reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Kurde ale się zaczytalam drugi dzień robię tylko szybko obiad i siedze nad książka (wczoraj ja zaczelam a dzisiaj konczr) nigdy jakoś nie miałam zacięcia do czytania zawsze było cos ważniejszego albo szybko usypialam a teraz na tym leniuchowaniu na l4 wyspa na i mam dużo czasu no albo ta ciąża mnie zmienia hihi a właśnie dziewczynki co robocie na obiad bo ja właśnie wcinam botwinke a później moze rybkę ;)

Jeszcze maz miał odebrać wyniki genetyczne z krwi i kurze się odzywa - zaczynam się stresowac ale grunt to pozytywne myślenie....

reklama
a ja odkąd mam dzieci zaczęłam dużo czytać książek :)
ale nie bajek i na temat rozwoju dzieci i kucharskich i poradników :D

Ja wstawiłam kurczaka w marynatę , obrałam ziemniaczki , zaraz jadę po młodą ...
aaaa kto wyprasuje białą koszuledo szkoły ? :)

Ja się bardzo boję momentu posłania syna do przedszkola, on raczej strachliwy, boję się ze się tam zapłacze.

Mam z nim teraz inny problem, jestem załamana stanem jego ząbków, ma próchnicę, chyba butelkową, z górnych zębów schodzi mu szkliwo i odsłania się ta żółta wewnętrzna część zęba. Straszne mam wyrzuty sumienia, że to moja wina, ale przecież bardzo dbałam o jego ząbki myłam 2 razy dziennie, nie zawsze chciał współpracować, coż jeszcze mogłam zrobić. Moja znajoma wogole nie myje swojemu dziecku zębów bo jej sie nie chce jak sama a mówi a mała ma takie ładne ząbki:(
Już nawet zastanawiam się nad leczeniem ząbków u niego pod narkozą, bo przecież inaczej by sobie chyba nie dał... LApisowanie wg mojego dentysty nieskuteczne...
Byłyście z tak małym dzieckiem u dentysty na jakimś konkretnym działaniu oprócz kontroli?

Olushia ja z książkami to mam etapy. Pół roku pochłaniam je tonami, następne pół roku nie czytam w ogóle. Na początku L4 dużo czytałam teraz, ponieważ lepiej się czuje staram się coś w domku zrobić. Na obiad mam zapiekankę ziemniaczaną z wczoraj. Dzisiaj bardzo kiepsko się czuje. Mamy 14'tą a ja nadal leżę w łóżku pod kołdrą :baffled:
Wyniki na pewno wyszły ok. Nie denerwuj się i koniecznie daj znać.

Eli80 uwielbiam prasować, więc dawaj tę koszulę :tak:

oomamba jak moja córka skończyła 1,5 roku pierwszy raz pojechałam z nią na lakierowanie/lakowanie zębów. Teraz robimy to raz na 6-9 miesięcy i tfu, tfu, tfu jest to jedyny zabieg dentystyczny jaki nas czeka w najbliższym czasie.

Mitemil ja Ci moge tonę prania do prasowania podrzucić, nie cierpię prasować i wiecznie mi zalega ech. Najgorsze, że w pracy też dużo prasuje.

Moje chłopaki na szczęście mają całkowicie zdrowe ząbki, pediatra tylko im ogląda co jakiś czas. Edziu ma troszkę krzywy jeden ząbek bo mu dopiero wyszedł ostatni i juz nie bardzo miał miejsce, ale lekarka mówi że póki to mleczaki to mamy sie nie martwić.

Ja nie lubię gotować i spędzać za dużo czasu w kuchni, więc obrałam zieloną fasolkę i właśnie się gotuje.
W międzyczasie podjadam kanapki ze smalcem i ogórkiem kiszonym a z drugiej strony komputera leżą malinki :-D
To się nazywa mix smaków :-)

Mieliśmy z M jutro po robocie wyjechać nad morze ale teściowie robią mi problemy, aby zostać z moim psem. Kurcze - muszę na cito wymyśleć jakieś zastępstwo bo w końcu nigdzie nie wyjadę :baffled:

Jopal, agrafka, magda z uk – dzięki za porady. Wiem, źetrzeba konsekwentnie…tylko nie zawsze mi wychodzi L miętka jestem kurcze…
Mi ta numerologia nie wyszła, tzn. chyba do końca niewiedziałam jak liczyć i się poddałam…

Ja też nie mam czasu książek czytać, sporadycznie. Teraz jedną książkę czytam od stycznia.

oomamba - ja nie byłam u dentysty nigdy z Kubą. Na razie ma ząbki ok. ale wystraszyłaś mnie, że to od butelki. Bo mój pije 2 razy dziennie mleko z butli. I nie wiem jak to zmienić i czy na np. niekapka czy co? Bo z normalnego kubka to on wypije.

Estranea polecam ten kubek dzięki niemu oboje u mnie już piją ze szklanek i kubków normalnie, a tych używamy np: w aucie żeby się nie wylewało, ale od roczku tylko tego uzywaliśmy u jednego i drugiego, jak dla mnie rewelacja, są dośc drogie ale kupuje się je tylko raz a potem za 2 uszczelki 5 zł, Uszczelki się wymienia jak zaczynają przeciekać. wieczorem w łóżku tez z nich pili i sie nie oblewali.

Kubek 360° | Produkty | Lovi.pl

A z typowych niekapków to lubiliśmy nuk, ale tylko przy starszym bo młodszy od razu na lovi "jechał".

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry