czarna2532
Fanka BB :)
Oomamba moja mala ma 2 zabki zaleczone miala mala pruchnice :/ ale poki co tylko te dwa i spokoj jest dala sobie powiercic troszke o zakleic! Bylam w ciezkim szoku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oomamba moja mala ma 2 zabki zaleczone miala mala pruchnice :/ ale poki co tylko te dwa i spokoj jest dala sobie powiercic troszke o zakleic! Bylam w ciezkim szoku
Paulian maria- mój miał podcinane, jak miał 4 miesiące, ale to dolne, pod językiem
Magda Singh- mi wyszła dziewczynka, oby cyfry się nei myliły:-)a
evi- no ładnie :-) co za fikołki w pracy oglądałaś hehe, ja cwiczę w ciąży biceps- ręka -talerz-buzia
magda z uk- tez trzymam kciuki za Twoje wyniki
jopal- właśnie ja uważam ten temat za drażliwy, bo każdy ma swoje idee w wychowaniu, ja robie jak Magda z uk, może sobie ryczeć w kącie nawet 5 godzin, nie wzrusza mnie to, nie krzyczę, nie biję, tylko zaprowadzam do najgorszej kary swiata czyli kąt i powtarzam 100 razy :"jak będziesz grzeczny i przeprosisz mamusię, to możesz wyjść z kąta" Pierwszy raz stał prawie godzinę, potem 45 min, teraz 5 min, nawet chce szybciej wyjść i przeprosić, ale już jest starczy i cwańszy wiec wprowadziłam kary. ( Spider man na 2h do szafy itp.) Ryczenie w przedszkolu też opanowane- dużo z nim rozmawiałam i w domu bawimy się w przedszkole, obrazuję mu sytuacje z życia w zabawach.
mitemil- u mnie w szpitalu niby jest znieczulenie, ale słyszałam, ze w ogóle go nie dają, żenada
olushia- co czytasz? Ja czytam Sagę o Ludziach Lodu
oomamba- my też myliśmy 2 razy dziennie i u nasady żębów ma żółty osad, wydaje mi się, że to genetyczne
Zjadłam tonę racuchów- znów mi się zachciało. To już 3 ci raz w ciągu tygodnia.
Nareszcie wyszło piękne słoneczko :-) Pranie się susz , a nie kisi na balkonie.
Ja się bardzo boję momentu posłania syna do przedszkola, on raczej strachliwy, boję się ze się tam zapłacze.
Mam z nim teraz inny problem, jestem załamana stanem jego ząbków, ma próchnicę, chyba butelkową, z górnych zębów schodzi mu szkliwo i odsłania się ta żółta wewnętrzna część zęba. Straszne mam wyrzuty sumienia, że to moja wina, ale przecież bardzo dbałam o jego ząbki myłam 2 razy dziennie, nie zawsze chciał współpracować, coż jeszcze mogłam zrobić. Moja znajoma wogole nie myje swojemu dziecku zębów bo jej sie nie chce jak sama a mówi a mała ma takie ładne ząbki
Już nawet zastanawiam się nad leczeniem ząbków u niego pod narkozą, bo przecież inaczej by sobie chyba nie dał... LApisowanie wg mojego dentysty nieskuteczne...
Byłyście z tak małym dzieckiem u dentysty na jakimś konkretnym działaniu oprócz kontroli?