z VS biustonosze sa naprawde super wogole sie ich nie czuje jak dobrze dobrany.

reklama
Oj, VS to w Pl chyba średnio osiągalne? Wstyd się przyznać, ale poza stanikiem do kreacji ślubnej i tym teraz, zawsze kupowałam bieliznę w sieciówkach wg wyglądu... I teraz to się pewnie mści bo obwód babeczka ze sklepu dobrała mi mniejszy niż bym normalnie sama kupiła; gdyby nie ciąża to dałaby mi jeszcze mniejszy... Pewnie stąd ten dyskomfort i pospieszne przebieranie po powrocie do domu...

Do góry