reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Hej dziewczyny:-)

Ja dziś wstałam z bólem głowy :-( Wściekła jestem, bo jest sobota, mąż wreszcie w domu, masa rzeczy do zrobienia, a ja ledwo żyję :-/ Pewnie znowu ze 3 dni poboli.... Mam nadzieję, że Wy czujecie się lepiej :-)

Kontra witamin nie biorę. Nie brałam w żadnej ciąży. W tej mam mega odrzut od mięsa. Jajek nie lubię, więc mam dietetyczke, która mi pomaga utrzymać dobry poziom żelaza. Dopóki wyniki będą dobre suplementy są zbędne ;-) Odnośnie pytania. Zaświadczenia wystawia położna. Po 20 tc wystawi Ci druk Matb1, który trzeba sobie skserowac kilka razy. Taki druk dostaje się tylko raz. Poza tym nikt nie ma prawa wymagać od Ciebie innych zaświadczen. Taka jest polityka tego kraju, bo innych nie dają :-) Do 20 tc potwierdzeniem jest karta ciąży lub zdjęcie z pierwszego scanu. Zwolnienie lekarskie daje GP. Jeśli masz podstawę do uzyskania go, a GP odmawia, dzwonisz do położnej. Ona wszystko załatwi :-) Tak samo położna nie wypisyje recept, ale jak jest potrzeba to sama je załatwia od lekarza. Kiedy masz usg polowkowe? Później wizyty u położnej są częściej. Jak nie chce Cię widzieć często, to dobrze. Znaczy, że wszystko w jak najlepszym porządku :-) Ja tak miałam 2 pierwsze ciąże prowadzone i było ok :-)

Eli może jakieś inhalacje na te zatoki sobie zrób? Mi pomagają teraz w ciąży jak bardzo boli. Zdrówka kochana :-)

Qraa ja mam chęć na tarte z truskawkami, ale czasu brak...Pewnie jutro zrobię. Jeszcze moje dzieci o pierogi truja. Chyba zrobię na tygodniu, tylko u nas to ruskie. Młodsza zje nawet 10 na raz :-O :-)

Miłego dnia dziewczyny! Ja mam takie zaległości w zakupach, że pewnie do wieczora będziemy jeździć :-)

reklama
Hejka od rana:)
Ja na zatoki i katar alergiczny używam sinus rinse - to jest płukanka solna do nosa i zatok. Może na pierwszy raz mało przyjemne ale po kilku razach to już naturalne jak mycie zębów. Od wielu lat właśnie ten specyfik ratuje moje zatoki często nawet od antybiotyku. Tutaj można poczytać więcej i kupić od razu Oxigen
Jeśli z kolei macie jak ja typowe problemy z katarem alergicznym to jest naturalny proszek do nosa hamujący dostęp alergenów, nazywa się StopAl - nie działa idealnie ale lepsze to niż nic, przynajmniej można to brać w czasie ciąży.
Na zatwardzenia i wzdęcia nic mi nie pomaga, jem śliwki suszone, piję siemie lniane, dużo piję w ogóle bo dziecko chyba wszystkie płyny ze mnie ściąga i nie jest jakoś szalenie lepiej. Co do witamin dr kazała brać Femibion Natal 2 ale to cholernie drogie, kończy mi się już i może poszukam teraz czegoś w zastępstwie :)

witam sie i ja, nie było mnie tu wczoraj od 15 a tu tyle napisałyście, że szok. Ja mam tyle dopowiedzenia ale jakos werwy do pisania brak. Byłam u tego gina, postaram się wszystko opisac na wizytowym ale generalie według niego jest wsio ok. Ja mam cięzki weekend bo siedzimy sami u teściów, tzn. ich nie ma w domu wrócą wieczorem, małż z kumplami wczoraj wyszedł, ja z dzieciakami sama, a dom nie przystosowany do małych dzieci i trzeba miec ch na oku non stop. Teraz niby juz z mezem ale najpierw spał a otem na laptopie cały czas pracuje. Teraz mam chwilę czasu bo młodszy śpi to starszemu bajki puściłam. Dzieci tu broją bo dziadki zawsze na duzo pozwalają, teraz ich nie ma ale nawyki zostają. Uff oby do wieczora. Ja też jestem zdania, że rodzice wychowują a dziadki rozpieszczaja i normalnie dzieci wiedza co gdzie mogą, więc byc z nimi samej tutaj to masakra tym bardziej, że z powodu hormonów to mi czasemnerwy puszczają, aż mi głupio no ale jakoś to przetrwamy i ja i dzieci, oby do grudnia.

jestem spowrotem:-) zaczne od poczatku:-)
A więc Witam się sobotnio:-)
Nie pamietam juz co mialam komu odp:-(
Ja dzis rano sie obudzilam i szok przezylam,spojrzalam w lustro a tam brzuszek..oj nie,raczej brzuchol! normalnie w ciagu nocy mi tak urosl ,ze wygladam jak w 6tym mc! z antkiem w sierpniu taki mialam brzuch a to ten sam okres ,bo antek tez z grudnia. przynajmniej nikt juz go nie pomyli z tluszczem:-D

Eli a Ty do lek nie mialas czasem isc?? a moze w aptece ci doradza cos na te zatoki...

Magda bidulo co Ty masz z tą swoja glowka:-( wspolczuje i trzymam kciuki by szybko puscilo.

jopal co do rozpieszczania przez dziadkow...ja kiedys przyszlam odebrac antka ze sluzby u tesciow a tesciowa cala w skowronkach mi mowi:" Zobacz jak antos ladnie porysowal,chyba jakis artysta z niego wyrosnie" ja patrze a tam pol sciany w pokoju goscinnym pomalowane kredkami (na szczescie nie w moim mieszkaniu) i balkon jak siegnal tak bym pogrycholony! a ona zadowolona...rece mi opadly.

qraa mnie dol plecow tak napiernicza ,ze ledwo co wrocilam dzis z miasta...

Hej dziewczyny, ja tylko zglaszam, ze mnie kilka dni nie bedzie, zamelduje sie tylko w pon. Po wizycie, przesunela mi z drugiego bo ma urlop. Przyjechala do mnie chrzesnica i mam wesolo w domu. Buziaki

My stoimy w korku właśnie....Wrrrr....

Makrofag ja kiedyś tego używałam, ale mi nie pomogło. Tzn większą ulgę dawały mi inhalacje z soli fizjologicznej. Mimo wszystko warto próbować. Może akurat tak jak Tobie komuś pomoże :-)

Madzia juz mi o tym wspomniała jedna koleżanka. Ze bóle głowy podobno są w ciąży przy chlopcach. Co ciekawe w zeszłej ciąży też je miałam....kto wie, kto wie ;-)

Ulenko a jak piszesz posta, to nie zapisuje Ci się automatycznie? Dzięki za kciuki! Jest juz troszkę lepiej :-) Gratuluję brzuszka ;-)

Jopal lecę na wizytowy, bom ciekawa, co u Ciebie, ale już się cieszę, że jest dobrze :-)

reklama
Do góry