reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Kurde ale się zaczytalam drugi dzień robię tylko szybko obiad i siedze nad książka (wczoraj ja zaczelam a dzisiaj konczr) nigdy jakoś nie miałam zacięcia do czytania zawsze było cos ważniejszego albo szybko usypialam a teraz na tym leniuchowaniu na l4 wyspa na i mam dużo czasu no albo ta ciąża mnie zmienia hihi a właśnie dziewczynki co robocie na obiad bo ja właśnie wcinam botwinke a później moze rybkę ;)

Jeszcze maz miał odebrać wyniki genetyczne z krwi i kurze się odzywa - zaczynam się stresowac ale grunt to pozytywne myślenie....

reklama
a ja odkąd mam dzieci zaczęłam dużo czytać książek :)
ale nie bajek i na temat rozwoju dzieci i kucharskich i poradników :D

Ja wstawiłam kurczaka w marynatę , obrałam ziemniaczki , zaraz jadę po młodą ...
aaaa kto wyprasuje białą koszuledo szkoły ? :)

Ja się bardzo boję momentu posłania syna do przedszkola, on raczej strachliwy, boję się ze się tam zapłacze.

Mam z nim teraz inny problem, jestem załamana stanem jego ząbków, ma próchnicę, chyba butelkową, z górnych zębów schodzi mu szkliwo i odsłania się ta żółta wewnętrzna część zęba. Straszne mam wyrzuty sumienia, że to moja wina, ale przecież bardzo dbałam o jego ząbki myłam 2 razy dziennie, nie zawsze chciał współpracować, coż jeszcze mogłam zrobić. Moja znajoma wogole nie myje swojemu dziecku zębów bo jej sie nie chce jak sama a mówi a mała ma takie ładne ząbki:(
Już nawet zastanawiam się nad leczeniem ząbków u niego pod narkozą, bo przecież inaczej by sobie chyba nie dał... LApisowanie wg mojego dentysty nieskuteczne...
Byłyście z tak małym dzieckiem u dentysty na jakimś konkretnym działaniu oprócz kontroli?

Olushia ja z książkami to mam etapy. Pół roku pochłaniam je tonami, następne pół roku nie czytam w ogóle. Na początku L4 dużo czytałam teraz, ponieważ lepiej się czuje staram się coś w domku zrobić. Na obiad mam zapiekankę ziemniaczaną z wczoraj. Dzisiaj bardzo kiepsko się czuje. Mamy 14'tą a ja nadal leżę w łóżku pod kołdrą :baffled:
Wyniki na pewno wyszły ok. Nie denerwuj się i koniecznie daj znać.

Eli80 uwielbiam prasować, więc dawaj tę koszulę :tak:

oomamba jak moja córka skończyła 1,5 roku pierwszy raz pojechałam z nią na lakierowanie/lakowanie zębów. Teraz robimy to raz na 6-9 miesięcy i tfu, tfu, tfu jest to jedyny zabieg dentystyczny jaki nas czeka w najbliższym czasie.

Mitemil ja Ci moge tonę prania do prasowania podrzucić, nie cierpię prasować i wiecznie mi zalega ech. Najgorsze, że w pracy też dużo prasuje.

Moje chłopaki na szczęście mają całkowicie zdrowe ząbki, pediatra tylko im ogląda co jakiś czas. Edziu ma troszkę krzywy jeden ząbek bo mu dopiero wyszedł ostatni i juz nie bardzo miał miejsce, ale lekarka mówi że póki to mleczaki to mamy sie nie martwić.

Ja nie lubię gotować i spędzać za dużo czasu w kuchni, więc obrałam zieloną fasolkę i właśnie się gotuje.
W międzyczasie podjadam kanapki ze smalcem i ogórkiem kiszonym a z drugiej strony komputera leżą malinki :-D
To się nazywa mix smaków :-)

Mieliśmy z M jutro po robocie wyjechać nad morze ale teściowie robią mi problemy, aby zostać z moim psem. Kurcze - muszę na cito wymyśleć jakieś zastępstwo bo w końcu nigdzie nie wyjadę :baffled:

Jopal, agrafka, magda z uk – dzięki za porady. Wiem, źetrzeba konsekwentnie…tylko nie zawsze mi wychodzi L miętka jestem kurcze…
Mi ta numerologia nie wyszła, tzn. chyba do końca niewiedziałam jak liczyć i się poddałam…

Ja też nie mam czasu książek czytać, sporadycznie. Teraz jedną książkę czytam od stycznia.

oomamba - ja nie byłam u dentysty nigdy z Kubą. Na razie ma ząbki ok. ale wystraszyłaś mnie, że to od butelki. Bo mój pije 2 razy dziennie mleko z butli. I nie wiem jak to zmienić i czy na np. niekapka czy co? Bo z normalnego kubka to on wypije.

Estranea polecam ten kubek dzięki niemu oboje u mnie już piją ze szklanek i kubków normalnie, a tych używamy np: w aucie żeby się nie wylewało, ale od roczku tylko tego uzywaliśmy u jednego i drugiego, jak dla mnie rewelacja, są dośc drogie ale kupuje się je tylko raz a potem za 2 uszczelki 5 zł, Uszczelki się wymienia jak zaczynają przeciekać. wieczorem w łóżku tez z nich pili i sie nie oblewali.

Kubek 360° | Produkty | Lovi.pl

A z typowych niekapków to lubiliśmy nuk, ale tylko przy starszym bo młodszy od razu na lovi "jechał".

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry